-
19.Aralık.2007, 08:24
Öncelikle, üslubum o şekilde anlaşıldıysa kusura bakmayın, sen nasıl kafa tutarsın demek istemedim. Sadece, yanlış ya da eksik olduğunu belirttiğin şeylere nedenleriyle açıklayıp cevap vermeye çalıştım.
Mehmet Yıldız'a devam edelim. Finishing'i, heading'i arttıralım diyoruz da neye göre? Bir de nedenlerini örnekler vererek açıklarsak çok daha tutarlı olacak. Yoksa genelde kurulan bu tarz cümlelerin araştırmaya hiçbir katkısı olmuyor. Sadece yükseltelim talebinden öteye gitmiyor. Profildeki parlak mavili rakamların sayısı çok olmayınca yıldız oyuncunun ambalajı bize kötü görünüyor, gözümüzde oyuncu yıldız oyuncu olmuyor ve böyle ince elenip sık dokulan, kafa patlatılıp hazırlanan profiller bizi görsel açıdan tatmin etmiyor sanırım. Bu "düşük yapılmış, 1-2 puan yükseltelim" taleplerini artık buna bağlıyorum ben. Sadece size karşı söylediğimi algılamayın lütfen, forumun genelindeki hava malesef böyle.
Gücü konusunda ise daha evvel yazdım. Dengesi gücünden çok daha önde. Zaten 17 ve 19 olunca yıkılması zor bir adam olacak. 17 düşük bir değer değil aksine lig üstü bir değer. Influence 14, Hayrettin'in 13, M.Ali'nin ise 15. Sivasspor'da kaptanlık yapması için 14 yeterli bir değer. Workrate konusunda ise inanılmaz çalışkanlığına katılmıyorum, topu ayağında tutup rakiple güreşmesi çok çalışkan olması için yeterli bir neden değil. Mehmet Yıldız; top rakipte iken pres yapmaz, alan daraltmaz, dışarı çıkmakta olan bir uzun topu çizgide yakalayabileceğine pek inanmaz, bunun için çoğu zaman gayret gösterme zahmetinde bulunmayıp hızını kullanmaz. Sonuçlanmayan ataklardan sonra takım geriye hızla dönüp yerleşirken Mehmet Yıldız yürüyerek pozisyonunu almaya döner, bunun yüzünden geçen sene her maç birçok defa anlamsız yere ofsayta düşerdi. Bu sene B.Uygun mental açıdan Mehmet Yıldız'ın çok üstüne düşüyor; en azından bu tip ofsaytta kaldığı pozisyonlarda topa hareketlenmemesi ve pasifte kalması gerektiğini, geriden hızlanan birisinin topu kapıp atak yaratabileceğini sonunda öğretti.
B.Uygun'a gelirsek; B.Uygun kıçında donuyla gezerken Feldkamp Kaiserslaurten'le Uefa kupasını kovalıyordu
Şaka bir yana Ersun Yanal kariyerini A.Gücü ile ilk dördü zorlarken parlattı ve G.Birliği'ne geçip 2003'te ligde liderlik kovalarken üçünclükte kaldı, takımını Avrupa'da UEFA 4. turunda Valencia'ya karşı çatır çatır oynattı. Bu ona Milli Takım teknik direktörlüğü yolunu açtı. V.Manisa ile kısa soluklu ve istikrarsız da olsa keyifli lig liderlikleri yaşadı. Şimdi ise Trabzonspor'la yine yukarıya oynuyor. Bülent Uygun ise henüz yolun daha başında. B. Uygun'u karşılaştıracaksak bir önceki mesajımda yazdığım isimlerden sadece E. Sağlam ile kıyas yapabiliriz. Kocaman'dan ise zaten bir-iki adım daha önde. Diğer isimler ise tecrübe ve kariyerleri ile B.Uygun'dan çok daha öndeler. PA konusunda ise evet, 145 bence de az, şefi 150-155 gibi değerler için ikna etmek gerekecek
Last edited by onurphaned : 19.Aralık.2008 at 02:22
Mesaj Yetkileri