Sayfa 19 / 23 İlkİlk ... 91718192021 ... SonSon
541 ile 570 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bobo ve Holosko'nun baskı kaldırabilme değerleri gözden geçirilmeli diye düşünüyorum.
    Ne zaman ki Beşiktaş bir şampiyonluk yarışının içine giriyor. Bir stress oluşuyor.
    O zaman Bobo ve Holosko gol yollarında sessiz kalıyorlar.
    Geçen sene İBB maçında yumruk atmıştı rakibine ve bu senede oldukça baskı hissettiği belli oluyor.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Simdiden CA degerlerini dusunmenin hic anlami yok zaten.. CA'nin tanimi yine degisiyor. Hem zayif ayagin oneminde degisiklik olacak, hem de baska seylerde.
    Bakalım bu sefer nasıl bir sistem getirecekler.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Bobo ve Holosko'nun baskı kaldırabilme değerleri gözden geçirilmeli diye düşünüyorum.
    Ne zaman ki Beşiktaş bir şampiyonluk yarışının içine giriyor. Bir stress oluşuyor.
    O zaman Bobo ve Holosko gol yollarında sessiz kalıyorlar.
    Geçen sene İBB maçında yumruk atmıştı rakibine ve bu senede oldukça baskı hissettiği belli oluyor.
    ben de gozden gecirilmeli artirilmali diyorum. holosko son 4 mactir gol atiyor. bobo da son 3 macta 2 gol atti sanirim. ozellikle bobo ve holosko derbilerde hep gol atiyorlar.

Nesil
    2006

evet ben bir kez daha israrla bobo ve holoskonun baski kaldirabilme degerleri atririlmali diyorum. son zamanlarda istikrarada baktigimizda dun geceki macta oldugu gibi holosko son 5 mactir her macta gol atti, bobo ise 4 unde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bobo'nun baskı kaldırabilme özelliği 13, Holosko'nun ise 12, bence gayet yüksek sayılabilecek rakamlar. Ben Fm09'u fazla oynayamadım, Beşiktaş'ı yönetenler bu değerlerin oyundaki yansımaları hakkında yardımcı olurlarsa gözden geçirebiliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

903'teki profilleri yeni inceleme şansım oldu ve bazı oyuncular üzerinde yorum yapmak istiyorum;

Bobo

Bobo'nun orta açma değeri 13 fazla,en fazla 11 olur kanaatimce.Bobo ligimizdeki en güçlü forvetlerin başında gelir.Aldığı hava toplarında ve birebirde adam geçerken kullandığı ilk özelliği gücüdür.Kesinlikle 15 ya da 15'in üzerinde olması gerekir.Bobo uzun mesafede görüntüsüne göre oldukça hızlıdır.Çünkü uzun ve güçlü bacaklara sahiptir.İşte bu uzun ve güçlü bacaklar hızlanma konusunda onu sıkıntıya sokar.Yanında birde kalın bel ve kalçası olunca kısa sürede hızlanamaz.Hızlanması 13'ten 11'e düşebilir...

Holosko

Holosko Türkiye liginde girdiği pozisyonları golle sonuçlandırma konusunda en üst sıralarda yer alır.Holosko'nun karşı karşıya gol kaçırdığını çok nadir görürüz.Attığı goller hep bilerek,isteyerek vurduğu noktalara giden toplar sayesindedir.Attığı golleri tek tek incelersek hep uzak ve boş köşeye vurulan toplardır.Yakın zamanda Ankara'ya attığı,F.Bahçe'ye attığı goller buna örnek teşkil eder.14 değerinin Holosko için az olduğunu ve en az 15 olması gerektiğini düşünüyorum.Holosko'da da hızlanma konusunda Bobo'da ki tespitlerim geçerli.Holosko Bobo'dan çok üstün hızlanmaya sahip ama kesinlikle 17 çok fazla.Oda uzun ve güçlü bacaklara sahip.Bunun ona uzun mesafede inanılmaz bir getirisi var ama hızlanmada,hız kadar iyi olduğu söylenemez.Holosko'nun hızı hızlanmasından iyidir,bu yüzden ikisi arasında fark olmalıdır.Hızlanması 17'den 15 ve ya 14 değerlerine çekilebilir...

Tello

Tello'nun top sürmesinin çok düşük olduğunu düşünüyorum.En az 2-3 değer artırılmalı.Bu konu hakkında daha önce yaptığım yorum geçerli;

"Tello'nun top sürmesinde ki artış M.Denizli'nin ona ofansta yer vermesinden kaynaklanıyor bence.Daha özgür davranmasına izin veriyor.Ertuğrul Sağlam döneminde ya sol bek oynuyordu ya da orta sahanın solunda ileri çıkmaktan ziyade koşan mücedele eden ve aldığı topu hemen ayağından çıkartan bir görüntüsü vardı.Yani garanti oynayan bir yapıdaydı.Aslında var olan yeteneğini kullanma konusunda kısıtlanıyordu.Şimdi ise sorumluluk alıyor,bütün enerjisini hücum anlamında kullanıyor.Böylece yeteneklerini daha iyi gösterme fırsatı buluyor...

Zaten Tello'nun genel yapısında top sürme yeteneğinin hiçde fena olmadığını şu videodan görebiliriz.Gençlik yıllarından görüntüler ve şimdi oynadığı gibi sürekli hücum bölgesinde oynuyor ve yeteneklerini fazlasıyla sergileme imkanı buluyor..."

http://www.vtunnel.com/index.php/101...d3f3be6ed15511

Serdar Özkan

Bana göre S.Özkan'ın zihinsel özellikleri konusunda önemli yanlışlıklar vardır.Beşiktaş'ı iyi takip eden birisi S.Özkan'ın cesaret,kararlılık ve konsantrasyon konusunda çok ciddi zaafları olduğunu kolaylıkla anlar.Koray abi bu konuda nasıl böyle değerler verdi anlayamadım.Şu forumda S.Özkan'ı benim kadar seven bir kişi dahi çıkacağını düşünmüyorum ve ona dayanarak yapacağım yorumlarımı.Serdar özünde çok yetenekli bir futbolcudur.Türkiye liglerinde Arda'dan sonra en kolay adam geçebilme yeteneklerine sahip Türk futbolcudur bana göre.Ama zihinsel olarak iyi özelliklere sahip olamadığı için bunu göremiyoruz.Peki sen nasıl gördün diyebilirsiniz?Ben Serdar'ı Paf takımda,genç milli takımlarda,kiralık oynadığı takımlarda sürekli takip ettim.Serdar oralarda kafası rahat olduğu için yeteneklerini rahatlıkla sergiliyordu.Ama A takım farklı bir hava,farklı bir beyin gerektirir.Serdar bu konuda hiç aşama kaydedemedi.İddalı konuşuyorum,mental açıdan Arda kadar iyi olsa ondan daha iyi olur.Bunun yanında fiziki zaaflarıda var tabiki...

Sonuç olarak Cesaret,Kararlılık ve Konsantraston değerleninin en az 3 değer düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum.Keza Denge değeride fazladır bana göre.Güç değeri 9 olan bir oyuncunun Denge değeri 13 olamaz.Hele ki Serdar gibi sıska ve çabuk savrulan bir oyuncu için 13 çok çok fazladır.En fazla 11.Dayanıklılıkta 15'ten 12'ye çekilebilir.Serdar takımda en erken dili dışarıya çıkan oyunculardandır...

Zihinsel ve fiziksel zaaflarının tam tersine teknik anlamda yükselmesi gereken özellikleride mevcut.Orta yapma 12'den 13'e,teknik 13'ten 14'e,pasta 11'den 13'e yükselebilir...

Delgado

Delgado akıl almaz şekilde pas hataları yapıyor.Hemde çok basit pas hataları.Ayağına gelen 20 topun 10'unu isabetsiz pasları yüzünden yitiriyor.Delgado gibi teknik anlamda üst düzey bir oyuncunun bu hataları yapmasının tek nedeni olabilir,oda konsantrasyon eksikliği.Konsantrasyonu 12'den 10'a çekilebilir.Yine söz geçirme 13'ten 10'a düşürülebilir.Kaptan olduğu halde ne bir konuşma,ne bir liderlik vasfı,hiç bir şey yok.Hızlanması iyi sayılır ancak Delgado ağır bir oyuncu ve çok güçsüz.Hızı ve gücü birer değer düşmeli.Bunun yanında korneri,ilk teması ve uzun şutta birer değer artırıma gidilebilir...

