1 ile 30 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Threaded View

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Futbol antrönörlüğünde öğrenci olmanı söylediğine göre örneğimi sana uyarlayabilirim. Hatta örnek uyarlamayada gerek yok. Gerçek hayattan bir örnek vereyim sana. Robinho'nun annesi kaçırılmıştı hatırlarsan. Robinho profesyonel bir futbolcumu? evet bak bakalım profesyonel futbolcu annesi kaçırıldığında ne yapmış?

http://futbol.turksportal.net/futbolhaber/3876/robinhonun-annesi-kacirildi.htm

Transfer görüşmelerini askıya almış. Transfer görüşmesi yaptığı takımda Real madrid.

senin profesyonel anlaşın gördüğümüz gibi sadece bir ütopya. Robinho ile ilgili başka bir haber:

"2004 yazında, oynadığı futbol ve formuyla bir çok Avrupa kulübünün peşinde olduğu bir futbolcuydu. Fakat Robinho, Santos bütün teklifleri reddettiği için takımında kalmak zorunda kalmıştı. 2004-2005 sezonunda Robinho'nun formu, annesinin 6 Kasım'da evinden kaçırılmasıyla kötü etkilendi. Fakat annesi hiç bir zarar görmeden fidye karşılığında altı hafta sonra serbest bırakıldı.Bu süre içinde sekiz maçta sadece 1 gol atabilmişti fakat bu onun değerinin yükselmeyeceği anlamına gelmiyordu. Sonunda 2005 Haziran'ında İspanyol devi Real Madrid ile sözleşme imzaladı."

Annesi kaçırılan Robinho 8 maçta sadece 1 gol atabilmiş. Demekki neymiş? Bu adamlarda insan. Banane demekle olmuyor bazı şeyler.

Ayrıca profesyonellik demek bacağın kopsada top oynayacaksın demek değildir.

Sen ister kabul et ister etme bu söylenenler bahane değil tamamen hayatın gerçekleri. Guiza senin dediğin gibi beceriksiz bir futbolcu kesinlikle değil. Şuanki pisikolojisi ile sadece bu kadar oynayabiliyor.

Söylediğin profesyonellik anlayışına katılmamakla birlikte seninde bu görüşünü gözden geçirmeni tavsiye ederim.

Olurya ilerde çok büyük bir takımda antronör falan olursan ve futbolculara bu şekilde davranırsan seni bir dakka o takımda tutmazlar. Yazdıklarıma sinirlenme. Unutmaki dost acı söyler...
    Sinirlenme gibi bir lüksüm yok, o yüzden cevap vermeyi tercih ediyorum. Burası bir araştırma forumu ve bende araştırma bazında olaya bakıyorum şuan.Guiza'nın psikolojik sorunlarını oyuna yansıtma gibi bir yöntem varmı datada.Bazı gizli özellikleri düşürmek dışında? Hayır yok, o halde yapılması gereken Guiza'nın oyundaki özelliklerinin bir kısmında oynama yapılması bazısı düşürülür bazı yükseltilebilir onu tartışmıyorum. Bana yaptığın tavsiyeyye gelince,insan anatomisinden,psikolojiye kadar çok fazla şeyle uğraşıyor bu işe gönül verip hayatını buradan kazanmak isteyen insanlar.Akademik kariyer yapmak bu işin bir parçası olduğundan günümüzün senede 5 takım değiştiren teknik direktörleri yada hedefi olmayan antrenörleri gibi olmaktansa idealist ve hedefleri olan bir teknik adam olmak için herşey gözönüne alınıp,planları yapılıyor.Yani ben insan psikolojisinidende,oyuncu psikolojisindende belli seviyede anlıyorum ayda anlamaya çalşıyorum.Bir insan formsuz olabilir,bu uzunda sürebilir ama o ,insanın standardı yüksektir,düştüğü yerden yukarılara tırmanabilir.Guiza temmuz ayına bakıldığında düşüş kelimesinin anlamını değiştiren bir psikolojik travma dahi geçirmiş olsa bile bu akdar kötü oynamaya ve kendini dağıtmaya hakkı yok.Guiza iyi bir profesyonel değildir,öyle üstün yetenekli bir adam hiç değildir.Ama çok beceriklidir.Topsuz alanda,açık alanda etkilidir,sahada deplase olan iyi forvetlerdendir,forvetin arkasına sarkar,ofsayttan kaçar..İşte bunlar Guiza'nın belirgin özellikleridir.Fakat o akdar çok mental eksiği ve vuruş tekniğinde zaaflar varki bunlar direkt bitiriciliğe etki eder.Buda oyunda bitiriciliğin 18 olmasını engeller.Benim anlatmak istediğim budur. Ayrıca şuan sadece bir öğrenci olduğumdan düşüncelerimde ve mental yapımda gözle görülür değişmeler oalcaktır ileride,bunlarda ilerleyen yılların vereceği tecrübelerden kaynaklanan birikimlerden olacaktır. Olayın özü Guiza'nın bu profili asla haketmediğidir,mental özelliklerinde mutlaka ciddi düşürümler yapılması gerektiğidir.Bu 9.3.0 da olmasa bile gelecek sezon çıkacak oyunda mutlaka yansıtılmalıdır ve ben yapılacağına inanıyorum.Olay 1 aydır Guiza üzerinde kitlendi kaldı esasında farklı oyuncular hakkındada birşeyler yazmak gerekirde Guiza o kadar tartışmalı bir oyuncu ki vakit kalıp başka oyuncular hakkında görüş belirtemiyoruz bile.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by ForeverFener View Post
    Herkes kariyerine Real madrid de barcelona da mı başlıyor ? Mallorca takımında oynaması önemli degil önemli olan bundan önce ne yaptığı yapabildiği.
    Mallorca'ya abzürt takım diyen sensin,ben öyle bir kelime kullandığımı sanmıyorum.Bundan önce yapabildikleri çoğu oyuncunun kariyerinde yaşadığı patlama dönemleridir,bundan sonra böyle bir patlama yapabilirmi bilinmez Guiza son 2 sezonda iyi şeyler yapmış bir oyuncudur,kariyeri harikalarla dolu oyunda bulduğunu atması gereken bir oyuncu değildir.
    Last edited by makalele81 : 08.Şubat.2009 at 21:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri