-
903'teki profilleri yeni inceleme şansım oldu ve bazı oyuncular üzerinde yorum yapmak istiyorum;
Bobo
Bobo'nun orta açma değeri 13 fazla,en fazla 11 olur kanaatimce.Bobo ligimizdeki en güçlü forvetlerin başında gelir.Aldığı hava toplarında ve birebirde adam geçerken kullandığı ilk özelliği gücüdür.Kesinlikle 15 ya da 15'in üzerinde olması gerekir.Bobo uzun mesafede görüntüsüne göre oldukça hızlıdır.Çünkü uzun ve güçlü bacaklara sahiptir.İşte bu uzun ve güçlü bacaklar hızlanma konusunda onu sıkıntıya sokar.Yanında birde kalın bel ve kalçası olunca kısa sürede hızlanamaz.Hızlanması 13'ten 11'e düşebilir...
Holosko
Holosko Türkiye liginde girdiği pozisyonları golle sonuçlandırma konusunda en üst sıralarda yer alır.Holosko'nun karşı karşıya gol kaçırdığını çok nadir görürüz.Attığı goller hep bilerek,isteyerek vurduğu noktalara giden toplar sayesindedir.Attığı golleri tek tek incelersek hep uzak ve boş köşeye vurulan toplardır.Yakın zamanda Ankara'ya attığı,F.Bahçe'ye attığı goller buna örnek teşkil eder.14 değerinin Holosko için az olduğunu ve en az 15 olması gerektiğini düşünüyorum.Holosko'da da hızlanma konusunda Bobo'da ki tespitlerim geçerli.Holosko Bobo'dan çok üstün hızlanmaya sahip ama kesinlikle 17 çok fazla.Oda uzun ve güçlü bacaklara sahip.Bunun ona uzun mesafede inanılmaz bir getirisi var ama hızlanmada,hız kadar iyi olduğu söylenemez.Holosko'nun hızı hızlanmasından iyidir,bu yüzden ikisi arasında fark olmalıdır.Hızlanması 17'den 15 ve ya 14 değerlerine çekilebilir...
Tello
Tello'nun top sürmesinin çok düşük olduğunu düşünüyorum.En az 2-3 değer artırılmalı.Bu konu hakkında daha önce yaptığım yorum geçerli;
"Tello'nun top sürmesinde ki artış M.Denizli'nin ona ofansta yer vermesinden kaynaklanıyor bence.Daha özgür davranmasına izin veriyor.Ertuğrul Sağlam döneminde ya sol bek oynuyordu ya da orta sahanın solunda ileri çıkmaktan ziyade koşan mücedele eden ve aldığı topu hemen ayağından çıkartan bir görüntüsü vardı.Yani garanti oynayan bir yapıdaydı.Aslında var olan yeteneğini kullanma konusunda kısıtlanıyordu.Şimdi ise sorumluluk alıyor,bütün enerjisini hücum anlamında kullanıyor.Böylece yeteneklerini daha iyi gösterme fırsatı buluyor...
Zaten Tello'nun genel yapısında top sürme yeteneğinin hiçde fena olmadığını şu videodan görebiliriz.Gençlik yıllarından görüntüler ve şimdi oynadığı gibi sürekli hücum bölgesinde oynuyor ve yeteneklerini fazlasıyla sergileme imkanı buluyor..."
http://www.vtunnel.com/index.php/101...d3f3be6ed15511
Serdar Özkan
Bana göre S.Özkan'ın zihinsel özellikleri konusunda önemli yanlışlıklar vardır.Beşiktaş'ı iyi takip eden birisi S.Özkan'ın cesaret,kararlılık ve konsantrasyon konusunda çok ciddi zaafları olduğunu kolaylıkla anlar.Koray abi bu konuda nasıl böyle değerler verdi anlayamadım.Şu forumda S.Özkan'ı benim kadar seven bir kişi dahi çıkacağını düşünmüyorum ve ona dayanarak yapacağım yorumlarımı.Serdar özünde çok yetenekli bir futbolcudur.Türkiye liglerinde Arda'dan sonra en kolay adam geçebilme yeteneklerine sahip Türk futbolcudur bana göre.Ama zihinsel olarak iyi özelliklere sahip olamadığı için bunu göremiyoruz.Peki sen nasıl gördün diyebilirsiniz?Ben Serdar'ı Paf takımda,genç milli takımlarda,kiralık oynadığı takımlarda sürekli takip ettim.Serdar oralarda kafası rahat olduğu için yeteneklerini rahatlıkla sergiliyordu.Ama A takım farklı bir hava,farklı bir beyin gerektirir.Serdar bu konuda hiç aşama kaydedemedi.İddalı konuşuyorum,mental açıdan Arda kadar iyi olsa ondan daha iyi olur.Bunun yanında fiziki zaaflarıda var tabiki...
