1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

[quote=ForCimbom;1501324]belli ediyorum? neyi belli ediyorum? sen mesajı nasıl algılamak istiyorsan öyle algılıyorsun başkası yazsa aynı tepkiyi vermezdin. gayet normal bir eleştiri yaptım. herşeye bir kulp bulmayı bırakın da yapıcı olmayı tarafsız olmayı deneyin.

konuya gelecek olursak; henri saivet, feghouli gibi adamlar da -10 a sahip(fiorillo yu yazmıyorum sen yazmışsın, ayrıca düzeltilmedi hala -10 9.0.3 te..). peki bu adamlar kaç maç profesyonel oynadı? profesyonel maç oynamasını bekleyeceksek nerede kaşiflik nerede scoutluk? paf ta iken ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. ona verme buna verme.. kim yıldız olacak o zaman yıldız kıstası nedir 17-18 yaşındaki bir adam için?[/quote]

su bolume katiliyorum gecmise degil gelecege bakmak lazim semihin -9 alamama sebebi onceki senelerden kendini fazla onemsemeyen sonen oyuncularmi onlarda -9 du ve sonduler bu yuzden semih -9 olamazmi ne kadar alakasiz bir sey her oyuncu ayri degerlendirlmeli
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    [

konuya gelecek olursak; henri saivet, feghouli gibi adamlar da -10 a sahip(fiorillo yu yazmıyorum sen yazmışsın, ayrıca düzeltilmedi hala -10 9.0.3 te..). peki bu adamlar kaç maç profesyonel oynadı? profesyonel maç oynamasını bekleyeceksek nerede kaşiflik nerede scoutluk? paf ta iken ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. ona verme buna verme.. kim yıldız olacak o zaman yıldız kıstası nedir 17-18 yaşındaki bir adam için?[/quote]

su bolume katiliyorum gecmise degil gelecege bakmak lazim semihin -9 alamama sebebi onceki senelerden kendini fazla onemsemeyen sonen oyuncularmi onlarda -9 du ve sonduler bu yuzden semih -9 olamazmi ne kadar alakasiz bir sey her oyuncu ayri degerlendirlmeli
    Zaten pafta yıldız olarak performans gösteren oyunculara Türkiye'de yıldız olabilir derecesinde Pa veriliyor bunda yanlış olan taraf nedir?

Nesil
    2003

Cok basit bir sekilde anlatayim.

Semih Kaya eger su anda Emre Asik ile Emre Gungor arasinda bir CA'ya sahip olacak bir oyuncu olsa, -9 rahatlika verilir.

Dahasi, su anda Servet ile asagi yukari benzer CA seviyesinde olacak bir Semih Kaya -10 bile olur.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Semih Kaya eger su anda Emre Asik ile Emre Gungor arasinda bir CA'ya sahip olacak bir oyuncu olsa, -9 rahatlika verilir.

Dahasi, su anda Servet ile asagi yukari benzer CA seviyesinde olacak bir Semih Kaya -10 bile olur.

o zaman şu anda ali eren beşerler, ismail güldüren in varisi olarak gösterebiliriz(yani siz öyle düşünüyorsunuz)??? ben bunu anladım buradan kusura bakmayın..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    o zaman şu anda ali eren beşerler, ismail güldüren in varisi olarak gösterebiliriz(yani siz öyle düşünüyorsunuz)??? ben bunu anladım buradan kusura bakmayın..
    Demek ki anlamamisiniz. Siz de kusura bakmayin.

Ismail Gulduren'in PA'si yanilmiyorsam 120 civarinda.

Ali Eren ise asagi yukari 115 civarinda PA'ya sahip olmus bir oyuncu idi benim gozumde.

-8, yani 130 ile 160 arasi PA demek, en iyi ihtimalle Kolo Toure, Nicolas Legrottaglie, Kahka Kaladze, Tomas Ujfalusi gibi oyuncular kadar iyi bir oyuncu olabilir demek.

En kotu ihtimalle de Carlos Bocanegra, Milan Stepanov, Andre Bikey, Anton Ferdinand, Emre Gungor seviyesinde bir oyuncu olabilir demek.

Hic de zayif isimler degil gordugunuz gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

ilk mesajdan ben bunu anladım. yani e.güngör kadar olacak bir potansiyeli olsa ona -9 veririm demişsiniz. yoksa e.güngör kadar CA sı MEVCUT olsa ona -9 veririm Mİ demişsiniz? hangisi olduğunu anlamadım bu yüzden o mesajı yazmıştım ama cidden bu(1.si) anlaşılıyor.

Demek ki anlamamisiniz. Siz de kusura bakmayin.

Ismail Gulduren'in PA'si yanilmiyorsam 120 civarinda.

Ali Eren ise asagi yukari 115 civarinda PA'ya sahip olmus bir oyuncu idi benim gozumde.

-8, yani 130 ile 160 arasi PA demek, en iyi ihtimalle Kolo Toure, Nicolas Legrottaglie, Kahka Kaladze, Tomas Ujfalusi gibi oyuncular kadar iyi bir oyuncu olabilir demek.

En kotu ihtimalle de Carlos Bocanegra, Milan Stepanov, Andre Bikey, Anton Ferdinand, Emre Gungor seviyesinde bir oyuncu olabilir demek.

