Serdar da Delgado da kendi mevkilerinde oynayan benzer oyuncalardan nispeten daha mücadeleci ve cesurdur bence.
Delgado'nun performansının etkisiz kalmasındaki en büyük nedenlerden biri hocaların bazı maçlarda belli bir sistem uğruna ona forvet arkasında değilde ortasahada görev vermek isteyişi. Bu Delgado'nun hücumdaki etkisini azaltıyor çünkü ister istemez ortasahada ikili mücadelelere giriyor ve ortasaha oynadığı dönemlerde tekme yemekten hiç çekinmediğini gördüm. Bir Alex'e veya Lincoln'e göre çok cesur ve çalışkan bir oyuncu Delgado. Göstermelik de olsa savunma yapmayı ve darbeden kaçmamayı alışkanlık edindi Delgado. Bunların tümü onun hücumdaki etkisini de azaltıyor, basit pas hatalarını bazen buna bağlıyorum. Ne zaman forvet arkası serbest oynasa kesinlikle takıma bariz katkıları oluyor çünkü biliyorki savunma gibi bir görevi yok, tüm enerjisini ve isteğini top ayağına gelince harcıyor çünkü.
Serdar için daha ilk mesajında acaba cesaretin oyun içindeki anlamını karıştırıyor musun diye düşünmüştüm, sanırım karıştırıyorsun. Cesaret oyunda cesur kararlar almakla, tepkilere rağmen etkilenmeden oynamakla alakası yok. Bildiğin cesur oynama, tekmeden kaçmama, sakatlıktan korkmama, sert çekilen bir şutta topun önüne atlama... Serdar bir dönem Ertuğrul hoca tarafından mecburiyetten önlibero-ortasaha gibi oynuyordu, o zamanda korkak bir oyuncu olmadığını gösterdi. Diğer bahsettiğin uğultular yükselince sorumluluk almamak, topu hemen ayağından açmak pressure(baskılarda performans gösterebilme özelliği) . Pressure özelliğine şimdi baktım biraz yüksek kaçmış, onu da not aldım düşürüyorum.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..