Ernst

Ernst teknik anlamında 14 değerini alabilecek bir oyuncu değil.İsabetli pasları soğukkanlılığı,topa hakimiyeti ise fiziği ve yine soğukkanlılığı sayesindedir.Yani tekniği 14'ten 13'e inebilir.Top sürmesi 8'den 10'a çıkabilir.Topla çokta kötü olduğu söylenemez.Keza uzun şutlarıda isabetli ve çok sert.Oda 10'dan 12'ye çıkabilir.Ernst'in en iyi özelliklerinden biri olan soğukkanlılığı için 10 değeri çok çok az.En az 14 olmalıdır...

Ekrem Dağ

Ekrem sağ ve sol bek oynaya oynaya markaj,top kapma gibi özelliklerini arttırdı.İki özelliktede 3-4 değer artırılabilir.Bunun yanında top sürme Ekrem'in en iyi yaptığı iştir.Belki defansif oynadığı için fazla göremiyoruz bunu ama Ekrem Antep'te oynarken dikkatimi hep bu yönüyle çekiyordu.Kısa çabuk adımlarla,topu ayağından fazla açmadan iyi top sürer Ekrem.Bu özellik 11'den 13'e çıkartılabilir.Ayrıca Ekrem 8 değerini alacak kadar güçsüz bir oyuncu değildir.En az 10 olmalıdır gücü.Bunların yanında söz geçirme 12'den 10'a düşebilir...

Hazırlık maçı dahil hiç bir maçını karçımadığım takımın bir kaç oyuncusu hakkında yorum yaptım kendimce.Yazdıklarım kesinlikle uygulansın demiyorum,doğal olarak fikir beyan ediyorum.Amacım Koray abiye yardımda bulunmak.Dikkate alınırsa ne mutlu bana...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Sezon başında daha düşük performans veren takımının özeLLikLerinin artması için Koray iLe burda savaşa girerken şimdi tam performans iLerLeyen takımın özeLLikLerininin çoğunun düşürüLmesini istemen gerçekten çok garip AnıL

Bir tek Serdar Özkan ve DeLgado konusunda sana tam destek veririm, HoLosko konusunda ve Bobo konusunda ki düşünceLerinin bir tanesine biLe katıLmıyorum..
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ben sadece ve sadece tüm maçlarda izlediğim futbolcular için gözlemlediklerimi yazdım Hayrettin abi...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ben birşey demedim zaten anıL, herkesin düşüncesi kendisinedir bunu defaLarca vurguLuyoruz, bende bunLara katıLdığım ve katıLmadığım şeyLeri söyLedim..

Herkes aynı düşünemez

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Anıl bir çok sölediğine katılıyorum.... Ernst' in tekniği için bence de 13 uygun. Serdar Özkan' ın denge ve güç özellikleri mutlaka düşmelidir. Serdar güçsüz bir oyuncu. Yalnız şu kanaatin yanlış dengesi 13 olan adamın güçü 10 olmaz pek ala olur. Mess' nin gücü 10 dengesi 17 sanıyorum...

Delgado' nun ağır olduğu fikrine pek katılmıyorum. Ama kaptan diye s. geçirme özelliğinin 13 olması gerekmiyor. Bence bu özelliği düşürmeli Koray.

Holosko acc 15 pace 17 olabilir ve bitiriciliği artabilir. Tekniğiyle beraber...

Tello' nun top sürme artabilir katılıyorum...
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Burak abi;

Delgado'ya ağır derken şu anlamda söyledim; Delgado'nun öne doğru deparı yok,öne doğru o patlamayı gerçekleştiremiyor.On metre koşuyor sonra yavaşlıyor...

S.Özkan konusunda ise belki o tespitim yanlış olabilir ama bir sonraki cümlede sıska ve savruk olduğundan dolayı denge 13 olmamalı dedim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Anılcım öncelikle yapmış olduğun değerlendirme için teşekkür ediyorum, tam istediğimiz türden eleştirel bir değerlendirme.

Katıldıklarım var katılmadıklarım var, katılıp da zaten değiştirmeye hazırlandığım değerlendirmelerin var..

kısa kısa bahsedeyim,

Bobo'nun gücü 14 zaten, 14 ile 15 arasında pek bir fark yok, dengeli bir oyuncu kolay yıkılmayan bir oyuncu, bu onu daha güçlü görmemize neden oluyor bunu atlamayalım. Acc konusunda 1 puan indirime gideceğim.

Holosko'nun finishing 1 puan artacak. O arttırım için Ca'yı sabit tutup acc'ı 1 puan düşürmeyi düşünüyordum zaten.

Tello'nun dribbling'i çok konuştuk zaten arttıracağız.

Ernst'in tekniği 14 bana göre de yüksek.

Serdar Özkan'ın teknik olarak o kadar iyi olduğunu katılmıyorum. Cesaret için 14 yüksek değil, Serdar tekmeden ve darbeden kaçmayan bir oyuncu, keza konsantrasyon da öyle oyundan kopan bir oyuncu değil aksine ilk 11'de de başlasa sonradan da girse toplu oyunda ve topsuz oyunda olan bir oyuncu, onun sorunu topla efektif olamamak. Evet mental zaafları var ama karar verme gibi soğukkanlılık gibi onun icraat yapmasını engelleyen zaaflar. Fiziksel değerlendirmene de katılmıyorum, Serdar dayanıklı bir oyuncu bunu Ertuğrul Sağlam'ın göreve geldiği ilk sezon Şampiyonlar Ligi elemeleri, lig maratonu ve sonrasında Şampiyonlar Ligi maçlarında üstüste oynadığı maçlarda çok net gördük.

Delgado'nun sözgeçirmeyi düşüreceğim.

Ekrem'in savunmada iyi gözükmesinin nedeni açıklarını hızı, mücadelesi ve kararlılığı ile kapatması. Top kapma değeri 9 bence gayet ideal, Ekrem bir savunma oyuncusu değil devrişme bir bek, 3-4 puan artabilir demişsin tackling için 4 puan artı demek premier ligde stoperlerin tackling ortalaması demek belki de.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post
    Anıl bir çok sölediğine katılıyorum.... Ernst' in tekniği için bence de 13 uygun. Serdar Özkan' ın denge ve güç özellikleri mutlaka düşmelidir. Serdar güçsüz bir oyuncu. Yalnız şu kanaatin yanlış dengesi 13 olan adamın güçü 10 olmaz pek ala olur. Mess' nin gücü 10 dengesi 17 sanıyorum...

Delgado' nun ağır olduğu fikrine pek katılmıyorum. Ama kaptan diye s. geçirme özelliğinin 13 olması gerekmiyor. Bence bu özelliği düşürmeli Koray.

Holosko acc 15 pace 17 olabilir ve bitiriciliği artabilir. Tekniğiyle beraber...

Tello' nun top sürme artabilir katılıyorum...
    bende senin yazdiklarini yazacaktim aynen sana katiliyorum. ozellikle holosko nun bitiricilik , tellonun top surmesi artirilmalidir ki sanirim zaten artacak. ayrica delgadoda hizlanmasi dusuk degil bencede. cabuk hizlanan sonra yavaslayan bir oyuncu. holoskonun teknigide artirilabilir cunku ayaklariyla topa rahat sahip olmaya basladi. yani dar alandada teknigini kullanarak calim atabiliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Anılcım öncelikle yapmış olduğun değerlendirme için teşekkür ediyorum, tam istediğimiz türden eleştirel bir değerlendirme.

