1 ile 30 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Sorun cogaltilan ozellikler olmayabilir.

Sonucta bu bir bakis acisi. Semih'i nasil bir oyuncu olarak gordugunuze karar verip, ona gore kuvvetli olmasi gereken, ve de zayif olmasi gereken ozelliklerini kararlastirmaniz lazim.

Bitiricilik, kafa, topsuz alan, onseziler, teknik, ilk temas, hiz, soguk kanlilik, teknik bir forvet icin hep onemli ozellikler ve hepsi 14+ degerde.

Bu degerleri veriyorsaniz, diger onemli ozelliklerin de daha dusuk seviyede olmasi gerekli.

Mesela hizlanma 7'ye inerse Semih'e uygun olan bir CA'yi gerektirecek denge ortaya cikar.

Veya hizlanma 9'a inerken, top surme 1'e inebilir ozellikler ile CA arasindaki dengeyi yakalamak icin.

Bu abartildigini soylediginiz Milevsky icin de gecerli. Onun da zayif ayagi cok zayif oldugu icin diger ozellikleri yuksek olabiliyor. Yani bir konuda onemli bir zaafi oldugu icin diger ozellikleri yuksek olabiliyor. Semih'in de bu ozelliklerinin yuksek olmasini istiyorsaniz, zaaflarinin daha dusuk seviyede olmasini kabullenmeniz gerekli. Veya zaaflarindan dusurecek deger bulamiyorsaniz, demek ki yukselttiginiz degerlerde dusmesi gerekenler vardir.

Dedigim gibi, bu degerler oyuncuya nasil baktiginiza bagli.

Baros'un bitiriciligini 13'den yukariya cikartmadigim icin bir cok kisi tepkiliydi. Ama bitiriciligin Baros icin onemli bir ozellik olmadigina karar verdim ve uyguladim. Kafa vuruslari pek olmadigi icin bu degerleri nispeten dusuk tuttum. Hizini ve hizlanmasini, topsuz alanlara kacisini, ilk temasini kuvvetli tutarak yansittim. Sonucta da gercekte oldugu gibi cok pozisyona girebilen ancak bazen basit golleri bile kotu vurus yaptigi icin kacirabilen bir Baros cikti ortaya.

Semih icin de durum ayni. Hic bir onemli ozelligini ozelliginin zayif yapmayarak, bir cok onemli ozellige dunya capinda degeler verirseniz tabii ortaya dunya capinda bir golcu cikar. Bu durumda karar vermeniz gerekli, Semih'in hangi ozellikleri zayif. Bence her ne kadar son zamanlarda fizigini gelistirmis olsa da, Semih fiziksel olarak gayet ortalama bir oyuncu. Ortalama, yani 9-11 arasi cok deger almasi gereken bir oyuncu. Bunlari 13-14 yapmak yerine, 10-11 gibi degerlere indirerek pekala Semih'in diger kuvvetli ozelliklerinin yansitilmasi saglanabilir.

Ama dedigim gibi sonucta bu oyuncuya nasil baktiginiza bagli. Semih'in fiziksel kapasitesini ortalamanin ustunde gorerek, diger ozelliklerin zayif kalmasina izin vermek var. Semih'in fiziksel ozelliklerini iyice dusurerek almasini gerektigini dusundugunuz teknik ve zihinsel ozellikleri vermek var.

Arastirmacilarin isinin bir kismi da bunun kararini vermek. Hangi ozellikleri zayif, hangi ozellikleri kuvvetli yapacagini secmek.
    Siz baştan hükmü kesmişsiniz 150 ca üzerine çıkmak imkansız bu düşünce ile..

Size teşekkür ediyorum açıklamalarınız için.
    Müsait bir zamanda videoyu yapacağım.
    Artmasını istediğim her özellik için en az 5 tane örnek göstereceğim.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    Siz baştan hükmü kesmişsiniz 150 ca üzerine çıkmak imkansız bu düşünce ile..

Size teşekkür ediyorum açıklamalarınız için.
    Müsait bir zamanda videoyu yapacağım.
    Artmasını istediğim her özellik için en az 5 tane örnek göstereceğim.
    CA'nin o civarda olmasi dogru olani.

Ozellikle benzer CA seviyesinde olan Michael Owen, Ivica Olic, Vedad Ibesevic, Markus Rozenberg, Lukas Podolski, Jermain Defoe, Gabby Agbonlahor, Alexander Frei, Louis Saha, Mohamed Zidan, Keirrison gibi oyuncular oldugunu goz onunde tutarsak.

160'a cikinca fiyati icin 20 milyon + Euro'larin konusuldugu, odendigi Lisandro Lopez, Pato, Kuyt, Claudio Pizarro, Emanuel Adebayor, Goran Pandev gibi oyuncular ile Semih'i esdeger tutmaya basliyoruz.

Semih'in bu iki grup'dan hangisinin icinde olmasi daha dogru sizce?
    Last edited by perpetua : 03.Ağustos.2009 at 19:07

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    CA'nin o civarda olmasi dogru olani.

Ozellikle benzer CA seviyesinde olan Michael Owen, Ivica Olic, Vedad Ibesevic, Markus Rozenberg, Lukas Podolski, Jermain Defoe, Gabby Agbonlahor, Alexander Frei, Louis Saha, Mohamed Zidan, Keirrison gibi oyuncular oldugunu goz onunde tutarsak.

160'a cikinca fiyati icin 20 milyon + Euro'larin konusuldugu, odendigi Lisandro Lopez, Pato, Kuyt, Claudio Pizarro, Emanuel Adebayor, Goran Pandev gibi oyuncular ile Semih'i esdeger tutmaya basliyoruz.

Semih'in bu iki grup'dan hangisinin icinde olmasi daha dogru sizce?
    Semih ilk saydığınız oyuncular içinde Owen hariç hepsinden de iyi ve daha komple bir oyuncu.. Owen'in de kariyerine duyduğum saygıdan ötürü öyle diyorum, şuanki durumu hakkında birşey söylemek zor, sakatlık problemi ile uğraşıyor bir kaç yıldır.

İkinci saydığınız oyuncular kadar tescillenmiş bir kalitesi olmasa da, onlara çok yakın derecede iyi olduğunu düşünüyorum. Pizarro ile eşdeğer, hatta ondan daha iyi.

Semih ısrar edildiğinde neler yapabileceğini gol kralı olarak ispatladı.
    Euro 2008'de takımın en golcüsü de oldu.

Olay tamamen Semih'e şans verip vermeme ile alakalı gerçek hayatta.
    Gerçek hayatta varsın vermesinler, ben oyunda şans verip oynatmak, biraz geliştirmek ve oynadığım oyundan daha fazla zevk almak istiyorum. ( Benim gibi düşünen bir çok FM sever olduğundan eminim. )

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    İkinci saydığınız oyuncular kadar tescillenmiş bir kalitesi olmasa da, onlara çok yakın derecede iyi olduğunu düşünüyorum. Pizarro ile eşdeğer, hatta ondan daha iyi.
    Tescillendigi zaman Semih'i tekrar dusunuruz o zaman.

Mesaj Yetkileri