Sayfa 17 / 57 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon
481 ile 510 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

bi çıksa orjinal neden almimki.sırf ingilizce dile o kadar para vermem diye almıyorum.hata yaptığımı biliyorum belki ama yinede türkçesi çıkmadan o kadar para vermeye gerek duymuyorum.ama birçok kişiye önerdim imza olayını.umarım beklenen rakama ulaşırız ki türkçe oyunumuzu oynarız.

Nesil
    2006
    Yer
    Kahramanmaraş

Çabanızı takdir ediyorum fakat şu düştüğümüz durumlara bakın. Adamlar daha fazla para kazansız diye biz çabalıyoruz, peki kendilerin istediği rakama ulaşılmazsa, bugüne kadar orjinal oyun almış ve alacakların hakkı ne olacak. Hiç piyasası olmayan CM bile türkçe dil seçeneği sunmuşken FM nin bize karşı tutumu ne kadar çirkin ve haksız bir davranış. Sanki Türkçe çeviri maliyeti çok yüksek beyefendiler karşılayamıyorlar. Profosyonel bir oyun sunan ve buna yakışmayacak şekilde amatörce davranışlara bizlerde alet oluyoruz. Size "oyun türkçe çıkacak fakat daha fazla satılması için çaba harcayın" denmişse orasını bilemem. Oyunda türkçe dil seçeneği olursa gider oyunumu alırım çıkmazsada Fm siz de yaşanır derim olur biter.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Benim dikkatimi çeken şeylerden birisi birçok arkadaşımız (bende dahil) oyunu hangi yoldan alacağı konusunda kararsız.

Konuya hakim arkadaşlardan birisi, satın alma yollarını avantajları ve dezavantajlarıyla karşılaştırabilmemizi sağlayabilecek, aşağıdaki gibi bir tablo hazırlarsa çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Steam'den Almanın
    - Avantajları (daha ucuza gelir...vs)
    - Dezavantajları (kotalı kullanıcılar için dezavantajdır....vs)

Orjinal Kutulu Almanın
    - Avantajları
    - Dezavantajları

İnternetten Sipariş Etmenin
    - Avantajları
    - Dezavantajları (oyunun ele geçme zamanı, garanti vs...)

Ortak Almanın
    - Avantajları
    - Dezavantajları

Sitede Steam rehberi gibi bu konuda gerekli cevapları bulabileceğimiz kaynaklar olsa da, seçeneklerin bu şekilde tek bir başlık altında olması daha bir yönlendirici olacaktır.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Ben de orijinal alacağım ama Steam üzerinden, daha doğrusu internet üzerinden almam mümkün değil. D&R'dan veya bir alışveriş merkezinden alacağım oyun sayılır mı orijinal alınan oyun sayısında? Eğer öyle olur hemen imzalıyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by trkz View Post
    Çabanızı takdir ediyorum fakat şu düştüğümüz durumlara bakın. Adamlar daha fazla para kazansız diye biz çabalıyoruz, peki kendilerin istediği rakama ulaşılmazsa, bugüne kadar orjinal oyun almış ve alacakların hakkı ne olacak. Hiç piyasası olmayan CM bile türkçe dil seçeneği sunmuşken FM nin bize karşı tutumu ne kadar çirkin ve haksız bir davranış. Sanki Türkçe çeviri maliyeti çok yüksek beyefendiler karşılayamıyorlar. Profosyonel bir oyun sunan ve buna yakışmayacak şekilde amatörce davranışlara bizlerde alet oluyoruz. Size "oyun türkçe çıkacak fakat daha fazla satılması için çaba harcayın" denmişse orasını bilemem. Oyunda türkçe dil seçeneği olursa gider oyunumu alırım çıkmazsada Fm siz de yaşanır derim olur biter.
    önce imza sonra oyunu satın alın, demoda Türk ligini test edin, tabi 10bin imza toplanırsa test edebileceğiz, beğenecek misiniz bakalım oyunu.. Hak ettiğine inanırsan satın alırsın, erken davranmaya gerek yok. Türkçe dilide bu imzalar satışa dönüşürse eklenecek. Bu konuda önceki mesajlarda da çok konuşuldu firma politikaları.

Sen bir yazılımcısın ve bir program ürettin. Bunun içinde ciddi bir ekibin var. Bunlara yıllık ödenen maaş miktarlarıda yüksek oranda bir maliyet tutuyor. Bir çok ülkede yazılımların satılıyor. Yalnız bir ülke var ki yazılımlarını kullananların sadece %2 satın almış. Geriye kalan %98 i korsan yollarla kullanıyor. Ve sana gelip yazılımların ülkede çok tutuluyor gel sen bunu o ülkenin dilindede yap deniyor.. Ne yapardın? İşte burada senin stratejik bir karar vermen lazım. Ya risk alırsın pazara girersin, yada temkinli yaklaşıp pazarı değerlendirirsin. İşte kararlar farklı olabilir. O yüzden eleştirileri yaparken birazda olsun kendinizi onlar yerine koyun...

Quote Originally Posted by hissiz View Post
    Benim dikkatimi çeken şeylerden birisi birçok arkadaşımız (bende dahil) oyunu hangi yoldan alacağı konusunda kararsız.

Konuya hakim arkadaşlardan birisi, satın alma yollarını avantajları ve dezavantajlarıyla karşılaştırabilmemizi sağlayabilecek, aşağıdaki gibi bir tablo hazırlarsa çok faydalı olacağını düşünüyorum..

Steam'den Almanın
    - Avantajları (daha ucuza gelir...vs)
    Uygun fiyat, güncellemelerde kolaylık, Türkiye satışlarına yansıması,
    - Dezavantajları (kotalı kullanıcılar için dezavantajdır....vs)
    Kotalı internet sahipleri için indirme ile kota harcıyor, ingilizce web sitesi nedeniyle dili yetersiz olan kişilere destek sıkıntısı ve satın alacak kişilerin internetten satış konuylarına hakim olmamaları, kredi kartı zorunluluğu, format vb bilgisayar problemleri sonrası tekrar download etmek zorunda kalmanız

Mağazadan Kutulu Almanın
    - Avantajları
    Geri iade imkanı, kredi kartına taksit imkanı, CD şeklinde olduğu için saklama koşulları, baskılı kullanım rehberi, peşin ödemelerde indirim imkanı.Türkiye satışlarına yansıması, elden çıkartma kolaylığı (bir başka kişiye satmak veya takas)
    - Dezavantajları
    Yüksek fiyat

İnternetten Sipariş Etmenin
    - Avantajları
    Mağazalara göre daha uygun bir fiyat politikası.
    - Dezavantajları (oyunun ele geçme zamanı, garanti vs...)
    Gönderilen oyunların en az 15gün içerisinde ulaşması, postada yaşanan kayıplardan ötürü oyunun elinize ulaşmaması ve ödediğiniz paranın boşa gitmesi, Türkiye satış oranlarına yansımaması. Yabancı dil siteler olduğu için konuya hakim olamamadan kaynaklanan sıkıntılar, kredi kartı zorunluluğu

Ortak Almanın
    - Avantajları
    Ödenilen ücretin ortak sayısı kadar bölünmesi ile oyun maliyetinin düşmesi
    - Dezavantajları
    Ortakların anahtar kodu başkaları ile paylaşması, satın alımların sadece 1 kişi tarafından yapılması nedeniyle tekrar kurulum gibi durumlarda orijinal kutuyu elinde tutacak kişiye bağlı kalma

aklıma gelenler bunlar...

Quote Originally Posted by Sirius James View Post
    Ben de orijinal alacağım ama Steam üzerinden, daha doğrusu internet üzerinden almam mümkün değil. D&R'dan veya bir alışveriş merkezinden alacağım oyun sayılır mı orijinal alınan oyun sayısında? Eğer öyle olur hemen imzalıyorum.
    Evet sayılır.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Vieri :aklıma gelenler bunlar...
    Teşekkürler, yazdıklarınızın birçok kişiye rehber olacağına inanıyorum.

Kendi açımdan şöyle bir gözden geçirince "mağazadan kutulu almak" en pahalı seçenek olsa da daha mantıklı ve cazip geliyor.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Steam ile fm yüklü olmayan bir bilgisayardan bağlansanız bile internet varsa oyunu indirebilirsiniz her yerden.

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

10.000 rakamına ulaşırsa kesin alacağım.Paramı biriktirdim.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by Rais View Post
    10.000 rakamına ulaşırsa kesin alacağım.Paramı biriktirdim.

bence böyle şart koşmadan almalısın. sonuçta herkes senin gibi düşünebilir. o zaman da hedefler suya düşer. paranı biriktirdiysen ve durumunu ayarladıysan bence almak en iyi seçim olacaktır. dediğim gibi çünkü herkes senin gibi düşünebilir ..