Katıldıklarım var katılmadıklarım var, katılıp da zaten değiştirmeye hazırlandığım değerlendirmelerin var..

kısa kısa bahsedeyim,

Bobo'nun gücü 14 zaten, 14 ile 15 arasında pek bir fark yok, dengeli bir oyuncu kolay yıkılmayan bir oyuncu, bu onu daha güçlü görmemize neden oluyor bunu atlamayalım. Acc konusunda 1 puan indirime gideceğim.

Holosko'nun finishing 1 puan artacak. O arttırım için Ca'yı sabit tutup acc'ı 1 puan düşürmeyi düşünüyordum zaten.

Tello'nun dribbling'i çok konuştuk zaten arttıracağız.

Ernst'in tekniği 14 bana göre de yüksek.

Serdar Özkan'ın teknik olarak o kadar iyi olduğunu katılmıyorum. Cesaret için 14 yüksek değil, Serdar tekmeden ve darbeden kaçmayan bir oyuncu, keza konsantrasyon da öyle oyundan kopan bir oyuncu değil aksine ilk 11'de de başlasa sonradan da girse toplu oyunda ve topsuz oyunda olan bir oyuncu, onun sorunu topla efektif olamamak. Evet mental zaafları var ama karar verme gibi soğukkanlılık gibi onun icraat yapmasını engelleyen zaaflar. Fiziksel değerlendirmene de katılmıyorum, Serdar dayanıklı bir oyuncu bunu Ertuğrul Sağlam'ın göreve geldiği ilk sezon Şampiyonlar Ligi elemeleri, lig maratonu ve sonrasında Şampiyonlar Ligi maçlarında üstüste oynadığı maçlarda çok net gördük.

Delgado'nun sözgeçirmeyi düşüreceğim.

Ekrem'in savunmada iyi gözükmesinin nedeni açıklarını hızı, mücadelesi ve kararlılığı ile kapatması. Top kapma değeri 9 bence gayet ideal, Ekrem bir savunma oyuncusu değil devrişme bir bek, 3-4 puan artabilir demişsin tackling için 4 puan artı demek premier ligde stoperlerin tackling ortalaması demek belki de.
    Ekrem'in top kapmasını ben 6 görmüşüm,9 ise gayet iyi zaten...

Serdar Beşiktaş takımında Delgado ile birlikte ikili mücadeleye girmekten kaçınan futbolcudur.Çalım atmak için gider üstüne,baktı kolay geçemeyecek karşısındakini ya kendini kolayca bırakır ya da kaptırır topu.Keza Delgado'da öyle.Tribünden gelen hafif uğultuda kayboluyor Serdar.Hemen toptan kaçmalar,ayağına gelen topu hemen çıkarmalar falan.Burada taraftarında suçu var ama etkileniyor Serdar.Etkilenmeyeceksin ki ben sana cesur,konsantrasyonu kaybolmuyor diyeyim.Bakınız Deli İbo;en çok ıslık,uğultu ona yükselir senelerdir,ama o sanki ona olumlu yönde bağırılmışcasına hareket eder.Hiç etkilenmez bundan.Dayanıklılığın 12 olmasını istedim ben,iyi bir değer,15'in hala çok fazla olduğunu düşünüyorum...
    Last edited by anilton : 17.Mayıs.2009 at 14:52

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Serdar da Delgado da kendi mevkilerinde oynayan benzer oyuncalardan nispeten daha mücadeleci ve cesurdur bence.

Delgado'nun performansının etkisiz kalmasındaki en büyük nedenlerden biri hocaların bazı maçlarda belli bir sistem uğruna ona forvet arkasında değilde ortasahada görev vermek isteyişi. Bu Delgado'nun hücumdaki etkisini azaltıyor çünkü ister istemez ortasahada ikili mücadelelere giriyor ve ortasaha oynadığı dönemlerde tekme yemekten hiç çekinmediğini gördüm. Bir Alex'e veya Lincoln'e göre çok cesur ve çalışkan bir oyuncu Delgado. Göstermelik de olsa savunma yapmayı ve darbeden kaçmamayı alışkanlık edindi Delgado. Bunların tümü onun hücumdaki etkisini de azaltıyor, basit pas hatalarını bazen buna bağlıyorum. Ne zaman forvet arkası serbest oynasa kesinlikle takıma bariz katkıları oluyor çünkü biliyorki savunma gibi bir görevi yok, tüm enerjisini ve isteğini top ayağına gelince harcıyor çünkü.