Sonuç olarak Cesaret,Kararlılık ve Konsantraston değerleninin en az 3 değer düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum.Keza Denge değeride fazladır bana göre.Güç değeri 9 olan bir oyuncunun Denge değeri 13 olamaz.Hele ki Serdar gibi sıska ve çabuk savrulan bir oyuncu için 13 çok çok fazladır.En fazla 11.Dayanıklılıkta 15'ten 12'ye çekilebilir.Serdar takımda en erken dili dışarıya çıkan oyunculardandır...
Zihinsel ve fiziksel zaaflarının tam tersine teknik anlamda yükselmesi gereken özellikleride mevcut.Orta yapma 12'den 13'e,teknik 13'ten 14'e,pasta 11'den 13'e yükselebilir...
Delgado
Delgado akıl almaz şekilde pas hataları yapıyor.Hemde çok basit pas hataları.Ayağına gelen 20 topun 10'unu isabetsiz pasları yüzünden yitiriyor.Delgado gibi teknik anlamda üst düzey bir oyuncunun bu hataları yapmasının tek nedeni olabilir,oda konsantrasyon eksikliği.Konsantrasyonu 12'den 10'a çekilebilir.Yine söz geçirme 13'ten 10'a düşürülebilir.Kaptan olduğu halde ne bir konuşma,ne bir liderlik vasfı,hiç bir şey yok.Hızlanması iyi sayılır ancak Delgado ağır bir oyuncu ve çok güçsüz.Hızı ve gücü birer değer düşmeli.Bunun yanında korneri,ilk teması ve uzun şutta birer değer artırıma gidilebilir...
Ernst
Ernst teknik anlamında 14 değerini alabilecek bir oyuncu değil.İsabetli pasları soğukkanlılığı,topa hakimiyeti ise fiziği ve yine soğukkanlılığı sayesindedir.Yani tekniği 14'ten 13'e inebilir.Top sürmesi 8'den 10'a çıkabilir.Topla çokta kötü olduğu söylenemez.Keza uzun şutlarıda isabetli ve çok sert.Oda 10'dan 12'ye çıkabilir.Ernst'in en iyi özelliklerinden biri olan soğukkanlılığı için 10 değeri çok çok az.En az 14 olmalıdır...
Ekrem Dağ
Ekrem sağ ve sol bek oynaya oynaya markaj,top kapma gibi özelliklerini arttırdı.İki özelliktede 3-4 değer artırılabilir.Bunun yanında top sürme Ekrem'in en iyi yaptığı iştir.Belki defansif oynadığı için fazla göremiyoruz bunu ama Ekrem Antep'te oynarken dikkatimi hep bu yönüyle çekiyordu.Kısa çabuk adımlarla,topu ayağından fazla açmadan iyi top sürer Ekrem.Bu özellik 11'den 13'e çıkartılabilir.Ayrıca Ekrem 8 değerini alacak kadar güçsüz bir oyuncu değildir.En az 10 olmalıdır gücü.Bunların yanında söz geçirme 12'den 10'a düşebilir...
Hazırlık maçı dahil hiç bir maçını karçımadığım takımın bir kaç oyuncusu hakkında yorum yaptım kendimce.Yazdıklarım kesinlikle uygulansın demiyorum,doğal olarak fikir beyan ediyorum.Amacım Koray abiye yardımda bulunmak.Dikkate alınırsa ne mutlu bana...
Mesaj Yetkileri