Quote Originally Posted by makalele81 View Post
Sinirlenme gibi bir lüksüm yok, o yüzden cevap vermeyi tercih ediyorum. Burası bir araştırma forumu ve bende araştırma bazında olaya bakıyorum şuan.Guiza'nın psikolojik sorunlarını oyuna yansıtma gibi bir yöntem varmı datada.Bazı gizli özellikleri düşürmek dışında? Hayır yok, o halde yapılması gereken Guiza'nın oyundaki özelliklerinin bir kısmında oynama yapılması bazısı düşürülür bazı yükseltilebilir onu tartışmıyorum. Bana yaptığın tavsiyeyye gelince,insan anatomisinden,psikolojiye kadar çok fazla şeyle uğraşıyor bu işe gönül verip hayatını buradan kazanmak isteyen insanlar.Akademik kariyer yapmak bu işin bir parçası olduğundan günümüzün senede 5 takım değiştiren teknik direktörleri yada hedefi olmayan antrenörleri gibi olmaktansa idealist ve hedefleri olan bir teknik adam olmak için herşey gözönüne alınıp,planları yapılıyor.Yani ben insan psikolojisinidende,oyuncu psikolojisindende belli seviyede anlıyorum ayda anlamaya çalşıyorum.Bir insan formsuz olabilir,bu uzunda sürebilir ama o ,insanın standardı yüksektir,düştüğü yerden yukarılara tırmanabilir.Guiza temmuz ayına bakıldığında düşüş kelimesinin anlamını değiştiren bir psikolojik travma dahi geçirmiş olsa bile bu akdar kötü oynamaya ve kendini dağıtmaya hakkı yok.Guiza iyi bir profesyonel değildir,öyle üstün yetenekli bir adam hiç değildir.Ama çok beceriklidir.Topsuz alanda,açık alanda etkilidir,sahada deplase olan iyi forvetlerdendir,forvetin arkasına sarkar,ofsayttan kaçar..İşte bunlar Guiza'nın belirgin özellikleridir.Fakat o akdar çok mental eksiği ve vuruş tekniğinde zaaflar varki bunlar direkt bitiriciliğe etki eder.Buda oyunda bitiriciliğin 18 olmasını engeller.Benim anlatmak istediğim budur. Ayrıca şuan sadece bir öğrenci olduğumdan düşüncelerimde ve mental yapımda gözle görülür değişmeler oalcaktır ileride,bunlarda ilerleyen yılların vereceği tecrübelerden kaynaklanan birikimlerden olacaktır. Olayın özü Guiza'nın bu profili asla haketmediğidir,mental özelliklerinde mutlaka ciddi düşürümler yapılması gerektiğidir.Bu 9.3.0 da olmasa bile gelecek sezon çıkacak oyunda mutlaka yansıtılmalıdır ve ben yapılacağına inanıyorum.Olay 1 aydır Guiza üzerinde kitlendi kaldı esasında farklı oyuncular hakkındada birşeyler yazmak gerekirde Guiza o kadar tartışmalı bir oyuncu ki vakit kalıp başka oyuncular hakkında görüş belirtemiyoruz bile.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Mallorca'ya abzürt takım diyen sensin,ben öyle bir kelime kullandığımı sanmıyorum.Bundan önce yapabildikleri çoğu oyuncunun kariyerinde yaşadığı patlama dönemleridir,bundan sonra böyle bir patlama yapabilirmi bilinmez Guiza son 2 sezonda iyi şeyler yapmış bir oyuncudur,kariyeri harikalarla dolu oyunda bulduğunu atması gereken bir oyuncu değildir.
Kariyerine laf eden sensin.Belki de çıkışa geçecek nerden biliyorsun ? Sorunlarını atlattıktan sonra kendini gösterecek belkide Avrupanın önemli klüplerinin listesine girecek nerden biliyorsun ? Ayrıca İspanya ligine ve şartlarına baktığımızda mallorca absürt bir takım onu anlatmaya çalışıyorum.