Serdar için daha ilk mesajında acaba cesaretin oyun içindeki anlamını karıştırıyor musun diye düşünmüştüm, sanırım karıştırıyorsun. Cesaret oyunda cesur kararlar almakla, tepkilere rağmen etkilenmeden oynamakla alakası yok. Bildiğin cesur oynama, tekmeden kaçmama, sakatlıktan korkmama, sert çekilen bir şutta topun önüne atlama... Serdar bir dönem Ertuğrul hoca tarafından mecburiyetten önlibero-ortasaha gibi oynuyordu, o zamanda korkak bir oyuncu olmadığını gösterdi. Diğer bahsettiğin uğultular yükselince sorumluluk almamak, topu hemen ayağından açmak pressure(baskılarda performans gösterebilme özelliği) . Pressure özelliğine şimdi baktım biraz yüksek kaçmış, onu da not aldım düşürüyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bobo nun Off the baLL ı konusunda ne düşünüyorsun Koray. Bence bu konuda oLdukça kendisini geLiştirdi. Çok iyi yer aLıyor ve çok iyi takipçiLik yaparak goLLer atmaya başLadı. Bu konuda bir artma oLabiLirmi Bobo da.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

tekniğin pratikte oyunda ne işe yaradığını, oyuncunun hangi davranışını etkilediğini biri açıklayabilir mi bana?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Benim biLdiğim kadarı iLe şut atabiLmede ki, kafa vurabiLmede ki, top sürmede ki, pas vermekte ki oLayLara kadar hepsine etki ediyor. Bu saydıkLarım beLki bir kaç şey daha vardır, bunLar teknikLe birLeşince isabet ve başarı oranı artıyor, yani teknik ne kadar iyi ise bu dediğim şeyLeri yaparken ki başarı ve isabet oranında bir artış oLuyor..

BiLmiyorum ben böyLe diye biLiyorum, yaLnış varsa düzeLtin.

Gökhan Zan'ın heading özelliği 12, Batuhan'ın 13.. Bence bunların en az 15 lerde olması gerekirdi. Batuhan'ın 16-17 bile olabilir ki Eskişehirde hemen hemen her topu yere indiren bir oyuncu.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mozar View Post
    tekniğin pratikte oyunda ne işe yaradığını, oyuncunun hangi davranışını etkilediğini biri açıklayabilir mi bana?
    http://forum.turksportal.net/vb/show...92&postcount=3
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Eğer tekniğin tanımı buysa, Fabian'ın tekniği az bile denilebilir, adamın yerden seken toplara her dokunuşunda her pasında topla her oynayışında bir incelik-bir teknik var. Tam bir tack15-tech15 oyuncusu bence. Uzun şutların da 12-13 seviyesine çekilmesi gerektiğine katılıyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by kirilenko47 View Post
    Eğer tekniğin tanımı buysa, Fabian'ın tekniği az bile denilebilir, adamın yerden seken toplara her dokunuşunda her pasında topla her oynayışında bir incelik-bir teknik var. Tam bir tack15-tech15 oyuncusu bence. Uzun şutların da 12-13 seviyesine çekilmesi gerektiğine katılıyorum.
    Yalnız öyle değerlendirilmemeli.
    Bir başkasına göre de 17-18 olabilir, o işin içinden çıkamayız.

O değerlerin hangisi sayısını neyi ifade ettiğini açıp datayı karşılaştırmalı, bunun ile ilgili SI Games'in ifade ettiği açıklamaları bilmelisiniz.Yoksa herkese göre başka bir oyun olur, o oyunu da kimsenin oynayacağını pek sanmıyorum..

