Sayfa 16 / 32 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon
451 ile 480 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Doğrusunu söylemek gerekirse Perputa olsun koray capello olsun tarafsızlığına inanıyorum..Ancak Aboo bana tarafsız gelmiyor..

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Güiza'nın 9.01 ve 9.02 yamalarında fazla değiştirilme olmadı özelliklerinde.9.02'de aynı geldiği Mallorca'ya göre ayarlandı bitiricilik vs vs.30 gol vs atmasının sebebi budur.Eğer çok değişiklik yapıldıysa 9.02'de özellikleri düşürüldüyse maç motorunda bir sorun vardır..

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

ben galatasaraylıyım ama cengiz abiye bütün samimiyetimle inanıyorum fanatik bir fenerbahçeli gerçekte doğru ama bu onu oyunla birbirine karıştırmayacak olgunlukta biri.

daha yapıcı eleştiriler beklerdeim ben şahsen.9.0.3 de dahada gerçekçi bir güiza olacaktır.

geçen yıla kadar sitedekilerin çoğu alexin özellikleri ne öyle r10 gibi olmuş vs. bende diyordum hatta.zamanla daha iyimser gözle baktım ve çok gerçekçi olduğunu gözlemledim.

güizada yapım aşamasında fenerbahçede mental ve fiziki olarak çok uyum sağladığını kimse söyleyemez.ilk defa sanırım yurt dışında oynuyor bu adam ve milli takıma sürekli çağrılan birisi birden bire bitiricliği kafa vuruşlarının 5şer 6 şar 7 şer puan düşmesini beklemiyorum bekleyen varsa bence daha çok bekler.yine pozitif bakmaya çalışıyorum 903 te beklediğimden bile daha gerçekçi güiza olacaktır.

eğer illede tarafsız biri olmadığınıu düşünüyorsanız size özelden bir site vereyim ordan tartışın alexe oskar ödülü veren vs.fm türkiye çalışmlarını öldürmek için her türlü çirkinliği yapan.siteden ana bacı küfür ederek üyeleri banlayan bir site.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Doğrusunu söylemek gerekirse Perputa olsun koray capello olsun tarafsızlığına inanıyorum..Ancak Aboo bana tarafsız gelmiyor..
    Az çok tanıyorsun, kimseye kanıtlamak zorunda değilim.Bu bir zevk değil, iş.En doğrusunu yapmak için en titizini yapacaksın, gözlerin ağrıyacak, kafan bunalacak, gözlerin kapanacak, sinirden dizlerin titreyecek.

Sanal alemde biraz sert dille yazıyorum antipatik gelebilirim zaman zaman (her nakadar gündelik hayatta sesi çıkmayacak kadar sakin biri olsam da).

İş ile zevkleri karıştıracak kadar iş âhlakından yoksun biri değilim.
    Araştırmayı beğenirsiniz yada beğenmezsiniz, beni eleştirecek kadar uzun boylu değil.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

V902'de yeni sözleşmeler ayarlandı mı?

Bu arada oyunda Güiza 9 milyon € gibi bir rakam gözüküyor, oda 15 milyon olacak mı?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    V902'de yeni sözleşmeler ayarlandı mı?

Bu arada oyunda Güiza 9 milyon € gibi bir rakam gözüküyor, oda 15 milyon olacak mı?
    Sizin oyunda bir hata var sanırım, bonservis bedeli görünür ilk olarak, 14 M€ çıkması lazımdı.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

9.2.0'da Guiza'nın degeri 9.000.000 € olarak gözüküyor.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Ya arkadaşlar bırakında Guiza gol atamasın. Onun yerinde ben olsam bırakın iyi futbol oynamayı veya gol atmayı maça bile çıkmazdım.

Adam karısından ayrılmış

Annesi çucuğu hakkında Guizadan olmadığını söylemiş

Karısı İspanyaya kaçmış.

Adamın yerine kendinizi koyun. Yabancı bir ülkedesiniz. Tek destekçiniz karınız oda kaçıyor ispanyaya. Çoçuğunuz sizdenmi değilmi belli değil. Kendinizi alkole sigaraya vermissiniz. Bırakında biraz performans düşüşü olsun.

Aynı durum Denizde'de olmuştu karısı vefat ettikten sonra oda kendini toparlayamamıştı. Ancak kimsenin gözüne batmadı bu.

Tamam guizanin özellikler düşürülsün ancak yarın öbürgün bu adam kendine geldiğinde ne olacak. tekrar mı yükseltilecek? tamam bu bir oyun ama oyunlada bu kadar oynanmazki..

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Ya arkadaşlar bırakında Guiza gol atamasın. Onun yerinde ben olsam bırakın iyi futbol oynamayı veya gol atmayı maça bile çıkmazdım.

Adam karısından ayrılmış

Karısı İspanyaya kaçmış.

Adamın yerine kendinizi koyun. Yabancı bir ülkedesiniz. Tek destekçiniz karınız oda kaçıyor ispanyaya. Çoçuğunuz sizdenmi değilmi belli değil. Kendinizi alkole sigaraya vermissiniz. Bırakında biraz performans düşüşü olsun.

Aynı durum Denizde'de olmuştu karısı vefat ettikten sonra oda kendini toparlayamamıştı. Ancak kimsenin gözüne batmadı bu.

