ben de cok tesekkur ediyorum yorumuma cevap verdiginiz icin. en azindan beni en iyi anlayabilecek kisi sizsiniz burda en az benim kadar besiktasi takip eden siz varsiniz bildigim sonucta arastirmaci oldugunuz icin.
ben ca ve pa lari onemsemeden genel olarak takimin sentezinden ve gucunden bahsetmeye calistim. benim ne demek istedigimi dolayli yonden son mesajinda soylemissin zaten. ben besiktas , galatasaraydan ve fenerbahceden iyi demiyorum. ama bu forumda oyle bir hava hakimki galatasarayin ve fenerin 3-5 super yildizi yuzunden besiktastan cok daha guclu oldugunu ve arada cok buyuk fark oldugunu saniyorlar(bunu besiktasli oldugum icin soylemiyorum tamamen futbol sever olarak boyle olmadigini anlatmaya calistim).
tek tek oyunculari incelemeyi gecelim. sonuc olarak bu oyunda 10 sezon yapsan izlesen disardan besiktas belki 1 en fazla 2 sezon sampiyon olur. belki diyebilirsin son 14 sezonda 2 sampiyonluk var diye. ama bu oyun fm2009 dur ve 2009 u oldugu gibi gelecegide kestirmek gerekir arastirmacilar icin. son yorumunda besiktasin eksiklerini gucunu iyi anlatmissin bana gore. tek tek isimlere bakarsaniz gs ve fb daha buyuk daha iyi yildizlar almis olabilir ama ben mevkilere ve genel olarak team harmonysine bakmaya calistim siralamalarimi buna gore yaptim. zaten sende bende bu takimin eksiklerinin bekler oldugunu soylemisiz.
taktik maktik hepsini geciyorum , su anda turkiye liginin en istahli, istikrarli, galibiyeti kovalayan takimi besiktastir.(bunu son 2-3 haftaya gore soylemiyorum). tamam galatasaray gercekten oynadigi zaman galibiyeti almasini biliyor etkili oyunculariyla.ama benim icin genel olarak her macta galibiyete yakin taraf olmasini gosteriyor ki degil . demekki o takimda birseyler eksik.fenerbahce desen tamamen karmasik bicimde su anda bana gore . benim anlatmak istedigim su anda takim olarak en iyisi besiktas buna eminim. ama bunun oyuna yansimadigini goruyorum ki bunu yansitacak olan sizlersiniz. o oyuncu su degeri almis bu oyuncu su degeri almis , onun pek bi onemi yok dogruyu siz yaparsiniz sonucta arastirmaci olan sizlersiniz. genele bakildiginda 3 takim arasinda fark olmadigini belkide besiktasin en iyi oldugunu goruyoruz gercekte.bunu oyuna yansitmak sanirim sizin goreviniz ne kadar zor olsada.
eger bu farkin kalkmasi icin ornegin bobonun bitiriciligi 16 olacaksa olsun, guizaninki dusecekse dussun, toraman yukselecekse yukselsin, holosko artacaksa artsin ... sadece tek istedigim farkin kalkmasi.
son olarak benim oynayip oynamamam sizin umrunuzda olmayabilir tabi ama ne zaman 3 takim arasindaki buyuk farki kaldiripda esit bir dagilim yapilir o zaman oynarim( tabii sigames inde hatalarini yoksayarsak =) )
umarim anlatabilmisimdir benim icin klavyeden anlatmak gercekten cok zor keske firsat olsada karsi karsiya konusabilseydik.