1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    Arda ne şekilde oynuyorki anlamadım takımının en iyi oyuncusu istikrarlı ve FM nin en değerli oyuncularından tıpkı gerçekte olduğu gibi...

Araştırmada eleştirilecek bi çok yön var herkesin farklı düşüncesi var...herkes eleştirisini yapsın ama bir oyuncunun 148 CA GİBİ değeri varsa bence çok iyi bir değerdir ...yanlış mı...
    yanlış. nedenine gelirsek bariz bir örnekle -daha önce de vermiştim bu örneği gerçi, pek faydası olmadı- Luka Modric'i gösteririm. 180 PA 160 CA'sı olan bir oyuncu ve bana göre ve hatta birçok insana göre Arda'dan eksiği olan ama fazlası olmayan bir oyuncudur. nedir Modric'in 160 CA olmasının nedeni acaba? İngiltere'de oyunuyor olması. benim ısrarla söylediğim ama bir türlü kabul görmeyen bir şey var. bazı oyuncular oynadıkları ligin dışında değerlendirilmesi gereken, oynadıkları lige fazla gelen oyunculardır. zamanında bunu Nihat için de ifade etmiştim, Tuncay için de. daha bugün çıkan haberdir Tuncay hakkında, Middlesbrough'da top Tuncay'ın ayağındayken taraftar alkışlarken diğer futbolcuların tamamını ıslıklarla protesto etmişlerdir. bunun nedeni de Tuncay'ın sadece çok koşup mücadele etmesi değil, yeteneğiyle de kendisini taraftara sevdirmesidir. kısaca Tuncay İngiltere Premiere Ligi'ne göre bile iyi, üstdüzey bir oyuncudur ama Fenerbahçe'de oynarken Tuncay'ın değerlerini hatırlarım ben, 150 CA 170 PA civarında gider gelirdi. halbuki hakkı bu değil, şimdi de bunu gösteriyor. seneye Chelsea'da oynadığında halen daha bu değerlerde mi kalacak peki? tabi ki hayır, değerleri en az 10/15 yükselecek. ne oldu ki o zaman, başına saksı mı düştü Tuncay'ın da eskiden oynadığına göre süper oyunuyor. Nihat'da keza aynı şekildeydi, uzun uzun yazmaya gerek yok. bence şu anda da Arda aynı durumda. hangi takıma giderse gitsin bundan daha kötü bir oyunu olmayacak Arda'nın, çünkü hem o yeteneği hem de o hırsı var. o zaman neden korkuyoruz anlamıyorum hakkını vermek için. Arda bana göre her iki değerlendirmede de Modric'ten yukarıda olması gereken bir oyuncu ama değerler ortada, bana göre hakkı verilmiyor. korku "aman daha sonra kötü oynarsa ne yaparız" korkusuysa şayet, bu kadar zamandır hep kendi oyuncularımıza haksız davrandık bir defa da biz hata yapmış olalım, o kadarı da olsun...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    yanlış. nedenine gelirsek bariz bir örnekle -daha önce de vermiştim bu örneği gerçi, pek faydası olmadı- Luka Modric'i gösteririm. 180 PA 160 CA'sı olan bir oyuncu ve bana göre ve hatta birçok insana göre Arda'dan eksiği olan ama fazlası olmayan bir oyuncudur. nedir Modric'in 160 CA olmasının nedeni acaba? İngiltere'de oyunuyor olması. benim ısrarla söylediğim ama bir türlü kabul görmeyen bir şey var. bazı oyuncular oynadıkları ligin dışında değerlendirilmesi gereken, oynadıkları lige fazla gelen oyunculardır. zamanında bunu Nihat için de ifade etmiştim, Tuncay için de. daha bugün çıkan haberdir Tuncay hakkında, Middlesbrough'da top Tuncay'ın ayağındayken taraftar alkışlarken diğer futbolcuların tamamını ıslıklarla protesto etmişlerdir. bunun nedeni de Tuncay'ın sadece çok koşup mücadele etmesi değil, yeteneğiyle de kendisini taraftara sevdirmesidir. kısaca Tuncay İngiltere Premiere Ligi'ne göre bile iyi, üstdüzey bir oyuncudur ama Fenerbahçe'de oynarken Tuncay'ın değerlerini hatırlarım ben, 150 CA 170 PA civarında gider gelirdi. halbuki hakkı bu değil, şimdi de bunu gösteriyor. seneye Chelsea'da oynadığında halen daha bu değerlerde mi kalacak peki? tabi ki hayır, değerleri en az 10/15 yükselecek. ne oldu ki o zaman, başına saksı mı düştü Tuncay'ın da eskiden oynadığına göre süper oyunuyor. Nihat'da keza aynı şekildeydi, uzun uzun yazmaya gerek yok. bence şu anda da Arda aynı durumda. hangi takıma giderse gitsin bundan daha kötü bir oyunu olmayacak Arda'nın, çünkü hem o yeteneği hem de o hırsı var. o zaman neden korkuyoruz anlamıyorum hakkını vermek için. Arda bana göre her iki değerlendirmede de Modric'ten yukarıda olması gereken bir oyuncu ama değerler ortada, bana göre hakkı verilmiyor. korku "aman daha sonra kötü oynarsa ne yaparız" korkusuysa şayet, bu kadar zamandır hep kendi oyuncularımıza haksız davrandık bir defa da biz hata yapmış olalım, o kadarı da olsun...
    Tuncay'in Ingiltere'ye gittiginden beri CA veya PA olarak hemen hemen hic degismedigini, Aurelio'nun Ispanya'ya gittikten sonra CA ve PA olarak hemen hemen hic degismedigini, Modric'in ise daha transfer olur olmaz 10 puan dusuruldugunu ve daha da dusme ihtimalinin yuksek oldugunu gozardi etmemek lazim (bazi ozelliklerinin fazlaligi konusunda tartisma var su anda ve bu da CA'nin dusmesi anlamina geliyor).

