Ben kesinlikle araştırmacılarımızın iyi iş yaptıklarını düşünüyorum. Zaten 170 PA 150 CA versen en az bir UEFA gelir. Ama gerçeğe bakıncada bu yılki transferler hariç takımlarımızın ayda yılda bir bir kaç tur atladığını görüyoruz. Yine Avrupa'ya bakınca hangi oyuncumuz klas topçu olarak anılıyor? Varmı bir tane klas Türk topçusu. Nihat biraz iyi ama o da 1. klas değil. Yani bir İsveçli İbo gibi santrafor yada Cech gibi kalecimiz yok.

Ha bizim araştırmacılar aşağı yukarı doğru yansıtıyorlar. Onlara lafım yok. Zaten onlar daha iyi anlıyorlar bu işten. Lakin diğerleri mesela bizim ayarımızda olmayan bir ülkenin takımı bize karşı üstün olunca haksızlık oluyor. Bunun çözümü bizim araştırmacıların gerçeğin dışına çıkıp şişirme değerler vermesi değil, başka şeyler olmalı. Bakıyorum oyunda ilerleyen yıllarda hiç bir topçumuz iyi takımda olmuyor (Sanallar hariç) yani şuanki gibi. Takımlarımızda en fazla gruptan çıkıyor CL'de, o da belki. UEFA'dada bi çeyrek finale felan geliyorlar en fazla. Bu da gerçekçi, Fakat gel gör PSV, Olympiakos gibi takımlar her sene CL'de üst turlardalar. Benim aklım almıyor.

Yanlış anlaşılmasın ben asla eleştiri yönünde söylemiyorum sadece tartışma amaçlı. Birde Akinfeev sizce 185 Potansiyeli hakediyormu? Ne bileyim o kadar geleceği olsa Bir Milan, veya Top klas bir takıma çoktan gitmişti. Üstelik Fenerbahçe maçındada yediği golleride gördük. (3-1) İNşallah dediğiniz sisteme onlarda geçerler ve en azından bizim seviyemizdeki ülke takımları ile bizden alttakiler gerçekteki gibi olurlar.