1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Threaded View

Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post
    Sevgili arkadaşım. Yazdıklarını baştan sona okudum. Şimdi eleştiri nasıl yapılır uzun uzun anlatmak istemiyorum anlatmıyacam da. Tamam eleştiri yapacaksın o zaman altını doldur. Ca lar pa lar guizalar baroslar havada uçuyor... Ama tam olarak neden hoşnut değilsin onu anlatmadın. Bu forumlarda böyle cevap vermek adetim değildir... vaktim de yok zaten ama dayanamadım. Bu araştırmayı perpetua ve vieri üstlendikten sonra gözle görülür bir şekilde müthiş işler yapıldı. türkiye' de bu işi bizden daha iyi yapabilecek bir ekip yok ne bilgi olarak ne de vizyon olarak. Ekibimizde çok değerli arkadaşlarımız var her ne kadar bazılarıyla fikir ayrılıklarına düşsem de. Değerli oldukları bir gerçek.

fikir ayrılıkları olacak ki tez, anti tez, sentez olsun. Yaptıklarımızı burada sayamayacağım ama emin ol yazsam sıkılırsın. Sen eskiden lig a' da bir takım aldığında random özelliği olan kaç tane oyuncu görüyordun? Geçelim lig a' yı Süper lige anadolu takımlarına gelelim. Anadolunda bir takım aldığında kaç tane oyuncu oynanabilir haldeydi? Bu sorulara örnekleriyle cevap rica ediyorum senden.

Her şey 4 büyükler değil hele Türkiye FM araştırması sadece 4 büyüklerden ibaret hiç değil. Guiza' nın bitiriciliği 18 , baros 13 diye bir bardakta fırtına koparamazsın. Böyle veryansın edemezsin. Bu bizim hakkımızıa girmen demektir. Eleştirmek ve eleştirilmek en çok sevdiğim şeylerdir. Ama altını doldurarak örneklerle açıklayarak olmalı bu.

Başta şeflerimiz ve bütün ekip adına şunu söyleyebilirim ki hepimizi en ufak bir düşünceyi bile değerlendirmeden geçmiyoruz. Araştırma alanına birşeyler yazılsa da bilmediğim bir şey varsa öğrensem ve dataya işslesem diye yanıp tutuşuyorum. Ben böyleyim ekibimiz de böyle.

Lütfen eller vicdana gitsin. Akl-ı Selime davet ediyorum sizi.

not: Yazım hataları için özür dilerim. gece uykusuzum. idare edin
    Şimdi El Hadji ben yazdıklarımda tamamen haksız olduğunuzu falanmı söyledim.Şuanki TR datasının gelmiş geçmiş en iyi oynayabilir ve verimli TR datası olduğunu söyledim,lafları aaradan çekmeden yazılanların tümüne yanıt vermeyi seçseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız zaten.

Bunun haricinde benim sıkıntım kişisel görüşlerin çok ufak bir kısmının oyuna yansıtılmış olmasıydı,bunada perpetua yüksek yüzdesi araştırmacının düşünceleri olacak şekilde oyuna yansıtılacak tarzında bir açıklamayla cevap verdi.Bu ekibin çalışma prensipleri içinde olduğundan,sizin için bir kural olduğundan şuan için sayfalarca eleştiri getirsekte fazla yararı olmayacak bu açık.

Akl-ı Selim olmasam,böyle düşünmesen sizi eleştirmek yada takdir etmek için bile tek satır yazı yazmam ama her yazdığımda bana 5-10 kişi üslubunu düzelt diyip,emir kipinde cümleler kurarsa bende tarzımı değiştiririm kusura bakmayın.

9.3.0 için oyuncu profilleri değerlendirmelerine saygı duymamı beklemeyin,gerçi benim görüşümün bir önemi yok nasılsa yama çıktı artık.

Ama oyunun genel işleyişini sağlayan TSL lig kuralları vs. gibi önemli olan şeylerin datada altının doldurulduğunu ve bunların doyurucu hale geldiğini söylüyorum buna saygı duyuyorum anlatmak istediklerim bu kadar açık.

Amacım Guiza'sı Baros'u değil,ben yapılan çalışmaya fanatik şekilde tek taraftan bakmam,bu işin akademik yönü var,data editör kullanımı var.Lig kriterleri var,araştırma özelliklerini gerçekten iyi biliyorum.

Bu kadar düzgün açıklamanıza rağmen bu çalışmayı Türkiye'de bizden iyi kimse yapamaz diyerekten ukala bir tavır içinize girmeniz hoş olmamış,her zaman el elden üstündür,bir işin kompedanı olmak 1.5 senede gerçekleşmez,bu sözü bana 5-6 sene sonra söylemiş olsanız her haliyle kabul ederdim ama bu şekilde ukala bir cümle kurulmuş izlenimi veriyor.