Tamam guizanin özellikler düşürülsün ancak yarın öbürgün bu adam kendine geldiğinde ne olacak. tekrar mı yükseltilecek? tamam bu bir oyun ama oyunlada bu kadar oynanmazki..
    Durum aynende böyle. Güiza özel hayatında yaşadığı sorunlardan etkileniyor bencede.

Adam karısından ayrılmış

Karısı İspanyaya kaçmış.

Lampard'ında annesi ölmüştü,1 hafta sonra maça çıktı,üstelik golde attı.Hani profesyonellik? Böyle garip bahanelerle savunmayın lütfen 30 maçta 7 gol atabilen bir adamı.

Quote Originally Posted by makalele81 View Post
    Lampard'ında annesi ölmüştü,1 hafta sonra maça çıktı,üstelik golde attı.Hani profesyonellik? Böyle garip bahanelerle savunmayın lütfen 30 maçta 7 gol atabilen bir adamı.
    Herkesin psikolojisi bir degildir.Bu bir bahane degil gerçek mutsuz oyuncu iyi oynamaz.

Quote Originally Posted by ForeverFener View Post
    Herkesin psikolojisi bir degildir.Bu bir bahane degil gerçek mutsuz oyuncu iyi oynamaz.
    Herkesin psikolojisi bir değildir yalnız profesyonel futbol psikolojisi birdir.Guiza'da değişim yapılmayabilir bu kadar görüşe rağmen ama böyle garip bahanelerle savunulması saçma.

Ne olursa olsun Fenerbahçe gibi bir takımın formasını giyiyorsan,senelik 4 milyon euro alıyorsan o formanın hakkını vereceksin,psikoloji falan kimseyi ilgilendirmez.

Aynısını geçen sene Lincoln yaptı aynı şeyler onun içinde söylendi,profesyonelsen,yıldızsan çıkıp gerekeni yapacaksın bu kadar basit.

Reel futbolda da var FM de de oyuncunun morali düşükse istenilen verim alınamıyor.Şu anda kötü oynuyor olabilir.Bu ileride iyi performans gösteremeyecek anlamına gelmez.Hem sistemin de bu futbolda etkisi mutlaka vardır.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Herkesin psikolojisi bir değildir yalnız profesyonel futbol psikolojisi birdir.Guiza'da değişim yapılmayabilir bu kadar görüşe rağmen ama böyle garip bahanelerle savunulması saçma.

Ne olursa olsun Fenerbahçe gibi bir takımın formasını giyiyorsan,senelik 4 milyon euro alıyorsan o formanın hakkını vereceksin,psikoloji falan kimseyi ilgilendirmez.

Aynısını geçen sene Lincoln yaptı aynı şeyler onun içinde söylendi,profesyonelsen,yıldızsan çıkıp gerekeni yapacaksın bu kadar basit.
    Lincoln geçen sene çok kötü oynamadı mı ama?

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Lincoln geçen sene çok kötü oynamadı mı ama?
    Lincoln geçen sene top oynamadı ki zaten,rezil ve ötesiydi açıkçası.Ben Guiza rezil bir adam demiyorum,seneye coşamaz gol atamazda demiyorum hatta ben hala Guiza'nın ligde minimum 12 golü bulacağını tahmin ediyorum ama bu Guiza'nın oyundaki profiline karşılık gelmiyor maalesef,anlatmak istediğim bu.

Lincoln bu sene daha iyi oynuyor belki ama istikrar yok sezon başında yoktu sonra coştu şimdi yine koptu,Lincoln'un sorunu istikrarsızlık ve oyundan çabuk bezmesiyse.Guiza'nın psikolojik değil direkt yeteneklerle alakalıdır.

Psikoloji konusuna hiç girmiyorum,benim yaptığımdan başka bir açıklaması yok çünkü.

Sheriff Misafir

Bence yeteneklerle alakalı bir durum değil. Tamamen psikolojik. Yeteneksiz bir oyuncu La Liga da dünyanın golünü atıp kral olamaz. Nitekim zaman zaman oyuna konsantre olabildiğinde yeteneklerinide gösterebiliyor. Ama genel anlamda bu sezon çok kötü. Bu durumda dahi İspanya Milli Takımına çağrılıyor
    Bir oyuncu milli takıma çağrılıyorsa ya yeteneklidir, ya çok formdadır. Kimse hatır gönül için kimseyi milli takıma çağırmaz, Güiza formda olmadığına göre demekki yetenekli.

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Bence yeteneklerle alakalı bir durum değil. Tamamen psikolojik. Yeteneksiz bir oyuncu La Liga da dünyanın golünü atıp kral olamaz. Nitekim zaman zaman oyuna konsantre olabildiğinde yeteneklerinide gösterebiliyor. Ama genel anlamda bu sezon çok kötü. Bu durumda dahi İspanya Milli Takımına çağrılıyor
    Bir oyuncu milli takıma çağrılıyorsa ya yeteneklidir, ya çok formdadır. Kimse hatır gönül için kimseyi milli takıma çağırmaz, Güiza formda olmadığına göre demekki yetenekli.
    Guiza'nın yetenekleriyle alakası yok milli takıma çağrılmasının.Del Bosque Aragones'ten kalan makina gibi işleyen sistemi bozmadığı için sürekli çağırıyor Guiza'yı milli takıma.O takımda Raul yok bunuda gözönüne alın,tercih meselesi biraz.

