Originally Posted by
eXcitinG
Bjk si FB yi. FB si Bjk yi. Yine bu döngüde GS yi sevmez. Neden sevmez. Ta derinLerde, eskiLErde, abiLerimizden, amcaLarımızdan gördüğümüz fanatikLik duygusu yüzünden sevmez. Avrupa da ki başarıLarını hazmedemez, istemez, kıskanır. Bu 2+2 =4 gibi bir matematik feLsefesidir.
Şimdi adam neden sevsin. HesapLayaLım. Görüceksiniz ki herkes hakLı.
Ben 2000 yıLında UEFA finaLinden sonra hüngür hüngür ağLadım. Sonra sabah geLdim okuLa GS Li bana hava yapıyor yok işte gördün mü biz en büyüğüz, naber sizin ezik takım nerde, hayatında bu kupayı göremezsin feLan. Sonra diyorsun ki değmezmiş.
Sonra evinde en yakın arkadaşLarın iLe maç izLiyorsun. KankaLarın ya farkLı da takımLı oLsaLar senin takımının maçı da oLsa Avrupa da atınca seviniyor, koşuyor, zıpLıyor. Sonra ertesi gün bir mekanda kıs kıs başka bir kendi takımından arkadaşı iLe konuşurken duyuyorsun ki, ya bırak şansLı herifLer, baLLarı iLe aLdıLar feLan. Hayda yine bütün hevesin kaçıyor, kinin büyüyor.
Bu böyLe geLmiş böyLe gider. Ne yazık ki biz bizi en önemLi kıLan birLik beraberLik döngüsünden uzakLaştıkça uzakLaşıyoruz. BenLiğimizi, birLik beraberLiği kaybediyoruz ve bu yüzden her kuLvarda herşeyden koLayça uzakLaşıyor, başaramıyoruz.
Kimse suçLu değiL. Oh çekende, Ah çekende. Suç hepimizde ve hiçbirimizde...
ülkemizde bu konuda çok güzel bir atasözü var...
papaza uyup oruç bozulmaz diye ..
yani bildiğin gibi Galatasaray avrupa maçında kazanınca üzülende var...arabasına Galatasaray bayrağı takıp yeğeniyle benim gibi tur atan fenerbahçeliside var...
Fenerbahçeliler sevinmez..beşiktaşlılar böyle yapar galatasaraylılar şöyledir gibi genellemeler doğru değil kanaatimce...nihayetince onbinler yüzbinler değil milyonlarca insan var bu takımların taraftarı ...
bir kalıba sığarmı ..
şöyle söyleyeyim..maçtan sonra mesaj yazacak halim bile yoktu sinirimden ve üzüntümden....
o halde ben şunu derim..ahmet mehmet ne yapmış bilmem hangi GS li bana ne havası atarsa atsın onu da umursamam...
neyin doğru olduğunu biliyorum...
ve maç sırasında ne hissediyorum...
eğer içimden o sırada GS yi tutmak geliyorsa şu ve bundan...veya marjinal milliyetçilikten dolayıda Galatasarayı tutmam...
ben galatasarayı desteklerim avrupa maçlarında çünkü içimden öyle gelir...ve bu konudaki hislerim beni yönlendirir...
diğer insanların dfedikleri ise açıkcası hiç derdimde değil...
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali