Quote Originally Posted by perpetua View Post
Cok basit bir sekilde anlatayim.

Semih Kaya eger su anda Emre Asik ile Emre Gungor arasinda bir CA'ya sahip olacak bir oyuncu olsa, -9 rahatlika verilir.

Dahasi, su anda Servet ile asagi yukari benzer CA seviyesinde olacak bir Semih Kaya -10 bile olur.

ilk mesajdan ben bunu anladım. yani e.güngör kadar olacak bir potansiyeli olsa ona -9 veririm demişsiniz. yoksa e.güngör kadar CA sı MEVCUT olsa ona -9 veririm Mİ demişsiniz? hangisi olduğunu anlamadım bu yüzden o mesajı yazmıştım ama cidden bu(1.si) anlaşılıyor.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
Demek ki anlamamisiniz. Siz de kusura bakmayin.

Ismail Gulduren'in PA'si yanilmiyorsam 120 civarinda.

Ali Eren ise asagi yukari 115 civarinda PA'ya sahip olmus bir oyuncu idi benim gozumde.

-8, yani 130 ile 160 arasi PA demek, en iyi ihtimalle Kolo Toure, Nicolas Legrottaglie, Kahka Kaladze, Tomas Ujfalusi gibi oyuncular kadar iyi bir oyuncu olabilir demek.

En kotu ihtimalle de Carlos Bocanegra, Milan Stepanov, Andre Bikey, Anton Ferdinand, Emre Gungor seviyesinde bir oyuncu olabilir demek.

Hic de zayif isimler degil gordugunuz gibi.
bu mesaj da birlikte değerlendirilirse bahsettiğiniz CA sanırım. o zaman şu sonuç çıkıyor. 18 yaşındaki bir oyuncu ANCAK 140 civarı ca alırsa(servet örneği) -10 pa değerlendirmesine tabi tutulur. şimdi düzelttik sanırım?..

lakin..

oyunda aynı yaşta ve semih ten düşük ca lı oyuncuların -9 ve hatta -10 pa alabildiğini görüyoruz. şimdi editörden baktım ve 18-19 yaş aralığında, ca sı maximum 110 olan ve -9 pa ya sahip 20-25 tanesi savunmacı olmak üzere 50 ye yakın futbolcu var. kısaca yine karışık bir durum söz konusu. semih de 95 ca ya sahip ve 18 yaşında.