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Ben de D&R'dan orjinal olarak temin edicem İmzayı attım

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    bence böyle şart koşmadan almalısın. sonuçta herkes senin gibi düşünebilir. o zaman da hedefler suya düşer. paranı biriktirdiysen ve durumunu ayarladıysan bence almak en iyi seçim olacaktır. dediğim gibi çünkü herkes senin gibi düşünebilir ..
    http://www.turksportal.net/turkcefm/
    Gelecek 3 hafta içerisinde eğer 10 bin imzaya ulaşılırsa Football Manager Demo'ya, Türkiye Ligi Quickstart eklenecek ve Türkiye liglerini erken deneme imkanına sahip olunacak. Eğer bu imzalar gerçek satışa dönüşürse (sözler tutulursa), Football Manager 2010 için Türkçe dil dosyası resmi olarak STEAM üzerinden ücretsiz indirilebilecek.

10Bin imza yapılırsa Demoya Quickstart'a Türkiye deki ligler koyulacakmış.Sırf demoda türkiye ligini oynamak için söz vermek istemiyorum.Çünkü söz ağızdan 1 kere çıkar.10Bin rakamına ulaşmadı türkçe de çıkmadı diyelim.Orjinal almak bana o zaman cazip gelmiyor.Borç harç içinde yüzen bir aile nin çocuğum.Bayram harçlığımı biriktirip bir türkçesini oynayamadığım bir oyuna para vermek benim için uygun gelmiyor.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Rais View Post
    10Bin imza yapılırsa Demoya Quickstart'a Türkiye deki ligler koyulacakmış.Sırf demoda türkiye ligini oynamak için söz vermek istemiyorum.Çünkü söz ağızdan 1 kere çıkar.10Bin rakamına ulaşmadı türkçe de çıkmadı diyelim.Orjinal almak bana o zaman cazip gelmiyor.Borç harç içinde yüzen bir aile nin çocuğum.Bayram harçlığımı biriktirip bir türkçesini oynayamadığım bir oyuna para vermek benim için uygun gelmiyor.
    5 kişi birleşerek 1 oyun alarak kullanabilirsiniz.
    5 kişi ile kişi başına Steam alımı üzerinden 12 lira düşecektir.

Maddi durumunuz el vermiyor ise yapabileceğiniz bir şey yokç

Korsan ile ilgili tek bir cümle bile söylenmesini istemiyorum.Sitenin kurallarını unutmayın.

Lütfen elimize gelen bu fırsattan yararlanamamıza izin vermeyin.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Çok güzel bir düşünce...

İmkanı olanlar lütfen bu fırsattan yaralanmamıza engel olmasın.

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    5 kişi birleşerek 1 oyun alarak kullanabilirsiniz.
    5 kişi ile kişi başına Steam alımı üzerinden 12 lira düşecektir.

Maddi durumunuz el vermiyor ise yapabileceğiniz bir şey yokç

Korsan ile ilgili tek bir cümle bile söylenmesini istemiyorum.Sitenin kurallarını unutmayın.

Korsanı kimse istemez ama gelir düzeyi avrupa ülkelerine göre düşük bir ülkeye bu fiyattan bir oyun satıp bakarız politikası üzerine bir satış sistemi kurmak bana komik geliyor.Kısa bir sürede satışı 1000 tane nin altında olan bir seyir izlerken birden 10 katı bir artış beklemek ilginç geldi..Demo dan sonra D&R dan alabilirim veya 5kişi bulursam alabilirim.10bini bulacağına inanmıyorum bu rakamın.

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Arkadaşlar herşeyi olsun bitsin de düşünürüz mantığı ile değerlendirmemek lazım.

Yıllardır gerek oyunun orjinaline Türkçe ekletmek olsun gerek çeviri çalışmalarımız olsun gerekse çevirilerimizi alıp kullananların peşinde koşuşturup durmamamız olsun gösterdiğimiz bu çabaları görüyorsunuz.

Çeviri işi oldukça maliyetli bir iş gerek emek, gerek zaman gerekse bilgi açısından. Biliyorsunuz tüm bu olumsuzluklara rağmen FM 2008'in dil dosyasını %100 oranında çevirdik ve sizlere dağıttık.

Önümüze böyle bir fırsat geldi, çok zor birşey değil. Ben öğrenciyim alamam demek yerine aile büyüklerinizden rica edin kredi kartıyla 10-12 takside alın bu oyunu. Eğer bu oyunu çok seviyorsanız ve o yıl içerisinde olmazsa olmaz oyunlarınızdan biriyse ve profesyonel derecede ingilizceniz yoksa buna değecektir.