Sonrasında Villa,Torres varken Guiza zaten 3. forvet.Ben olsam bende Guiza'yı çağırırdım.Sergio Sanchez'i,Bojan'ı vs çağıracağıma.

Hala iddia ediyorum Guiza yetenekli oyuncu değildir,beceriklidir ama sadece belli konularda bunu inkar etmenin manası yok.Eğer gerçekten iyi bir bitirici olsaydı gerçekten bitirirdi girdiği pozisyonların yarsını.Bu adam milli takımıyla şampiyonluk yaşayıp geldi,sene başında neden atamadı peki morali tavan yapmışken 4 senelik sözleşmeye yıllık 4 milyon euro'ya imza atmışken,hayatının transferini yapmışken morali süperdi sene başında neden döktüremedi.Hep mi psikolojisi bozuktu?

Alakası yok tabiki.Zaten bahsedilen kadar yeteneği olsaydı avrupa şampiyonu bir forvet için Fenerbahçe'den daha iyi bir takıma TSL'den daha iyi bir lige transfer olurdu.

Üstüne basa basa söylüyorum.Guiza bundan sonra isterse 20 golü bulsun ligde bu görüşlerim değişmeyecek,becerikli ama yetenekli değil.Oyundaki profilinide asla haketmiyor.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

makalele81 ne iş yaparsın bilmem ama ben seni garson farzedicem. hizmet sektöründe sürekli güler yüzlü olmak zorundasındır. Her durumda sürekli sırıtman lazım.İlerde evlendin diyelim. Allah göstermesin karın seni boşadı!

Profesyonelsinya sırıt bakalım!

yada Allah göstermesin karın vefat etti hadi bakalım sırıt sırıtabiliyorsan!

Yorum yaparken bence biraz daha duyarlı olalım arkadaşlar. Yok lampard gol atmış demekle olmuyor bazı şeyler. o lampard bu guiza sen makalele. herkesin yapısı bambaşkadır.

Ben koyu bir Fenerbahçeliyimdir. Maç kaçırmam. Guiza gol kaçırdığı zamanda gram sinirlenmem. Çünkü hata onda değil. Ailevi sorunları olduğu için kendini maça veremiyor. Hata Guizayı maçta oynatan teknik direktörde.

Ben olsam Guizanın uçak biletini kendim alır verirdim. Git İspanyaya sorunlarını hallet gel derdim. Onun yerinede Semihi oynatırdım.

Ancak ben böyle düşünüyorum. Yukarda söylediğim gibi. Ben farklı Aragones farklı makalele çok daha farklı.

Konuya gelince yanlış anlaşılmasın ben guiza hakkında özellikler düşürülmesin falan demiyorum. Gerekiyorsa düşürülsün. Ancak guiza profili yaratılırken bu sorunlarıda aklınıza getirin.

Son olarak İspanya gol kralı yeteneksizse sana göre yetenekli futbolcu kimdir çok merak ediyorum.

İspanya gibi bir ligde absürt bir takımda gol kralısın,ama yetenekli degilsin sadece beceriklisin...Çok ilginç degil mi ?

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

zamanında bir arkadaş yazı yazmıştı aynen şöyle diyordu:

Burada yazılan her yorumu ciddiye alıp cevap yazmıyorum. çünkü bazen fanatikçe bazende saçma sapan yorumlar yazılıyor demişti. bende bu yoruma sinirlenmiştim ama ceza yememek için tepkimi burada yazmamıştım. şimdi o arkadaşa gerçektende hak veriyorum kimse kusura bakmasın.

Mallorca hicte kötü bir takim degildi gecen sene.

Gecen sefer yazdigim seyi buraya bir kere daha koyacam.

Güiza hakkinda sunlari yazmak istiyorum. La Liga iyi takip ettigimi düsünüyorum ve gecen yil Mallorca'nin cogu macina baktim.

Mallorca tamamen Kontrataga dayali futbol oynuyordu,top Arango'ya yada Ibagazaya sonrada birakin bunlar birseyler yapsinlar.

Güiza'ya topu hep önüne dogru atiyorlardi,oda topu önüne alip ya bitirici vurusu yapiyordu yada birazcik topla oyalanip topu diger takim arkadaslarina aktariyordu. Yani demek istedigim..Güiza'nin arkasinda cok kosan ama ayni zamanda cok akilli ve oyunu iyi okuyabilen 2 tane oyuncu vardi. Güiza cezasaha ici golcüsüdür,pek posizyonlara kendisi yaratmaz ama önsezgileri ve posizyon alma konusunda baya iyidir.

Güiza "penaltisiz" gol krali oldu, ama kac tane penalti kacirdigini bilenler varmi acaba? Mac basina ortalama kac tane gol posizyonuna girdigini bilen varmi?
    Güiza'nin en basit posizyonlar'dan atamadigini ama en zor acidan ve posizyondan cocuk oyuncagi gibi gol atabildigini bilen varmi?

Güiza bence iyi oyuncudur,suanki gösterdigi performansin sebebleri vardir.
    Güiza suan Galatasaray'da olsaydi 10+ golden fazla atmis olurdu.
    Bunlara ek olarakta Güiza'nin takimdakilerle olan uyum sorunu benim gözüme batiyor. Suan bence Fenerbahce'nin ortasahasi eksik ve zayif. U.Boral,Ali Bilgin, Maldonado,Josico ve G.Gürsoy gibi isimler bence oldukca vasat oyuncular,bunlara birde Deniz eklenebilir. Güiza nedense tam istedigi paslari alamiyor.

