Quote Originally Posted by hhkahraman View Post
Anadolu takımlarının oyuncularına düşük özellikler verilmesi gerçekten hoş değil.
Lütfen Mehmet Yıldız'ı artık Türkiye'nin en iyi santroforlarından biri haline getirin.
Bitiricilik var,kafa var,penaltı var,güç zaten en iyisi,denge muhteşem, asist desen onu da yapıyor,top saklıyor.
Finishing: 14
Heading: 13
Penalty Taking: 13
Strength: 17
Balance: 17
Techinque: 14
Creativity: 14
Passing: 14
Teamwork: 12

Bu değerlerin hangisi kötü? 902 için strength'i 18 yapmayı düşünüyordum ama Ömer Abi'nin de tavsiyesiyle strength değil balance'ı yükseltip 19 yapmaya karar verdim. Çünkü dengesi gücüne göre çok daha ön planda. Top saklaması için tekniği olan 14 zaten olabilecek en iyi nokta Mehmet Yıldız için. Dribbling ise 13. E daha bu adamdan topu ancak faul yaparak kapabilirsiniz oyunda da. Kaldı ki gerçekte de öyle. Bitiricilik, kafa ve penaltı için değerler gayet iyi seviyede. Creativity 14, passing 14 ve teamwork 12 (902'de 14 olacak) ve bu haliyle asist yapmaması için hiçbir neden yok. Bu değerlerle Mehmet Yıldız'a senede TSL'de 20'ye yakın gol, ve 10 civarında asist yaptıramıyorsanız ya oyun planınız farklıdır, Mehmet Yıldız'a farklı görevler veriyorsunuzdur ya da affınıza sığınarak söylüyorum, kusura bakmayın ama Mehmet Yıldız'ı oynatmayı beceremiyorsunuzdur.

Abdurrahman Fener'de oynuyor olsaydı şimdiki haline göre çok daha iyi yapılırdı.
Bence çok talihsiz bir düşünce bu. Biz bu işi yaparken oyuncuların hangi takımda forma giydiklerine göre değil, sahada ne derecede becerileri olduğunu ölçüp değerlendirme yapmaya çalışıyoruz.

Yani FM deki özelliklere baktığımızda bu takımın ancak orta sıralara hatta düşmemeye oynayan bir takım olması lazım ama 2 senedir zirveye oynuyorlar.
Genel olarak Sivasspor'lu oyuncuların teamwork, workrate ve consistency değerlerine ve Bülent Uygun'un Sivasspor üzerinde uyguladığı oyun karakteristiğini çok daha iyi yansıtmaya özen göstererek yeniden değerlemeler yaptık Ömer Abi'yle. 902'de bir yandan çok daha dirençli, daha takım oyunu oynayan, paylaşımcı, istikrarlı bir rakip olan Sivasspor'a karşı oynayıp puan kaybedince çok da üzülmeyeceksiniz; diğer yandan da Sivasspor teknik direktörü iken yukarı sıraları zorlamak için maç önceleri taktiksel anlamda kafa yormanız ve oyuncu seçimlerinde çok daha dikkatli olmanız ve zorlanmanız gerekecek çünkü Sivas puanları gerçekte de takır takır, leblebi gibi değil 4 büyükler dışındaki diğer takımlardan da tırmalayarak topluyor.

Bu arada Bülent Uygun'un özelliklerinin de artması gerektiğini düşünüyorum.
CA 130-PA 145. 902'de CA 135 olacak. 901'deki Terim 160, Aragones 150, Zico 150, Lucescu 150, Feldkamp 147, Güneş 145, Skibbe 142, Yanal 140, E. Sağlam 135, Denizli 130, Kocaman 125 CA gibi değerlerin arasında hiç de düşük bir değer değil bence 135. Diğer yandan teknik direktörlük becerilerini etkileyen non-technical değerleri de 14-18 arasında değişiyor. Hangi özellikleri acaba düşük?