Quote Originally Posted by feanorringeril View Post
Kewell - koşu istatistiği konusundaki açıklamanızı anladım, mutlaka dediğiniz gibidir. Ama ben yine de şaşırdım;
Kewell' ı, dayanıklılığı düşük bir oyuncu ve bu dezavantajının farkında olan, açığını saha içinde aklını kullanarak kapatan ve kendini koruyan (koşma süresini ve miktarını minimuma indiren) bir oyuncu olarak tanırdım. tam olarak öyle değilmiş, koşuyormuş da.
Her oyuncu kosuyor. Ama mesela Mustafa'nin geri donmek icin attigi depari Kewell ne ofansta, ne de defansta atmiyor/atamiyor. Ancak Kewell kosmadan da hareketli. Alex icin soylenen bir seydir bu. Pek kosmadigi soylenir. Ancak Alex kosar kosmasina da bu kosulari defansa donmek, topun arkasina bir an once gecmek icin degildir. Kewell'in durumu da buna benzer. Galatasaray da zaten Kewell'i 90 dakika rakibinin pesinden kosmasi icin oynatmiyor. Zekasini, teknigini kullanarak gol yaratmasi icin oynatiyor.

----------------------------------------
bir başka merak ettiğim konu Arda. Arda' nın pozisyon tercihlerinde center ve free position yeteneklerinin artırılıp artırılmayacağını merak ediyorum. Çünkü görünen o ki Rijkaard Arda' yı tek bir kanada hapsetmeyecek ve bu şekilde Arda da sanki daha verimli oluyor. hem futbolunu 90 dakikaya yayabilmeye başladı, hem de gereksizce topları ayağında tutmayı azaltmış gibi bu sayede. geçen sezon seri oynamıyor, sol kanatta ayağına aldığı topu kolay kolay kaybetmemesine karşın çok fazla oyalıyordu. ayrıca mental özelliklerinde artma gözlemlediniz mi? kaptanlık görevini saha içinde ne kadar doğru yerine getiriyor size göre?
Arda'nin Free role zaten 20 idi. Naturel mevkisinin FM 2010'da nasil olacagini gormeniz icin 2.5 ay (hatta demo cikacagini varsayarsak daha az) kaldi.

Zihinsel ozelliklerinde cok asiri degisiklik olmaz bence bu asamada. Zihinsel ozelliklerin bir cogunun tecrubeyi gosterdigini goz onunde tutarsak Arda'nin bu konuda hala gelisimde oldugunu kabul etmemiz gerekli. Ancak ozellikle Rijkaard/Neeskens ikilisinin yaninda Arda'nin zamanla bu konuda onemli bir sekilde gelisme gostereceginden hic suphem yok. Hem oyunda, hem de gercek hayatta.

Kaptanlik gorevine gelince, en azindan devre arasina kadar izleyelim derim bu konuda. Keita'nin elinden topu alip, Kewell'a vermesi ve Keita'nin bunu gayet olgun bir sekilde karsilamasi (en azindan medya onunde) kesinlikle bir arti.