Quote Originally Posted by onurphaned View Post

Mehmet Yıldız'a devam edelim.

B.Uygun'a gelirsek; B.Uygun kıçında donuyla gezerken Feldkamp Kaiserslaurten'le Uefa kupasını kovalıyordu Şaka bir yana Ersun Yanal kariyerini A.Gücü ile ilk dördü zorlarken parlattı ve G.Birliği'ne geçip 2003'te ligde liderlik kovalarken üçünclükte kaldı, takımını Avrupa'da UEFA 4. turunda Valencia'ya karşı çatır çatır oynattı. Bu ona Milli Takım teknik direktörlüğü yolunu açtı. V.Manisa ile kısa soluklu ve istikrarsız da olsa keyifli lig liderlikleri yaşadı. Şimdi ise Trabzonspor'la yine yukarıya oynuyor. Bülent Uygun ise henüz yolun daha başında. B. Uygun'u karşılaştıracaksak bir önceki mesajımda yazdığım isimlerden sadece E. Sağlam ile kıyas yapabiliriz. Kocaman'dan ise zaten bir-iki adım daha önde. Diğer isimler ise tecrübe ve kariyerleri ile B.Uygun'dan çok daha öndeler. PA konusunda ise evet, 145 bence de az, şefi 150-155 gibi değerler için ikna etmek gerekecek
Açıkçası ben M.Yıldız'ı Sivasspor'un Bülent Hoca'dan sonraki en önemli parçası olarak gördüğüm ve arkadaşları üzerinde de saha içinde çok etkisi olduğundan 14influence ı az buluyorum.(Steaua'nın kaptanı Radoi 20).Her ne kadar başka liglerle karşılaştırılmamamız istense de Radoi ile Mehmet arasında 6 puan fark olacağını düşünmüyorum.M.Yıldız'ın diğer özellikleriyle ilgili ayrıntılı bir yorum yazacağım daha sonra.
Bülent Hoca'ya gelince açıkçası F.Terim 160 CA ile devam ediyor.Tam kapasite de değil.Bülent Uygun'un Fatih Hoca'nın başarılarını tekrarlaması çok zor ama madem ki PA vaad ettiği geleceğe göre veriliyor.Fatih Hoca'nın ilk yıllarına göre çok daha sağlam bir giriş yaptı Bülent Hoca.Göztepe ve A.Gücü
tecrübelerini yaşayan Terim biraz da Galatasaray ve Milli Takım kaptanlıklarından da tanındığı için Piontek'in yanına stajyer olarak verildi.O bu şansı çok iyi kullandı. Kendi oluşturduğu jenerasyonuyla Akdeniz Şampiyonası ve UEFA yı aldı.Süper Kupa ve Dünya 3.lüğünde de inanılmaz payı oldu.Uzatmak istemiyorum çok fazla ama Bülent Hoca'nın girişinin en hafif ifadeyle Fatih Hoca'dan aşağı kalır yanı yok.(Lig itibarıyla)Bence bu 155 ten de yüksek bir oranda oyuna yansıtılmalı.