Demek ki anlamamisiniz. Siz de kusura bakmayin.
Ismail Gulduren'in PA'si yanilmiyorsam 120 civarinda.
Ali Eren ise asagi yukari 115 civarinda PA'ya sahip olmus bir oyuncu idi benim gozumde.
-8, yani 130 ile 160 arasi PA demek, en iyi ihtimalle Kolo Toure, Nicolas Legrottaglie, Kahka Kaladze, Tomas Ujfalusi gibi oyuncular kadar iyi bir oyuncu olabilir demek.
En kotu ihtimalle de Carlos Bocanegra, Milan Stepanov, Andre Bikey, Anton Ferdinand, Emre Gungor seviyesinde bir oyuncu olabilir demek.
Hic de zayif isimler degil gordugunuz gibi.
ilk mesajdan ben bunu anladım. yani e.güngör kadar olacak bir potansiyeli olsa ona -9 veririm demişsiniz. yoksa e.güngör kadar CA sı MEVCUT olsa ona -9 veririm Mİ demişsiniz? hangisi olduğunu anlamadım bu yüzden o mesajı yazmıştım ama cidden bu(1.si) anlaşılıyor.
bu mesaj da birlikte değerlendirilirse bahsettiğiniz CA sanırım. o zaman şu sonuç çıkıyor. 18 yaşındaki bir oyuncu ANCAK 140 civarı ca alırsa(servet örneği) -10 pa değerlendirmesine tabi tutulur. şimdi düzelttik sanırım?..
lakin..
oyunda aynı yaşta ve semih ten düşük ca lı oyuncuların -9 ve hatta -10 pa alabildiğini görüyoruz. şimdi editörden baktım ve 18-19 yaş aralığında, ca sı maximum 110 olan ve -9 pa ya sahip 20-25 tanesi savunmacı olmak üzere 50 ye yakın futbolcu var. kısaca yine karışık bir durum söz konusu. semih de 95 ca ya sahip ve 18 yaşında.
Sanırım kavga var, kesmeyeyim bari. İçinizi atın![]()
Daha öncede çok tartışıldı bu konu. Diğer araştırmacıların verdikleri CA - PA düzeyleri onları alakadar ederki Ömer abi birçok yerde yazmıştı, sürekli olarak konuştuklarını ve ideal düzeye çekmeye çalıştıklarını.
Oyunda özellikle bazı ülkeler genç oyuncularını çok abartıyolarki. Bunların başında Meksika - Brezilya - Arjantin gibi ülkeler geliyo. Meksikada hemen hemen her 18 yaşındaki oyuncuya -8 / -9 PA veriliyo. Brezilyada bunlardan farklı değil. 2 sene önce yeni Ronaldinho denen Dentinho'nun aslında fos oyuncu olduğunu gördük. Şu anda 18 yaşında ve '' PAF '' takımın istikrarlı oyuncularından Semih için -8 en idealidir. Haa olur bu adam A takıma çıkar. Servet - Gökhan Zan - Emre Güngör - Emre Aşık - Hakan Balta'yı keser ilk 11 oyuncusu olur o zaman -9 değil abartıp - 10 bile verilir. Ama henüz profesyonel olarak birşey başarmamış oyuncuya direk -9 verilip 140 CA vermek intihardır.
Yanlis anlasilma olmus. Sorun degil.
90+ CA sahibi ve -9 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 17bu mesaj da birlikte değerlendirilirse bahsettiğiniz CA sanırım. o zaman şu sonuç çıkıyor. 18 yaşındaki bir oyuncu ANCAK 140 civarı ca alırsa(servet örneği) -10 pa değerlendirmesine tabi tutulur. şimdi düzelttik sanırım?..
lakin..
oyunda aynı yaşta ve semih ten düşük ca lı oyuncuların -9 ve hatta -10 pa alabildiğini görüyoruz. şimdi editörden baktım ve 18-19 yaş aralığında, ca sı maximum 110 olan ve -9 pa ya sahip 20-25 tanesi savunmacı olmak üzere 50 ye yakın futbolcu var. kısaca yine karışık bir durum söz konusu. semih de 95 ca ya sahip ve 18 yaşında.
90+ CA sahibi ve -9 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 0
90+ CA sahibi ve -8 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 66
90+ CA sahibi ve -8 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 12 (Semih de bunlardan birisi)
90+ CA sahibi ve -7 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 26
90+ CA sahibi ve -7 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 3
Daha once bir cok defa soyledim. Beni acikcasi dusunmeden yapilmis arastirmanin sonucu olan ornekler pek enterese etmiyor. En azindan Turkiye arastirmasi icin ornek teskil etmiyor.
Mesela Ispanyollar 18-19 yaslarindaki milli oyuncularina 50-60 CA ve -9 PA veriyorsa ve bu oyuncular milli maclarda bizim 80-100 CA civarindaki oyuncularimizi yeniyorsa, ben onlarin potansiyel seciminden daha cok CA secimini sorgulamayi tercih ederim. Veya Barcelona'nin gencleri cikip Tottenham'i yenecek futbolu rahat rahat oynuyorsa onlara verilen CA'lari sorgulamak gerekir.
Tabii CA'lari onlarin seviyesine dusursek bu sefer de CA'lar cok dusuk diye isyan cikar..![]()
Last edited by perpetua : 27.Temmuz.2009 at 15:37
mesajı görmedim kusura bakmayın.
oyuncu potansiyeli değerlendirilirken siz araştırmacılar neyi dikkate alıyorsunuz tam bilmiyorum ama tahminimce oyuncunun genç yaşta iyi performans göstermesi, sivrilmesi gibi durumlardır sanırım. ama oyunda verilen ca-pa lar tam bu yönde değil galiba. dediğiniz gibi 50-60 ca verilen bir adam nasıl oluyor da -9 pa alıyor. veya -9 pa verilen adam nasıl oluyor da 50-60 ca alıyor.
ha bir de, semih in editör deki özelliklerine baktığımızda neredeyse hepsi oyunda 1 eksik çıkıveriyor ca dan dolayı. ca artırımına gidilemez mi acaba?(mevcut ca:95) öyle olursa potansiyel tekrar düşünülür herhalde ..??....
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, saygılar..
Yukarida anlatmaya calistigim gibi. Bazi arastirmacilar dusunmuyor bu tip seyleri. Arastirmacilara gorevlerini duzgun yapabilmeleri icin yeterince bilgi aktarimi yapmazsa arastirma sorumlulari, bu tip seylerin olmasi da gayet dogal.
Her oyuncu gibi Semih'in de uzerinden gecildi ve bu sorunun ortadan kalkmasi saglandi.ha bir de, semih in editör deki özelliklerine baktığımızda neredeyse hepsi oyunda 1 eksik çıkıveriyor ca dan dolayı. ca artırımına gidilemez mi acaba?(mevcut ca:95) öyle olursa potansiyel tekrar düşünülür herhalde ..??....
Ancak oyunda yapilmasi muhtemel herhangi bir son dakika degisikligi ile denge tekar bozulabilir. Bu konuda da yapabilecegimiz pek bir sey olmaz. En azindan bir sonraki yamaya kadar.
Memnuniyetle. Emin olun amacimiz Turk oyunculari zayif yapmak degil. Amac arastirmayi veritabaninin geneline uygun bir sekilde yapmak. Her zaman icin bazi kotu ornekler olacaktir. Bazen bizim yaptiklarimiz da kotu ornek olabilir. Ancak bu kotu orneklerin bilincli bir sekilde degil, bir yanlislik sonucu olmasi tercihimiz olacaktir.ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, saygılar..