Ayrica bana göre Alex, Güiza ile oynamaktan pek mutlu degil,cünkü Alex'in istedigi toplari indiremiyor Güiza. Zaten Semih'le oynamayi istedigi gayet belli.

makalele81 ne iş yaparsın bilmem ama ben seni garson farzedicem. hizmet sektöründe sürekli güler yüzlü olmak zorundasındır. Her durumda sürekli sırıtman lazım.İlerde evlendin diyelim. Allah göstermesin karın seni boşadı!

Profesyonelsinya sırıt bakalım!

yada Allah göstermesin karın vefat etti hadi bakalım sırıt sırıtabiliyorsan!

Yorum yaparken bence biraz daha duyarlı olalım arkadaşlar. Yok lampard gol atmış demekle olmuyor bazı şeyler. o lampard bu guiza sen makalele. herkesin yapısı bambaşkadır.

Ben koyu bir Fenerbahçeliyimdir. Maç kaçırmam. Guiza gol kaçırdığı zamanda gram sinirlenmem. Çünkü hata onda değil. Ailevi sorunları olduğu için kendini maça veremiyor. Hata Guizayı maçta oynatan teknik direktörde.

Ben olsam Guizanın uçak biletini kendim alır verirdim. Git İspanyaya sorunlarını hallet gel derdim. Onun yerinede Semihi oynatırdım.

Ancak ben böyle düşünüyorum. Yukarda söylediğim gibi. Ben farklı Aragones farklı makalele çok daha farklı.

Konuya gelince yanlış anlaşılmasın ben guiza hakkında özellikler düşürülmesin falan demiyorum. Gerekiyorsa düşürülsün. Ancak guiza profili yaratılırken bu sorunlarıda aklınıza getirin.

Son olarak İspanya gol kralı yeteneksizse sana göre yetenekli futbolcu kimdir çok merak ediyorum.
    Beni garson farzetmen garip bir örnekleme olmuş,gereksiz bir örnekleme yani.Sen Top Class bir yerde garsonsan sana izin verilmemişse üzülmek için üzülemezsin,Guiza gibi bir adam Fenerbahçe'ye gelmiş yaptığı 2 olumlu hareket yok boş boş koşmaktan başka?

Aragones kafasında kalıp düşünceler olan garip bir teknik adam onu hiç tartışmam bile.Olay Guiza'nın özellikleri değil onu savunma şekliniz bu benim sizi anlamlandırmamı gerektirmiyor.Guiza'nın psikolojik sorunları var ondan gol atamıyor.Banane?Böyle bir mantıkmı var?Bu olayla şahsımı ilişkilendirip örnek göstermenede anlam veremedim.Ben Guiza'yla aynı durumda değilim bu durumda benim üzerimden örnek veremezsin.

Bu arada Ege Üni Besyo Futbol Antrenörlüğü'nde sıradan bir öğrenciyim,8 yaşından beride bazı takımlarda futbol oynamışlığım var,birçok panele,seminere katılmışlığım var vs.. Beni garson farzederek moral konusunda verdiğin örnek için bundan bahsettim ukalalık olarak görülmesin.

Guiza'nın özelliklerine kastım yok ama bu profili haketmiyor.Oyunda yerden etkili,havadan etkili,hızlı,bitirici,durdurulması imkansız bir Guiza var ama bu özelliklerini sürekli kullanamamasının nedenini sürekli psikolojiye ve soğukkanlılığa bağlamak kusura bakmayın ama çok inandırıcı değil,böyle birşeyi kimse kabul etmez.

Guiza gerçekten yetenekli bir forvet olsaydı daha iyi bir ligde daha iyi bir takım onu transfer edebilirdi.Aragones faktörüde bir derece etkilidir tabi.

Zaten bu konuda anlaşmamız zor,çok farklı açılardan bakıyoruz olaya çünkü.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    İspanya gibi bir ligde absürt bir takımda gol kralısın,ama yetenekli degilsin sadece beceriklisin...Çok ilginç degil mi ?
    Absürt bir takımmı? Bundan sonra karşılık oalrak birşey yazmama gerek yok sanırım.

Guiza bahsi geçtiği gibi gerçekten çok yetenekli bir adam olsaydı kariyerinin ilerleyişi çok farklı olurdu.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    zamanında bir arkadaş yazı yazmıştı aynen şöyle diyordu:

Burada yazılan her yorumu ciddiye alıp cevap yazmıyorum. çünkü bazen fanatikçe bazende saçma sapan yorumlar yazılıyor demişti. bende bu yoruma sinirlenmiştim ama ceza yememek için tepkimi burada yazmamıştım. şimdi o arkadaşa gerçektende hak veriyorum kimse kusura bakmasın.
    Ben hala hak veriyorum çünkü bu araştırmaya yazılan her mesaj değerli ve önemlidir,böyle düşünen fanatiktir,saçmalıyordur.
    Last edited by makalele81 : 08.Şubat.2009 at 19:22 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Futbol antrönörlüğünde öğrenci olmanı söylediğine göre örneğimi sana uyarlayabilirim. Hatta örnek uyarlamayada gerek yok. Gerçek hayattan bir örnek vereyim sana. Robinho'nun annesi kaçırılmıştı hatırlarsan. Robinho profesyonel bir futbolcumu? evet bak bakalım profesyonel futbolcu annesi kaçırıldığında ne yapmış?

