1 ile 30 arası toplam 116 sonuç

Konu: FM 2010 ( 90 TL) - Steam ( 60 TL)

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Şimdi sizin verdiğiniz örnekLer iLe bunLar örtüşmüyor. Sigames oyuna Türkçe DiL desteği, Arapça DiL desteği ekLesen, bu şekiLde ne oLacağını görsen çok mu zor oLur yani. Sonuçta o pazarda yıLLardır gördüğün bir satış adeti var. Bunun artıp, atmayacağını görmek, bunu denemek ne kadar risk gerektirecek birşey. Şirket battıracak, tazminatLar ödettirecek kadar zor oLmasa gerek.

Anket yapaLım Türkiye ve diğer FM yi kendi diLLerinde isteyen üLkeLer arasında bakaLım yüzde kaçı önce yapsınLar sonra aLırım diyecek.

Cevap beLLi. Satmak istemiyorLar, yapmak istemiyorLar bu yüzden binbir mazeret ve eLLerinde ki korsana yöneLme kozunu kuLLanıyorLar. Bu kadar basit.
    Bir firmanın bütçesi nasıl oluşuyor, kâr-zarar tabloları nasıl yapılır, şirket nasıl yapılanır, nerelere harcamalar yapar, hangi firmalara ne giderler öder, bu çark nasıl döner haberiniz var mı?

Şirketler nasıl devam ediyor bilmiyorsunuz.O bahsettiniz kadar da ucuz değil.
    Ben olsam hiçbir şeyi Türkiye pazarına bile sokmazdım, bırakın Türkçe'yi.
    Bu mantık bir şirketi batırır, Milyar €luk bütçesi olan holdingler bile 1€ yatırım yapmıyor, neden bahsettiğinizin farkında değilsiniz.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Bir firmanın bütçesi nasıl oluşuyor, kâr-zarar tabloları nasıl yapılır, şirket nasıl yapılanır, nerelere harcamalar yapar, hangi firmalara ne giderler öder, bu çark nasıl döner haberiniz var mı?

Bu mantık bir şirketi batırır, Milyar €luk bütçesi olan holdingler bile 1€ yatırım yapmıyor, neden bahsettiğinizin farkında değilsiniz.
    Hayro abinin mesleği gereği bunları biliyordur.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

O bahsettiğimizden kasıt eğer Türkçe fm ise biz zaten boşu boşuna si ye bu kadar sallamışız. Burda suçlu olan si değil demekki. Oyuna Türkçe dil eklentisi koymak için yükset fiyat çeken kişiler.

Bedavaya yada uygun bir fiyata bunun yapılacağını bilen herhangi bir kişi buna hayır demez çünkü. Tabi ırkçı falan değilse.

Milyar €'luk şirketlerlerin Türkiyede yüzlerce binlerce fabrikası var. Özellikle otomotiv ve tekstil firmalarının bence bir kez daha düşünün.

2011 için biraz umutlarım vardı bu yazıları okuyunca o umutlarımda kayboldu. Böyle gelmiş böyle gidecek sanırım..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by medievil View Post
    O bahsettiğimizden kasıt eğer Türkçe fm ise biz zaten boşu boşuna si ye bu kadar sallamışız. Burda suçlu olan si değil demekki. Oyuna Türkçe dil eklentisi koymak için yükset fiyat çeken kişiler.

Bedavaya yada uygun bir fiyata bunun yapılacağını bilen herhangi bir kişi buna hayır demez çünkü. Tabi ırkçı falan değilse.

Milyar €'luk şirketlerlerin Türkiyede yüzlerce binlerce fabrikası var. Özellikle otomotiv ve tekstil firmalarının bence bir kez daha düşünün.

2011 için biraz umutlarım vardı bu yazıları okuyunca o umutlarımda kayboldu. Böyle gelmiş böyle gidecek sanırım..
    Bugün görüştüğüm bir firmanın fabrikası battı.
    Neden bahsediyorsunuz?

Bu krizde kim harcama yapmaz.
    Zilyon adet oyun gelecek, 1000 tane satılıp zarar edilecek.Raf parası, kargo giderleri vs vs.

Önce oyun alın, riske girdiklerine değsin.Eğer zarar etmeyeceklerse kanıtlayın lütfen, artık daha fazla bu konunun uzamasını istemiyorum.

Quote Originally Posted by AirJeT View Post
    Eidos'un büyük risk aldığı ortada ama SI'nın böLe bir riski niye almadığınıda anLayamıyorum 1 sene Türkçe oyun denemesiyLe SI asla batmaz hatta eminim ki daha çok satış yapacaktır en az 2 kat burda bile CM'nin Türkçe olacağını öğrenildikten sonra satış oranı sırf destek vermek için bile bayaa arttı eğer CM'de Türkçe dil desteği olmasaydı 1000 oyun satacakken Türkçe dili olduğu için en az 2000 oyun satacak eğer burda FM'yide kıskandırmak açısından alacaklarada bakarsak bu sayılar 3000 - 4000 olacaktır yani ortada yaklaşık 3000 oyunluk bir fark var eğer SI'yLe SEGA'da böyle bir şey yapıp oyuna hem Türkçe ekleyip birde fiyatı 50TL yaptıklarını düşünürsek bir senede sattıkları 1000 oyun 50.000TL ediyorsa bu en az 3 katına çıkacaktır ve 150.000TL değerinde oyun satılmış olacaktır ve ben buna kesinlikle eminim SEGA eğer bu riski alırsa Türkiye'den yaptığı kârı çok rahat 3'e katlayabilir bu benim görüşüm...
    Satılan resmi değerleri görseydiniz niye Türkiye'de olduklarını sorgulardınız emin olun.
    Last edited by Cengo : 12.Eylül.2009 at 00:58
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Bugün görüştüğüm bir firmanın fabrikası battı.
    Neden bahsediyorsunuz?

Bu krizde kim harcama yapmaz.
    Zilyon adet oyun gelecek, 1000 tane satılıp zarar edilecek.Raf parası, kargo giderleri vs vs.

Önce oyun alın, riske girdiklerine değsin.Eğer zarar etmeyeceklerse kanıtlayın lütfen, artık daha fazla bu konunun uzamasını istemiyorum.

Satılan resmi değerleri görseydiniz niye Türkiye'de olduklarını sorgulardınız emin olun.

kriz şimdi mi aklınıza geldi bu krizde her firma fiyat düşürürken indirim yaparken fm nin fiyatı artıyo sonra krizde kimse harcama yapmaz diyosunuz. e doğru krizde müşteri de oyun gibi lüksden kısacak siz de bunu düşünüp indirim yapacaksınız normali bu değil midir?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bu orjinal oyun konusu hiç bitmeyecek anlaşıldı. dil desteği olmadığı ve fiyatı ülke şartları için fahiş olduğu sürece bilinçli tüketici orjinal oyun almayacak bu belli. SI da bu konularda inatçı değişiklik yapmayacak o da belli. o zaman aynı tas aynı hamam yıllardır olduğu gibi korsan sürüp gidecek. bugüne kadar nasılsa bundan sonra da böyle olacak.

bu oyunu yıllardır oynayanlar aynen oynasın, orjinal alan da alsın. tartışmaya gerek yok ki.

dil desteği koymazlar fiyatı düşürmezlerse orjinal satılmaz onlar bunu göze almış, ben de dil desteği olmadan bazı hatalarla düşük fiyata oynamayı göze almışım. o zaman sorun yok bence
    Last edited by derossi : 15.Eylül.2009 at 15:53 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri