Sabah için planımı yapmış akşam içinde Ali Samiyen'deki maçı düşünüyordum. Kendi sahamızda gayet zevkli bir maç olacağı kanaatindeydim. Maç Galatasaray'ın ortasahada ki baskısı ile başladı ve nitekim golde geldi. Maç bu şekilde devam etseydi futbolsever olarak, Galatasaray taraftarı olarak zevk alacaktım.

Ancak;

Lincol'ün atıldığı pozisyona gelelim. Nasıl hakem yetiştirildiği belli olmayan bir sistemin hakemi ancak böyle bir karar verebilirdi.

- Takım acilen atışı kullanmak ister. Sende ufak adımlar atarak geri geri gelirsin ve hakem oyunu engellediğin için sarı kartı basar veya adama doğru diklenerek engellemeye çalışırsın hakem kartını basar veya yine yavaş yavaş ilerler topa arkanı dönersin ve oyuncu akıllılık edip atışı kullanır ve sana kart gördürür. (Bahsi geçen Milan - Reggina maçında Beckham'ın yaptığı gibi.)

- Birde takım atışı kullanır ve rakip oyuncu araya girerek topu keser. Tek suçu atışın olduğu alana yakın olması ve hakemlikten çok çok uzakta olan bir kişinin bunu engelleme olarak saymasıdır.

Lincoln atıldı ve maçın seyri bir anda değişti. İşte bütün mesele bu.