Hic de zayif isimler degil gordugunuz gibi.
    bu mesaj da birlikte değerlendirilirse bahsettiğiniz CA sanırım. o zaman şu sonuç çıkıyor. 18 yaşındaki bir oyuncu ANCAK 140 civarı ca alırsa(servet örneği) -10 pa değerlendirmesine tabi tutulur. şimdi düzelttik sanırım?..

lakin..

oyunda aynı yaşta ve semih ten düşük ca lı oyuncuların -9 ve hatta -10 pa alabildiğini görüyoruz. şimdi editörden baktım ve 18-19 yaş aralığında, ca sı maximum 110 olan ve -9 pa ya sahip 20-25 tanesi savunmacı olmak üzere 50 ye yakın futbolcu var. kısaca yine karışık bir durum söz konusu. semih de 95 ca ya sahip ve 18 yaşında.

Sanırım kavga var, kesmeyeyim bari. İçinizi atın

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Daha öncede çok tartışıldı bu konu. Diğer araştırmacıların verdikleri CA - PA düzeyleri onları alakadar ederki Ömer abi birçok yerde yazmıştı, sürekli olarak konuştuklarını ve ideal düzeye çekmeye çalıştıklarını.

Oyunda özellikle bazı ülkeler genç oyuncularını çok abartıyolarki. Bunların başında Meksika - Brezilya - Arjantin gibi ülkeler geliyo. Meksikada hemen hemen her 18 yaşındaki oyuncuya -8 / -9 PA veriliyo. Brezilyada bunlardan farklı değil. 2 sene önce yeni Ronaldinho denen Dentinho'nun aslında fos oyuncu olduğunu gördük. Şu anda 18 yaşında ve '' PAF '' takımın istikrarlı oyuncularından Semih için -8 en idealidir. Haa olur bu adam A takıma çıkar. Servet - Gökhan Zan - Emre Güngör - Emre Aşık - Hakan Balta'yı keser ilk 11 oyuncusu olur o zaman -9 değil abartıp - 10 bile verilir. Ama henüz profesyonel olarak birşey başarmamış oyuncuya direk -9 verilip 140 CA vermek intihardır.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    ilk mesajdan ben bunu anladım. yani e.güngör kadar olacak bir potansiyeli olsa ona -9 veririm demişsiniz. yoksa e.güngör kadar CA sı MEVCUT olsa ona -9 veririm Mİ demişsiniz? hangisi olduğunu anlamadım bu yüzden o mesajı yazmıştım ama cidden bu(1.si) anlaşılıyor.
    Yanlis anlasilma olmus. Sorun degil.

bu mesaj da birlikte değerlendirilirse bahsettiğiniz CA sanırım. o zaman şu sonuç çıkıyor. 18 yaşındaki bir oyuncu ANCAK 140 civarı ca alırsa(servet örneği) -10 pa değerlendirmesine tabi tutulur. şimdi düzelttik sanırım?..

lakin..

oyunda aynı yaşta ve semih ten düşük ca lı oyuncuların -9 ve hatta -10 pa alabildiğini görüyoruz. şimdi editörden baktım ve 18-19 yaş aralığında, ca sı maximum 110 olan ve -9 pa ya sahip 20-25 tanesi savunmacı olmak üzere 50 ye yakın futbolcu var. kısaca yine karışık bir durum söz konusu. semih de 95 ca ya sahip ve 18 yaşında.
    90+ CA sahibi ve -9 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 17
    90+ CA sahibi ve -9 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 0

90+ CA sahibi ve -8 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 66
    90+ CA sahibi ve -8 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 12 (Semih de bunlardan birisi)

90+ CA sahibi ve -7 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 26
    90+ CA sahibi ve -7 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 3

Daha once bir cok defa soyledim. Beni acikcasi dusunmeden yapilmis arastirmanin sonucu olan ornekler pek enterese etmiyor. En azindan Turkiye arastirmasi icin ornek teskil etmiyor.

Mesela Ispanyollar 18-19 yaslarindaki milli oyuncularina 50-60 CA ve -9 PA veriyorsa ve bu oyuncular milli maclarda bizim 80-100 CA civarindaki oyuncularimizi yeniyorsa, ben onlarin potansiyel seciminden daha cok CA secimini sorgulamayi tercih ederim. Veya Barcelona'nin gencleri cikip Tottenham'i yenecek futbolu rahat rahat oynuyorsa onlara verilen CA'lari sorgulamak gerekir.

Tabii CA'lari onlarin seviyesine dusursek bu sefer de CA'lar cok dusuk diye isyan cikar..
    Last edited by perpetua : 27.Temmuz.2009 at 15:37

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

omer abıcım sanırım arda 20 yasında 138-140 arası bı ca ya sahıptı -10 alması gerekmezmıydı....semıh konusundada haklısın abi...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    omer abıcım sanırım arda 20 yasında 138-140 arası bı ca ya sahıptı -10 alması gerekmezmıydı....semıh konusundada haklısın abi...
    Ofansif oyuncularin gelisimi nispeten daha erken oldugu icin Arda o yasta -10 almasi icin asagi yukari 150+ CA sahibi olmasi gerekiyordu.

Mesaj Yetkileri