(Bahsedilen değerleriniz olur ya da olmaz, o konuda pek fikrim yok Bjk'ı takip etmediğimden ama data kuralları mevcut, o yüzden hassas bir konudur kısaca)
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Bobo nun Off the baLL ı konusunda ne düşünüyorsun Koray. Bence bu konuda oLdukça kendisini geLiştirdi. Çok iyi yer aLıyor ve çok iyi takipçiLik yaparak goLLer atmaya başLadı. Bu konuda bir artma oLabiLirmi Bobo da.
    Hayrettin Abi zaten 15 idi yani iyi bir seviyede idi gerek görmüyorum açıkçası.

Quote Originally Posted by kirilenko47 View Post

Fabian teknik bir oyuncu değil, tackling 15 tamam da teknik nasıl 15 olacak?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

GeneL oLarak Ernst için şunu diyebiLiriz, iyi top kapıyor, nerede duracağını biLiyor pozisyon aLması çok iyi, teknik değiL ama hırsLı ve cesur, oyunun her anında birşeyLer yapmaya çaLışıyor, iyi niyetLi. Kısa pasLarda daha başarıLı, oyunu iki yöne yayabiLiyor.SorumLuLuk aLmaktan kaçınmıyor.

SchaLke de oynadığından daha ofansif oynuyor asLında, ALmanya da orta sahada ki en geride oLan adam konumundaydı ve hücuma bu kadar çok sık destek vermiyordu bu yüzden ALman araştırmacıLarında Ernst in ofansif özeLLikLerini çok ta iyi kestirdikLerini sanmıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Serdar için daha ilk mesajında acaba cesaretin oyun içindeki anlamını karıştırıyor musun diye düşünmüştüm, sanırım karıştırıyorsun. Cesaret oyunda cesur kararlar almakla, tepkilere rağmen etkilenmeden oynamakla alakası yok. Bildiğin cesur oynama, tekmeden kaçmama, sakatlıktan korkmama, sert çekilen bir şutta topun önüne atlama... Serdar bir dönem Ertuğrul hoca tarafından mecburiyetten önlibero-ortasaha gibi oynuyordu, o zamanda korkak bir oyuncu olmadığını gösterdi. Diğer bahsettiğin uğultular yükselince sorumluluk almamak, topu hemen ayağından açmak pressure(baskılarda performans gösterebilme özelliği) . Pressure özelliğine şimdi baktım biraz yüksek kaçmış, onu da not aldım düşürüyorum.
    Abi şu cesaret ile ilgili saydığın özelliklerin hangisini barındırıyor Serdar yahu.Topun önüne atlamak mı?(Serdar topa arkasını döner),Tekmeden kaçmamak mı?(Her girdiği ikili mücadelede kolayca pes eder,kendini bırakır,faul bekler,rakibin sert müdahelesine karşılık vermekten kaçınır),sakatlıktan korkmamak mı?(ben Serdar'ı dişediş,birebir çarpıştığı bir ikili mücadelenin içinde görmedim ki sakatlıktan kormuyor diyeyim)...

Doğrudur Serdar Ertuğrul Hoca döneminde önlibero olarak kullanıldı.Ama bunu Ertuğrul Sağlam Serdar cesur,mücadele eder,her topun önüne atlar diye oynatmadı.Zira Ricardinho'nunda önlibero oynadığını biliyoruz.Serdar'ın önlibero gibi oynadığı 3 maçı hatırlıyorum.90'da Nobre'nin attığı ve maç boyunca Konya'nın üstün oynamasına rağmen kazandığımız maç.Kayserispor'a yenildiğimiz maç.Ve İBB'ye yenilip şampiyonluğu büyük oranda kaybettiğimiz maç.Tekrarlıyorum bence Serdar cesur bir oyuncu değildir.Hele 14 değerini alacak kadar hiç değil...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    GeneL oLarak Ernst için şunu diyebiLiriz, iyi top kapıyor, nerede duracağını biLiyor pozisyon aLması çok iyi, teknik değiL ama hırsLı ve cesur, oyunun her anında birşeyLer yapmaya çaLışıyor, iyi niyetLi. Kısa pasLarda daha başarıLı, oyunu iki yöne yayabiLiyor.SorumLuLuk aLmaktan kaçınmıyor.