Modric kotu bir ornek cunku Hirvat arastirma sefi Ocak ayinda degistirildi. Bir onceki arastirma sefi'nin gorevi yeterince yapmamasi sozkonusu idi. Bir ulke'ye yeni transfer olmus bir oyuncu icin pesin hukumluluk yapmamak gerekli, bu nedenle de Modric'in yerini bulmasinin 1 yil surmesi de cok garip degil.

Bize Afrika'dan oyuncu geliyor, oyuncu belki veritabaninda var, belki yok. Ilk basta tahmini bir CA veriyoruz, veya gelen CA bir sure kaliyor. Turkiye'de yaptiklarina gore tekrar degerlendiriliyor. Bu da maalesef Afrika ile ilgilenen yeterince arastirmaci olmamasindan kaynaklaniyor. Modric ve Hirvatistan'in durumu da bu idi Ocak ayina kadar. Ivesa'nin bizim ikinci ligimizde ancak oynayacak kalitede gelmesi de bundan kaynaklaniyordu.

Arda'yi su anda Premier lig'e transfer olsa, bir cok takimda onemli bir oyuncu, en buyuk takimlarda ise gelecegi parlak, iyi bir oyuncu olarak gececek (belki banko ilk 11 olmayacak ama rotasyon'un onemli bir oyuncusu olacak). Arda'nin Ingiltere'ye transfer olur olmaz, ligi kasip kavuracagi dusuncesine sahip degilim. Tipki Modric'in bunu yapamayacagi dusuncesine sahip oldugum gibi. Benim kisisel tercihim, Arda transfer olur olmaz Ingiltere'de veya Ispanya'da dusurulmemesi. Yukselirse uzulmem, rahatsiz olmam, aksine bu liglerde basarili oldugu ve daha yuksek CA'yi hak ettigi icin memnun olurum.

