- maç Valladodil deplasmanında 0-0 kaldık, rakip kaleye 10 şut attık 4’ü kaleyi tuttu fakat gol olmadı.Rakip de 2 kez kaleyi bulan şut attı.
- maç Atl. Madrid ile kendi sahamızda oynadık. % 55 ile top hakimiyeninin rakipte oldugu maçta maçı biz 5-0 kazandık fakat bizim rakip kaleyi tutan 11 şuta karşılık rakibin de 5 şutu kalemizi tuttu.
- maç levante deplasmanı. 0-0 kaldık .rakip kaleye 5 şut… top hakimiyeti bizde….
- Bayern minihle Ş.L. maçı. Başa baş giden maçta 0-1 öne geçtik fakat maçı 2-1 bayern aldı… maç ortadaydı.iki takımın da rakip kaleye 5-6 şutu vardı…
- Espanyol’la kendi sahamızda oynadık ve 3-0 kazandık.Maçta biz üstündük.Rakip 1-2 pozisyon bulabildi.
skorlardan ziyade maçlarda dikkatimi çeken bazı şeyleri paylaşmak isterim...Taktik kesinlikle kullanılabilir ve iyi bir taktik. Özellikle kendi sahanızda rakibe az pozisyon vererek oynuyorsunuz ve o maçta forvetlerinizden biri formda olursa sanırım gol atarsınız.Ancak rakip takımın çekilerek değil açık oynadığı durumlarda oluyor bu sanki... At. madrid bize saldırarak oynadıgı için kalesinde çok pozisyon gördü.Ama da dengeli oynayan levante ve Valladolid maçlarında ancak 3-4 şut çekebildik rakip kaleye... Tabi bunda forvetlerin dengesizliği ya da beceriksizliği de mutlaka rol oynamaktadır.
taktik direk ve hızlı paslarla oynamayı hedeflemiş ama bunu kaliteli ayaklarla yapabilirsiniz. yani sıradan bir anadolu takımında bu taktik facialara sebep olabilir... Ancak büyük takımlarda kesinlikle iş yapar...
Defans blogu biraz geriye yaslanarak oynuyor... önlerinde bir ön libero olmadıgı için onları biraz daha öne çıkarak oynatsak daha iyi olur gibime geldi
Savunma oyuncuları sıkı markaj uyguluyorlar, forvetleri hızlı takımlarda adam kaçırmalar olabilir....
kontaratak açık durumda, deplasmanda ve kendimizden güçlü takımlara karşı veya önde oldugumuz maçlarda açılabilir ama bizden güçsüz takımlara karşı kontratak açık başlarsak gereksiz top kayıpları olabilir...
DC'lerin pres alanı çok ileri çekilmiş. pres yapacagım derken alanı terkedip arkaya adam kaçırabilirler...Bir de tacklin hepsinde orta seviyede... keleci ve DC'leri hafife çekerek onların penaltıya sebebiyet verme ihtimallerini azaltabiliriz...
MC ve forverlerden birinde "hold up ball" işaretli.Hem kontratakla hem direk ve hızlı paslarla çıkan bir oyunu yerleştirip sonra 2 adama topa basarak topu yavaşlatma komutu vermek biraz çelişiyor sanki
Attacking kornerlerde ben de 6 yard box içine atıyorum ancak ön direkte kimse beklemiyor.Bunda da düşüncem ön direğe siz adam koyaranız rakip de onu marke etmek için adam koyuyor ve genelde ön direkte topu karşılıyorlar... fakat ön direğe adam koymazsanız bazen ön direğe kimseyi koymuyorlar ve kaleciyi marke eden DC'lerinizden biri yükselip kafayı vurarak golü atıyor... tabiki bu sadece benim bir düşüncem
tüm yazdıklarım sadece kendi açımdan baktıgımda taktikteki bana ters gelen yönlerdi ancak tekrar söylüyorum, işleyiş olarak kesinlikle kullanılabilir bir taktik.Zaten klasik 4-4-2 diziliminde birazcık oyundan anlayıp ince ayarları iyi yaparsanız kadro iyi oldugu sürece maçları kazanırsınızemeğine sağlık...yazdıklarım eleştiri ya da yanlışlar değil,sadece yorum
umarım kırılıp falan etmezsin