Herşeye rağmen bazı şeyleri eleştirmeme rağmen son yılların en iyi oynanabilir TR datasını hazırlamışsınız bunu hep vurguladım bu yüzden teşekkürler ama oyuncu profilleri hakkındaki görüşüm sabittir.Türkiye liglerine dünya geneline göre yapılan büyük bir haksızlık var önce çözülmesi gereken budur.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Aydın View Post
    makalele81, araştırmanın ne kadar kasvetli bir konu olduğundan, ca/pa dengesinin tutturulmasıdır şudur budur haberin var mı? evet ben de bazı şeylerden memnun değilim. ama oyunu oynadığımda dengeli bir türkiye ligi oluyor.

yama çıkmadan önce oyunlar kurularak test ediliyor türkiye liginin dengesi. bunu söylememde bir sakınca var mıdır bilmiyorum ama dengesiz olan tek şey kurulan oyunlarda ankaraspor'un küme düşmesiydi. bunun dışında hemen hemen her oyunda şu ankine benzer bir lig vardı. yani 3 büyüklerin domine ettiği, trabzon,sivas,kayseri gibi kulüplerin zirveye oynadığı bir lig. sanırım guiza'nın ne kadar uçacağı, tellonun ne kadar döküleceği ya da ardanın ne kadar koşacağı takımı yöneten menajerle de alakalı. ben 60. dakikada ardayı yoruldu diye oyundan aldığımı hiç hatırlamıyorum. sana karşı iyi bir tutum izlemeye çalışıyor buradaki çoğu kişi ama daha oyunu açmadan böyle sallamalarda bulunduğundan dolayı birçok kişinin sabrını zorladığını tahmin ediyorum. bu yüzden sana tavsiyem, oyunu oynadıktan sonra bize gelip türkiye liginin ne kadar dengesiz olduğundan bahsetmen.

araştırmanın öncelikli hedefi bunu yakalamak. ardından oyuncuların gerçek özelliklerini oyuna yansıtmak. bu konuda belki senin fikirlerini de desteklerim. çünkü benim de yerinde bulmadığım şeyler yok değil. ama bunu düzeltmek için de bize köstek değil, destek olacak elemanlar, profesyonel düşünüp ca/pa'nın ne demek olduğunu kavrayan kişiler lazım. "baroş 18 gol attı, finishingine 17-20 arası birşeyler verin" cümlesini herhalde 10 yaşındaki çocuklar söyler. biz de isteriz italya ligi gibi 50 kişlik prof. kadromuz olsun. ama destek yerine köstek olanlar oldukça Ömer abinin dediği gibi zaman alır bu olay.

yani demek istediğim, şu an piyasdaki birçok bizi eleştiren siteler olsun hep "biz sizden daha iyi biliyoruz bu işi" diyerek unoffical patch çıkardılar. ve bu patchlerdeki ca/pa dengeleri muazzam bir şekilde allak bullaktı. bu işin incelikleri var.

biliyor musun bilmiyorum ama türkiye ligine belirlenen maximum miktarda bir sınır var. bu sınırın üstüne çıkılmıyor bildiğim kadarıyla. yani ben isterim arda'nın dribblingi 19 flair'i 20 olsun. ama bu sınır buna bazı ekstrem oyuncular hariç izin vermilmiyor. 19 yapınca illaki bir yerden de kısacaksın çünkü senin liginin kalitesi bu deniliyor. ve buna göre dengeli yapılıyor. ilk başta bunu bilip bilmediğini merak ediyorum.

yoksa biz de sitemize patcher alıp, ligi premier lig kalitesine taşımayı bilmiyor muyuz zannediyorsunuz? "tek maharetiniz türkçeleştirme" diye atıp tutanlar vardı bi aralar. ca/pa dengesinden haberi olmayanların yapabileceği en güzel iş grafik paketi çıkarmaktır. ona saygı duyarım. ama diğer türlü gelecek eleştiriler boştur. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır.

araştırma ile hiçbir alakam yok. ama merak edip Ömer abiye sorduğumda bunları öğrenmiştim. bilmemek değil öğrenmemek gibisinden. bir yerde hatalı birşey yazdıysam araştırmacı arkadaşlar düzeltirler.
    Araştırma kuralalarını ve kullanılan materyalleri en ince detayına kadar biliyorum Aydın içiniz rahat olsun bu konuda ve ben sallamıyorum,oyuncu profilleri konusunda ciddi haksızlıklar var bundan bahsediyorum.Sallamak benim yaptığım gibi olmaz bunu önce bir ayırt edelim.

Kimsenin sabrını zorlamıyorum,bazen sabır zorlayan o kadar şey oluyorki araştırma forumlarında yazılacak saçma şeyleri görmemek için bir nokta yazmak için bile yormuyorum kendimi.Bu saçmalıkları bazen araştırmacı arkadaşlarda yapıyor,üyelerde.

Ligler arasındaki dengeyi CA/PA dengesini RCA olayını,oyunda her özelliğin hangisiyle bağlantılı olduğunu neyin neye etki ettiğini vs vs.. uzayıp giden bir listeyi gayet iyi biliyorum,merakınızıda böyle gidermiş olayım.

Ben daha önceki mesajlarımdada yazdım,araştırma forumlarındada yazdım,TR datası Türkiye ligleri oyuna eklendiğinden beri en iyi durumunda şuan,dahada geliştirilebilir bunun farkındayım,yazdıklarımın arasından sadece belli bir kısma cevap vermek yerine hepsini yanıtlamak isterseniz ne yazmak istediğimi amacımın ne olduğunu anlayacaksınız tekrar söylüyorum bunu.

Klavye sorunumdan solayı bazı karakterler çıkmıyor yada kelime arasında yanlış yazabiliyorum bu yüzden kusura bakmayın.
    Last edited by makalele81 : 27.Şubat.2009 at 15:00 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri