-
cok yaratici bir taktik. Savasan bir otra saha oyuncum eksik uygun onu da buldugumda hemen deneyecegim. En hosuma giden tarafida bir derin mevki oyun kurucusu bulunduruyor olman. Tahminimce takimin en onemli mevkiside burasi. Ben de son taktigimde bu rolu daha genis bir formasyona oturtmaya calisiyorum. Ne yazikki bu rolu dunyada hakkiyla oynayabilen cok az oyuncu var. Pirlo ve Xabi Alonso ilk akla gelenler.
Kanimca savasan bir defansif oyuncudan ote oyunun her aninda iyi pozisyon alip ataklari ilk karsilayan ve top kazanildiginda kendini hemen aciga cikarip atagi cabuk ve efektif bir sekilde baslatabilen bir oyuncu olmasi onemli. Yani creativity ve passing bence defanstan daha onemli. Bu yuzden ben olsam marking ve tackling'den ote positioning,creativity, passing ve off the ball'a onem veririm ve free role veririm bu oyuncuya ki kendi defansindan paslari hemen alip dagitabilecek konumda durumda olsun. Muhtemelen cok yuksek creativity gerekli bu oyuncu icin belki taktik'de o kadar kisitlamak yanlis olabilir creativity'sini ben max'e yakin kullaniyorum. topu kaybettigi oluyor ama o riski goze almak gerek diye dusunuyorum. Sanirim aragones'de bu sezon alex'i burda kullanmak istedi ama dahi futbol uzmanlarimiz bi turlu anlayamadilar
. bence de alex harika olabilir burada positioning'i yuksek olursa. sonucta yanindaki caliskan orta saha aciklari kapatacktir sadece posizyon alip rakibin ilk paslarini geciktirmesi gerek, ne kadar basardi onu bu sezon bilemiyorum tabi ki.
Eger formasyonun cok dar alanda oynandigindan pres yiyince topun hemen kaptirildigindan sikayetci arkadaslar varsa sag ve sol mc'lere de free role vermeyi deneyebilirler. Boylece o oyuncular da topa sahip olunca kenarlara kacmaya baslarlar. Tabii tempoyu dusurmek gerebilir onlara yeterli zamani vermek icin ve muhtemelen defansinizda daha cok aciklar vermeye baslarsiniz.
Forvetlerin passing'inin dusuk olmasida ilgi cekici ve cok yaratici sanirim burda kisa ucgenlerle posizyon bulmalarini istiyorsun. eger statik forvetinin forward runs'ini ve mentality'sini dusurup birazcik daha uzun topa yonendirirsen bu sans artar diye dusunuyorum. Boylece daha derine cekilip toplari toplamayip dagitmaya ve duvar paslari oynamaya baslar.
Ayrica bence bu orta sahanin arkasina bir semsiye defansi cok guzel olur boylece kanatlari da daha efektif kulanmaya baslarsin. Benim daha boyle bir defansi uygulayacak oyuncularim yok ama bu caliskan orta saha sayesinde iki tane iyi wing-back'le bu is olur gibime geliyor.
Gercekten basarili bir taktik tebrikler.
Mesaj Yetkileri