Aydin:
    Arda'nin 174'luk PA'si dusuk geliyor cok kisiye.. Su anda veritabaninda 174 ve ustu CA sahibi toplam 28 oyuncu var. Yani Arda'nin su anda dunyadaki en iyi 28 oyuncu arasina girebilecek kapasitede.

Keirrison ornegini veriyorsun, guzel. Bu oyuncunun CA/PA olarak Arda'dan pek de farkli olmamasini nasil karsilamamiz lazim peki? 145+ CA ve 170+ PA kucumsenmemesi gereken bir seviye ama nedense kucumseniyor.

Belki de sorun, dunyada 58 adet 170 CA'lik oyuncu olmasina ragmen, 141 tane 23 yas ve alti 170 PA'lik oyuncu olmasindan kaynaklaniyor. Hatta oyunda bir kulup ile kontratli 370 adet 150+ CA sahibi oyuncu var. 150+ PA sahibi, 21 yas alti oyuncu sayisi ise 423. Eh tabii yuksek CA'li oyuncu sayisinda da muhtesem bir patlama oluyor bu nedenle.

Yani Arda'nin ozel gorunmemesi, kendi yas grubunda cok sayida onemli potansiyellere sahip oyuncu olmasindan doguyor. 3-4 yil icinde bu 170+ PA'lik oyunculardan kacinin o seviyeye ciktigini gorecegiz. Ben Arda'nin bu seviyeye cikacagina inaniyorum. Daha yuksegi de gorebilir belki, daha altini da. Ama ayni seviyede yapilmis oyunculardan cogunun o seviyeye cikacagina inanmiyorum. Bu da ancak SI'in PA denilen rakami arastirmacilara daha detayli anlatmasi ile ortaya cikar. Benim ve bir cok arastirmacinin kullandigi tanim, bazi diger arastirmacilarin kullandigi tanim ile ayni degil. Bu nedenle de Italya, Arjantin vs. gibi bazi ulkeler farkli telden caliyor, Ingiltere, Almanya, Turkiye, Danimarka vs. gibi ulkeler farkli telden caliyor.

%10 ihtimal ile 190
    %15 ihtimal ile 180
    %50 ihtimal ile 175
    %15 ihtimal ile 170
    %10 ihtimal ile 160

olacaksa Arda.. 174-175 civarini secmek de cok mantiksiz olmasa gerek. Veritabani hep degistirilebilir. Ama 190 verip, sonra 160'a dusurmek zorunda kalmak, 175 verip, sonra 190'a cikmasini gormekten cok daha zor bir durum. 190 verip, 160'a indigini gordukten sonra, 1-2 yil sonra Batuhan'a, Emre Colak'a, Ali Helvaci'ya, Semih'e ve daha sonra da Muhammed'e yuksek potansiyel vermemiz gerektiginde ne kadar sorgulanacagimizi da dusunmek gerekli bence.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    yanlış. nedenine gelirsek bariz bir örnekle -daha önce de vermiştim bu örneği gerçi, pek faydası olmadı- Luka Modric'i gösteririm. 180 PA 160 CA'sı olan bir oyuncu ve bana göre ve hatta birçok insana göre Arda'dan eksiği olan ama fazlası olmayan bir oyuncudur.

Yanlış nerede biliyormusun yanlış senin verdiğin Modric örneğinde..kötü örnek örnek olamaz.. marginhos kierrson modric. gibi FM de örnekleri verip de bizim oyuncular neden düşük gösteriliyor demeyin.

...biraz tarihe bir bakalım...FM de freddy adu lar Kim Klasströmler fırtına estirirdi..ancak zamanla Herkes gördüki Freddy adu kim kallström abartılmış oyunculardı ve bu deeğrleri verenlerin gittiği yoldan gidilseydi aynı abartı ve yanlışı Trük araştırmasıda yapmış olacaktı..