http://futbol.turksportal.net/futbol...-kacirildi.htm

Transfer görüşmelerini askıya almış. Transfer görüşmesi yaptığı takımda Real madrid.

senin profesyonel anlaşın gördüğümüz gibi sadece bir ütopya. Robinho ile ilgili başka bir haber:

"2004 yazında, oynadığı futbol ve formuyla bir çok Avrupa kulübünün peşinde olduğu bir futbolcuydu. Fakat Robinho, Santos bütün teklifleri reddettiği için takımında kalmak zorunda kalmıştı. 2004-2005 sezonunda Robinho'nun formu, annesinin 6 Kasım'da evinden kaçırılmasıyla kötü etkilendi. Fakat annesi hiç bir zarar görmeden fidye karşılığında altı hafta sonra serbest bırakıldı.Bu süre içinde sekiz maçta sadece 1 gol atabilmişti fakat bu onun değerinin yükselmeyeceği anlamına gelmiyordu. Sonunda 2005 Haziran'ında İspanyol devi Real Madrid ile sözleşme imzaladı."

Annesi kaçırılan Robinho 8 maçta sadece 1 gol atabilmiş. Demekki neymiş? Bu adamlarda insan. Banane demekle olmuyor bazı şeyler.

Ayrıca profesyonellik demek bacağın kopsada top oynayacaksın demek değildir.

Sen ister kabul et ister etme bu söylenenler bahane değil tamamen hayatın gerçekleri. Guiza senin dediğin gibi beceriksiz bir futbolcu kesinlikle değil. Şuanki pisikolojisi ile sadece bu kadar oynayabiliyor.

Söylediğin profesyonellik anlayışına katılmamakla birlikte seninde bu görüşünü gözden geçirmeni tavsiye ederim.

Olurya ilerde çok büyük bir takımda antronör falan olursan ve futbolculara bu şekilde davranırsan seni bir dakka o takımda tutmazlar. Yazdıklarıma sinirlenme. Unutmaki dost acı söyler...

Beni garson farzetmen garip bir örnekleme olmuş,gereksiz bir örnekleme yani.Sen Top Class bir yerde garsonsan sana izin verilmemişse üzülmek için üzülemezsin,Guiza gibi bir adam Fenerbahçe'ye gelmiş yaptığı 2 olumlu hareket yok boş boş koşmaktan başka?

Aragones kafasında kalıp düşünceler olan garip bir teknik adam onu hiç tartışmam bile.Olay Guiza'nın özellikleri değil onu savunma şekliniz bu benim sizi anlamlandırmamı gerektirmiyor.Guiza'nın psikolojik sorunları var ondan gol atamıyor.Banane?Böyle bir mantıkmı var?Bu olayla şahsımı ilişkilendirip örnek göstermenede anlam veremedim.Ben Guiza'yla aynı durumda değilim bu durumda benim üzerimden örnek veremezsin.

Bu arada Ege Üni Besyo Futbol Antrenörlüğü'nde sıradan bir öğrenciyim,8 yaşından beride bazı takımlarda futbol oynamışlığım var,birçok panele,seminere katılmışlığım var vs.. Beni garson farzederek moral konusunda verdiğin örnek için bundan bahsettim ukalalık olarak görülmesin.

Guiza'nın özelliklerine kastım yok ama bu profili haketmiyor.Oyunda yerden etkili,havadan etkili,hızlı,bitirici,durdurulması imkansız bir Guiza var ama bu özelliklerini sürekli kullanamamasının nedenini sürekli psikolojiye ve soğukkanlılığa bağlamak kusura bakmayın ama çok inandırıcı değil,böyle birşeyi kimse kabul etmez.

Guiza gerçekten yetenekli bir forvet olsaydı daha iyi bir ligde daha iyi bir takım onu transfer edebilirdi.Aragones faktörüde bir derece etkilidir tabi.

Zaten bu konuda anlaşmamız zor,çok farklı açılardan bakıyoruz olaya çünkü.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Absürt bir takımmı? Bundan sonra karşılık oalrak birşey yazmama gerek yok sanırım.

Guiza bahsi geçtiği gibi gerçekten çok yetenekli bir adam olsaydı kariyerinin ilerleyişi çok farklı olurdu.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Ben hala hak veriyorum çünkü bu araştırmaya yazılan her mesaj değerli ve önemlidir,böyle düşünen fanatiktir,saçmalıyordur.
    Herkes kariyerine Real madrid de barcelona da mı başlıyor ? Mallorca takımında oynaması önemli degil önemli olan bundan önce ne yaptığı yapabildiği.