SchaLke de oynadığından daha ofansif oynuyor asLında, ALmanya da orta sahada ki en geride oLan adam konumundaydı ve hücuma bu kadar çok sık destek vermiyordu bu yüzden ALman araştırmacıLarında Ernst in ofansif özeLLikLerini çok ta iyi kestirdikLerini sanmıyorum.
    Aynen böyle abi.

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Abi şu cesaret ile ilgili saydığın özelliklerin hangisini barındırıyor Serdar yahu.Topun önüne atlamak mı?(Serdar topa arkasını döner),Tekmeden kaçmamak mı?(Her girdiği ikili mücadelede kolayca pes eder,kendini bırakır,faul bekler,rakibin sert müdahelesine karşılık vermekten kaçınır),sakatlıktan korkmamak mı?(ben Serdar'ı dişediş,birebir çarpıştığı bir ikili mücadelenin içinde görmedim ki sakatlıktan kormuyor diyeyim)...

Doğrudur Serdar Ertuğrul Hoca döneminde önlibero olarak kullanıldı.Ama bunu Ertuğrul Sağlam Serdar cesur,mücadele eder,her topun önüne atlar diye oynatmadı.Zira Ricardinho'nunda önlibero oynadığını biliyoruz.Serdar'ın önlibero gibi oynadığı 3 maçı hatırlıyorum.90'da Nobre'nin attığı ve maç boyunca Konya'nın üstün oynamasına rağmen kazandığımız maç.Kayserispor'a yenildiğimiz maç.Ve İBB'ye yenilip şampiyonluğu büyük oranda kaybettiğimiz maç.Tekrarlıyorum bence Serdar cesur bir oyuncu değildir.Hele 14 değerini alacak kadar hiç değil...
    Serdar cesur olduğu için önlibero oynatıldı demek istemedim, Serdar mecburiyetten dolayı o mevkide oynatıldı tabiki de ama oynadığı zaman korkak bir oyuncu olmadığını gördüm dedim. Ama bu konuda sen haklısın galiba, tekrar gözden geçireceğim Anıl.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Holosko'nun tekniğinin arttırılması görüşündeyim oyunda 13 olması lazım. Holosko gayet iyi adam eksiltebilen bir oyuncu ayrıca birebirde adam geçebiliyor. 15-16 verilse bir sorun olmaz bence.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

HoLosko nun geLecek yıL bitiriciLiği yükseLicek sanırım biraz daha Koray da bunu vurguLuyor, eğer senin dediğin teknik değerLeri de veriLirse Birisi Beşiktaş kariyeri açar açmaz, Bayern, Manu gibi takımLar hemen aLırLar HoLosko yu

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Holosko'nun tekniği13,bence gayet iyi.15-16 olsa Arshavin gibi birşey olur...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Öncelikle teknikle ilgili sorduğum soruya verilen cevaplara teşekkürler.

Ernst konusuna gelince, Ernst teknik açıdan topla güzel giden, numaralar yapan, öyle çok şaşalı pasları olan ya da her şutunda 90ı bulan bir oyuncu değil ama zaten bu özelliklerine (dripling, first touch, finishing vesaire) 6-8-10 falan verilmiş. Top kontrolünde beceriksizlik örneği gösterdiyse de ben rastlayamadım.

Teknikleri son data itibarihle 13 olan Josico, Maldonado, Selçuk Şahin, Mehmet Güven'den 20'de 1 oranında da olsa daha iyi top tekniği olduğunu düşünüyorum Ernst'in. (bu arada standardizasyon var sanırım türkiyede ayhan ve emre dışında o bölgede oynayan oyuncuların çok önemli bir yüzdesi 12-13 tekniğe sahip)

Not: Aurelioda da rakam 13 mesela ama dripling, ilk dokunuş gibi top tekniğiyle muhtemelen oldukça bağlantılı özelliklerde Ernst'ten 4er puan daha yüksek tutulmuş.

2. not: Zapo oyunda Nobreden daha iyi bir forvet oyuncusu olmuş, şimdi farkettim
    Last edited by mozar : 19.Mayıs.2009 at 23:47

Sayfa 19 / 23 İlkİlk ... 91718192021 ... SonSon

Mesaj Yetkileri