Şimdi yine durum aynı Modricide Marguinhosu da göreceğiz..Tıpkı -10 verilip ispanya liginin vasat takımlarında 3. sırada kalecilik yapan ustari mustari gibi...

açıkcası Türk araştırması meksikalılarılamayacak....
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    Yanlış nerede biliyormusun yanlış senin verdiğin Modric örneğinde..kötü örnek örnek olamaz.. marginhos kierrson modric. gibi FM de örnekleri verip de bizim oyuncular neden düşük gösteriliyor demeyin.

...biraz tarihe bir bakalım...FM de freddy adu lar Kim Klasströmler fırtına estirirdi..ancak zamanla Herkes gördüki Freddy adu kim kallström abartılmış oyunculardı ve bu deeğrleri verenlerin gittiği yoldan gidilseydi aynı abartı ve yanlışı Trük araştırmasıda yapmış olacaktı..

Şimdi yine durum aynı Modricide Marguinhosu da göreceğiz..Tıpkı -10 verilip ispanya liginin vasat takımlarında 3. sırada kalecilik yapan ustari mustari gibi...

açıkcası Türk araştırması meksikalılarılamayacak....
    Abi zaten sorun burda. Türkiye araştırmasının gerçeğe yakınlığı diğer araştırmalara göre kat be kat daha fazla. Ama burada çoğumuzun kıstası gerçek hayat değil oyundaki standart. Gerçek hayat baz alındığında (kaldı ki başka ne baz alınacak) araştırma kötü değil aksine çok iyi ama oyundaki başka araştırmacıların ülkelerindeki oyuncuları abartmaları yüzünden bizlerde bir memnuniyetsizlik oluşuyor. Onların hata yapmaları oyuna büyük katkı sağlıyor. Maalesef durum böyle.

Ben Sampdoria ile oynarken Arda'yı aldım takımıma. 2. senesinde Barcelona ve Juventus takip etmeye başladı. Mehmet Topal'ı takip eden takımlar ise West Bromwich, Sheff Utd. falan. Demek istediğim, Arda'yı takip edenler arasında Juventus, Arsenal lafları geçiyordu bir ara. Fotomaç haberi değil, gerçek haberlerdi. Oyunu açtığımız zaman da bunları görmek istiyorum. Bunları görmek için de haliyle CA PA ile oynamak gerekiyor.

Ama bu şartlar altında zannetmiyorum hata payı yapabilesiniz. Gözünü çamur bürümüş bazıları bile "yok şu abartılmış, bu abartılmış" diye bıdı bıdı ederken Türk yıldızları vitrine çıkarttıktan sonra "Galatasaray abartılmış, Fener abartılmış" gibi laflar yine dolaşır.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Abi zaten sorun burda. Türkiye araştırmasının gerçeğe yakınlığı diğer araştırmalara göre kat be kat daha fazla. Ama burada çoğumuzun kıstası gerçek hayat değil oyundaki standart. Gerçek hayat baz alındığında (kaldı ki başka ne baz alınacak) araştırma kötü değil aksine çok iyi ama oyundaki başka araştırmacıların ülkelerindeki oyuncuları abartmaları yüzünden bizlerde bir memnuniyetsizlik oluşuyor. Onların hata yapmaları oyuna büyük katkı sağlıyor. Maalesef durum böyle.
    Oyundaki standart son 1 yilda degisti. Gelecek 1 yilda daha da degisecek cunku veritabani'nin bu durumuna itiraz eden tek biz degiliz.

Gecen yaz oyuncu potansiyellerinin cok degisecegini yazmistim. Bizde degisti, Ingiltere'de degisti, Ispanya'da degisti/degisiyor, Almanya'da degisti. Italya'da da degisir. Ya biz Italya'ya benzemek zorunda kaliriz, ya da Italya bize benzer. Hangisinin olacagi da bir kac hafta icinde FM 2010 calismalarinin baslamasi ile belli olur.

Mesaj Yetkileri