Futbol antrönörlüğünde öğrenci olmanı söylediğine göre örneğimi sana uyarlayabilirim. Hatta örnek uyarlamayada gerek yok. Gerçek hayattan bir örnek vereyim sana. Robinho'nun annesi kaçırılmıştı hatırlarsan. Robinho profesyonel bir futbolcumu? evet bak bakalım profesyonel futbolcu annesi kaçırıldığında ne yapmış?

http://futbol.turksportal.net/futbolhaber/3876/robinhonun-annesi-kacirildi.htm

Transfer görüşmelerini askıya almış. Transfer görüşmesi yaptığı takımda Real madrid.

senin profesyonel anlaşın gördüğümüz gibi sadece bir ütopya. Robinho ile ilgili başka bir haber:

"2004 yazında, oynadığı futbol ve formuyla bir çok Avrupa kulübünün peşinde olduğu bir futbolcuydu. Fakat Robinho, Santos bütün teklifleri reddettiği için takımında kalmak zorunda kalmıştı. 2004-2005 sezonunda Robinho'nun formu, annesinin 6 Kasım'da evinden kaçırılmasıyla kötü etkilendi. Fakat annesi hiç bir zarar görmeden fidye karşılığında altı hafta sonra serbest bırakıldı.Bu süre içinde sekiz maçta sadece 1 gol atabilmişti fakat bu onun değerinin yükselmeyeceği anlamına gelmiyordu. Sonunda 2005 Haziran'ında İspanyol devi Real Madrid ile sözleşme imzaladı."

Annesi kaçırılan Robinho 8 maçta sadece 1 gol atabilmiş. Demekki neymiş? Bu adamlarda insan. Banane demekle olmuyor bazı şeyler.

Ayrıca profesyonellik demek bacağın kopsada top oynayacaksın demek değildir.

Sen ister kabul et ister etme bu söylenenler bahane değil tamamen hayatın gerçekleri. Guiza senin dediğin gibi beceriksiz bir futbolcu kesinlikle değil. Şuanki pisikolojisi ile sadece bu kadar oynayabiliyor.

Söylediğin profesyonellik anlayışına katılmamakla birlikte seninde bu görüşünü gözden geçirmeni tavsiye ederim.

Olurya ilerde çok büyük bir takımda antronör falan olursan ve futbolculara bu şekilde davranırsan seni bir dakka o takımda tutmazlar. Yazdıklarıma sinirlenme. Unutmaki dost acı söyler...
    Sinirlenme gibi bir lüksüm yok, o yüzden cevap vermeyi tercih ediyorum. Burası bir araştırma forumu ve bende araştırma bazında olaya bakıyorum şuan.Guiza'nın psikolojik sorunlarını oyuna yansıtma gibi bir yöntem varmı datada.Bazı gizli özellikleri düşürmek dışında? Hayır yok, o halde yapılması gereken Guiza'nın oyundaki özelliklerinin bir kısmında oynama yapılması bazısı düşürülür bazı yükseltilebilir onu tartışmıyorum. Bana yaptığın tavsiyeyye gelince,insan anatomisinden,psikolojiye kadar çok fazla şeyle uğraşıyor bu işe gönül verip hayatını buradan kazanmak isteyen insanlar.Akademik kariyer yapmak bu işin bir parçası olduğundan günümüzün senede 5 takım değiştiren teknik direktörleri yada hedefi olmayan antrenörleri gibi olmaktansa idealist ve hedefleri olan bir teknik adam olmak için herşey gözönüne alınıp,planları yapılıyor.Yani ben insan psikolojisinidende,oyuncu psikolojisindende belli seviyede anlıyorum ayda anlamaya çalşıyorum.Bir insan formsuz olabilir,bu uzunda sürebilir ama o ,insanın standardı yüksektir,düştüğü yerden yukarılara tırmanabilir.Guiza temmuz ayına bakıldığında düşüş kelimesinin anlamını değiştiren bir psikolojik travma dahi geçirmiş olsa bile bu akdar kötü oynamaya ve kendini dağıtmaya hakkı yok.Guiza iyi bir profesyonel değildir,öyle üstün yetenekli bir adam hiç değildir.Ama çok beceriklidir.Topsuz alanda,açık alanda etkilidir,sahada deplase olan iyi forvetlerdendir,forvetin arkasına sarkar,ofsayttan kaçar..İşte bunlar Guiza'nın belirgin özellikleridir.Fakat o akdar çok mental eksiği ve vuruş tekniğinde zaaflar varki bunlar direkt bitiriciliğe etki eder.Buda oyunda bitiriciliğin 18 olmasını engeller.Benim anlatmak istediğim budur. Ayrıca şuan sadece bir öğrenci olduğumdan düşüncelerimde ve mental yapımda gözle görülür değişmeler oalcaktır ileride,bunlarda ilerleyen yılların vereceği tecrübelerden kaynaklanan birikimlerden olacaktır. Olayın özü Guiza'nın bu profili asla haketmediğidir,mental özelliklerinde mutlaka ciddi düşürümler yapılması gerektiğidir.Bu 9.3.0 da olmasa bile gelecek sezon çıkacak oyunda mutlaka yansıtılmalıdır ve ben yapılacağına inanıyorum.Olay 1 aydır Guiza üzerinde kitlendi kaldı esasında farklı oyuncular hakkındada birşeyler yazmak gerekirde Guiza o kadar tartışmalı bir oyuncu ki vakit kalıp başka oyuncular hakkında görüş belirtemiyoruz bile.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Herkes kariyerine Real madrid de barcelona da mı başlıyor ? Mallorca takımında oynaması önemli degil önemli olan bundan önce ne yaptığı yapabildiği.
    Mallorca'ya abzürt takım diyen sensin,ben öyle bir kelime kullandığımı sanmıyorum.Bundan önce yapabildikleri çoğu oyuncunun kariyerinde yaşadığı patlama dönemleridir,bundan sonra böyle bir patlama yapabilirmi bilinmez Guiza son 2 sezonda iyi şeyler yapmış bir oyuncudur,kariyeri harikalarla dolu oyunda bulduğunu atması gereken bir oyuncu değildir.
    Last edited by makalele81 : 08.Şubat.2009 at 21:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Sinirlenme gibi bir lüksüm yok, o yüzden cevap vermeyi tercih ediyorum. Burası bir araştırma forumu ve bende araştırma bazında olaya bakıyorum şuan.Guiza'nın psikolojik sorunlarını oyuna yansıtma gibi bir yöntem varmı datada.Bazı gizli özellikleri düşürmek dışında? Hayır yok, o halde yapılması gereken Guiza'nın oyundaki özelliklerinin bir kısmında oynama yapılması bazısı düşürülür bazı yükseltilebilir onu tartışmıyorum. Bana yaptığın tavsiyeyye gelince,insan anatomisinden,psikolojiye kadar çok fazla şeyle uğraşıyor bu işe gönül verip hayatını buradan kazanmak isteyen insanlar.Akademik kariyer yapmak bu işin bir parçası olduğundan günümüzün senede 5 takım değiştiren teknik direktörleri yada hedefi olmayan antrenörleri gibi olmaktansa idealist ve hedefleri olan bir teknik adam olmak için herşey gözönüne alınıp,planları yapılıyor.Yani ben insan psikolojisinidende,oyuncu psikolojisindende belli seviyede anlıyorum ayda anlamaya çalşıyorum.Bir insan formsuz olabilir,bu uzunda sürebilir ama o ,insanın standardı yüksektir,düştüğü yerden yukarılara tırmanabilir.Guiza temmuz ayına bakıldığında düşüş kelimesinin anlamını değiştiren bir psikolojik travma dahi geçirmiş olsa bile bu akdar kötü oynamaya ve kendini dağıtmaya hakkı yok.Guiza iyi bir profesyonel değildir,öyle üstün yetenekli bir adam hiç değildir.Ama çok beceriklidir.Topsuz alanda,açık alanda etkilidir,sahada deplase olan iyi forvetlerdendir,forvetin arkasına sarkar,ofsayttan kaçar..İşte bunlar Guiza'nın belirgin özellikleridir.Fakat o akdar çok mental eksiği ve vuruş tekniğinde zaaflar varki bunlar direkt bitiriciliğe etki eder.Buda oyunda bitiriciliğin 18 olmasını engeller.Benim anlatmak istediğim budur. Ayrıca şuan sadece bir öğrenci olduğumdan düşüncelerimde ve mental yapımda gözle görülür değişmeler oalcaktır ileride,bunlarda ilerleyen yılların vereceği tecrübelerden kaynaklanan birikimlerden olacaktır. Olayın özü Guiza'nın bu profili asla haketmediğidir,mental özelliklerinde mutlaka ciddi düşürümler yapılması gerektiğidir.Bu 9.3.0 da olmasa bile gelecek sezon çıkacak oyunda mutlaka yansıtılmalıdır ve ben yapılacağına inanıyorum.Olay 1 aydır Guiza üzerinde kitlendi kaldı esasında farklı oyuncular hakkındada birşeyler yazmak gerekirde Guiza o kadar tartışmalı bir oyuncu ki vakit kalıp başka oyuncular hakkında görüş belirtemiyoruz bile.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Mallorca'ya abzürt takım diyen sensin,ben öyle bir kelime kullandığımı sanmıyorum.Bundan önce yapabildikleri çoğu oyuncunun kariyerinde yaşadığı patlama dönemleridir,bundan sonra böyle bir patlama yapabilirmi bilinmez Guiza son 2 sezonda iyi şeyler yapmış bir oyuncudur,kariyeri harikalarla dolu oyunda bulduğunu atması gereken bir oyuncu değildir.
    Kariyerine laf eden sensin.Belki de çıkışa geçecek nerden biliyorsun ? Sorunlarını atlattıktan sonra kendini gösterecek belkide Avrupanın önemli klüplerinin listesine girecek nerden biliyorsun ? Ayrıca İspanya ligine ve şartlarına baktığımızda mallorca absürt bir takım onu anlatmaya çalışıyorum.

Kariyerine laf eden sensin.Belki de çıkışa geçecek nerden biliyorsun ? Sorunlarını atlattıktan sonra kendini gösterecek belkide Avrupanın önemli klüplerinin listesine girecek nerden biliyorsun ?
    Bazen Türkçe konuşmuyormuyum diye soruyorum kendime. Kariyerine laf eden benim çünkü bana göre yeterli bir kariyeri yok.Bunun aksine inşallah dediğiniz gibi olur,yükselir,coşar,patlama yaparda,Fenerbahçe 14 milyon euro'ya aldığı bu garip adamı elinden makul bir fiyata çıkarma imkanı bulur. Şunun neden kabullenilmediğini anlamıyorum.Guiza Fenerbahçe için yanlış bir seçimdir.Semih gibi bir bitirici varken,yerden topla hızlı bir forvet yerine Adebayor tarzında fizikli ve havadan daha çok etkili bir santrafora ihtiyacı avrken Guiza sırf her sene bir yıldız politikasının devamı olarak alınmıştır ama Guiza bir yıldız değildir.Carlos 35 ine gelsede adı avrdır Carlos'tur oynadığı futbolu eleştirirsin ama kariyerine dil uzatamazsın. Fakat Guiza aynı şey değil.Guiza'nın kariyeri bellidir,bu adam Fenerbahçe için yeterli bir santrafor değildir.Oyundada şu gördüğümüz inanılmaz profili haketmiyordur.Eleştiri yaparken tek bir noktadan bakmıyorum ben dikkatinize.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Sizin oyunda bir hata var sanırım, bonservis bedeli görünür ilk olarak, 14 M€ çıkması lazımdı.
    Bu hata genel sanırım,benim oyunlarımdada bu şekilde çıkıyor Guiza'nın bonservis bedeli.
    Last edited by makalele81 : 08.Şubat.2009 at 21:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Bazen Türkçe konuşmuyormuyum diye soruyorum kendime. Kariyerine laf eden benim çünkü bana göre yeterli bir kariyeri yok.Bunun aksine inşallah dediğiniz gibi olur,yükselir,coşar,patlama yaparda,Fenerbahçe 14 milyon euro'ya aldığı bu garip adamı elinden makul bir fiyata çıkarma imkanı bulur. Şunun neden kabullenilmediğini anlamıyorum.Guiza Fenerbahçe için yanlış bir seçimdir.Semih gibi bir bitirici varken,yerden topla hızlı bir forvet yerine Adebayor tarzında fizikli ve havadan daha çok etkili bir santrafora ihtiyacı avrken Guiza sırf her sene bir yıldız politikasının devamı olarak alınmıştır ama Guiza bir yıldız değildir.Carlos 35 ine gelsede adı avrdır Carlos'tur oynadığı futbolu eleştirirsin ama kariyerine dil uzatamazsın. Fakat Guiza aynı şey değil.Guiza'nın kariyeri bellidir,bu adam Fenerbahçe için yeterli bir santrafor değildir.Oyundada şu gördüğümüz inanılmaz profili haketmiyordur.Eleştiri yaparken tek bir noktadan bakmıyorum ben dikkatinize.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Bu hata genel sanırım,benim oyunlarımdada bu şekilde çıkıyor Guiza'nın bonservis bedeli.
    Yahu şu ana kadar yeterli bir kariyeri olmamış olabilir.Ama geçen sene La liganın gol kralı olarak kendini göstermiştir.Bu neden anlaşılmıyor ? Mental olarak da düzeldiginde kendini bulabilecegi neden düşünülmüyor ? Bundan önce attığı goller Fenerbahçe'deki de buna dahil bitiriciliginin yüksek oldugunu göstermez mi ?

Yahu şu ana kadar yeterli bir kariyeri olmamış olabilir.Ama geçen sene La liganın gol kralı olarak kendini göstermiştir.Bu neden anlaşılmıyor ? Mental olarak da düzeldiginde kendini bulabilecegi neden düşünülmüyor ? Bundan önce attığı goller Fenerbahçe'deki de buna dahil bitiriciliginin yüksek oldugunu göstermez mi ?
    Peki,söylediğiniz gibi olsun,anlaşamayacağız çünkü.

Nesil
    2003

Bacagi kirilan ve artik eskisi kadar hizli olmayan oyuncunun hizinda oynama yapmamak...

Belinden gecirdigi ameliyat nedeniyle artik eskisi kadar cevik olmayan bir oyuncunun cevikligini yuksek birakmak...

Kariyerinde basaracaklarini basarip, artik maclarda daha cok figuran gorevi yapan oyuncunun konsantrasyonunu, kararliligini yuksek seviyede tutmak...

Eskiden 90 dakikayi cikartabilen oyuncunun artik 60. dakikada yoruldugunu gore gore dayanikliligini yuksek birakmak...

Bir zamanlar uysal olan bir oyuncununun herhangi nedenle olursa olsun hircinlastigini gorup de sinirlerine hakim bir oyuncu olarak yansitmaya devam etmek...

Bir zamanlar yuksek potaniyele humkeden oyuncunun ozel hayatindaki sorunlardan dolayi ilerleyememesi nedeniyle potansiyelinde indirim yapmamak...

Ozel hayatindaki sorunlar nedeniyle antrenmanlara kendisini veremeyip, korelen oyuncunun ozelliklerinde gerekli degisimleri yapmamaktan cok da farkli degil...

Evet Guiza yeni bir ulkeye alismaya calisiyor. Sistem konusunda sorunu bence yok cunku Aragones zaten Guiza'ya uygun bir sistem ile oynamaya calisiyor.

Guiza'nin kisisel sorunlari olabilir. Evet iyi oyuncudur ama bazi becerileri (belki kisa donemli olsa da) korelmistir. Bu korelmenin yakin donemde duzelecegini dusunebilecek bir ortam varsa (mesela kisa donemli sakatlik gecirmistir ve antrenman yapamamistir bir oyuncu, kisa donemli performans dusuklugu hazir olmamasindan dolayidir) o zaman daha temkinli davranmak gayet mantikli olur. Ama bir oyuncu 25-30 macin icinde sadece 1 macta ozelliklerinin gerektirdigi bicimde oynuyorsa, diger maclarda bu performansin da cok altinda oynuyorsa demek ki profilde bir sorun vardir.

Herneyse, artik zaten veritabani teslim edileli 1 hafta oldu. Sezon sonuna kadar daha izleyip daha ne gibi degisiklikler gerekir zamanla goruruz.

Sayfa 16 / 32 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon

Mesaj Yetkileri