Böylece onun bunun çalıp çırpması yüzünden turksportal'ın çeviriyi ertelemesi, piyasadaki aşırılıp yayınlanan ne idüğü belirsiz, %98 diyip %10 bile olmayan, İngilizce bilmeyen kişilerin yarım yamalak yamalarına kalmak durumunda olmazsınız.

Azıcık destek, inanın bu desteğin karşılığını çok çok alacaksınız.

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Aslında diyecek bir çok şeyim var ama konun uzamasını istemiyorum.Bu yıl bir sorun çıkmazsa sadece bu kadar istekli olarak alan arkadaşlara katkıda bulunamk için oyunu alacağım.

Buradan isteğim.Ortak arayan arkadaşlar için bir konu açmanız ve yönlendirmeniz olacaktır.Ortak arayanları illere bölüp gruplamanızı istiyorum.MSN leride yazarak iletişimi sağlanmış olunur.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

bakalım cm ve fıfayı almayı dusundugum parayı fm ye verıcem ....umarım 10 bın yakalanır....

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

1000 satış altında diye bir açıklama yapılmadı açıkçası gerçek satış rakamını bilmiyoruz ama 1000 satıştan fazla olacağını TAHMİN ediyoruz.. Olumsuz düşünmemek lazım burada 200bin üye var.. Bakalım henüz mailing yapmadık
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Duyuru bölümüne eklense çok daha iyi olmaz mı ? Bu konuyu görmeyen üyeler olabilir.Duyuru kısmında girdikleri bölümden görebilirler.Belki daha faydalı olur bu durum.

Merhabalar Yıllardır Fmdir Cmdir Takip ederim Bir gün oldu Türkçe çıkartıyoruz diyorlar ama neden diyen olmadı kimse
    10 bin yakalanırsa diyip afedersiniz 1 kuyuya taş atarmış misali bizi sevmiyen Sigames e Türkçe çıkartırmak amacımız çok güzel ama Yine türkleri düşünmüyorlar hala parayı düşünüyorlar hala diyorlarki 10 Bin kişi alsın 10 bin kişi imzalasın Cm yi örnek vermek zorundayım bu Durumda Bu ülke niye korsana Yöneliyor Pahalı Yada oyundaki hatalar yada bahane üretmek kolay ama bizim ülkede orjinal almamının Sebebi kısacası ilk baştaki pahalılık ilk baştan bizim ülkede oyunlar 20-30 lira hatta kampanya ile 15 lira olmadıgı için bu hallerdeyiz Cm ne yaptı Hem türkçe ekledi hem 25 lira yaptı hemde Şampiyon versiyon adında Not defteri kalem poster ve cm season live adında 3 lü paket yaptı Niçin yaptı Tükleri Düşündükleri için neden bu kanıya varıyoruz Adamlar para gütseler fiyatı 50 olurdu 25 lira olmazdı türklerin ne kadara alacağını bildikleri gibi fiyatını çook ucuza sürdüler bu örnekten çıkarak Aral ve Sigames birleşip kampanya yapmalılardı Sigames Eidos ile korktuklarından Türkçeyi çıkartırırz ama 10 bin kiş imzalayıp alacağına söz verecek böyle bişi var mı dünyada zorlana satacaz türklere diyorlar.Ben böyle Söz isteyen bir oyunu almam bana kızmayın ama herşey ortada bu adamların oyunu alınmaz Türkçeyi vericez diyip ya seneyede böyle yaparlarsa sonuçta her sene 10 bin kişi almayacak herhalde korsana yönelen bir ülkeyiz malesef
    Ama Ben gidip Cm 2010 destek çıkmak amaçlı Türkçe aldım Sigames görüp utansın para hırsı olsaydı maliyetli emekli bir işe giren Eidos Bgs görmeli zaten korktuklarından ekleriz mekleriz demeye başladılar Ama yok oyle sigames 10 bin kişi imzalasın ama kimse almasın böyle söz isteyen şirkette ilk kez gördüm Miles Jacobson çok akıllı Türklere her sene aynı olayı yapacaklar bu iş burda kalmaz sanmıyorum korsan kullanım fazlasaysa Fiyatını çekersin aşagıya bakarsın yine çekmezsen Türkiyeden çekilirsin korsan kullanım çoksa türkiyeye oyun yollamıyacaksın o zaman...Orjinal Cm alın görsünler günlerini bize özel koleksiyon yapmışlar yurtdışında satılmıyor

Nesil
    2008
    Yer
    Aydin

bi sorum daha olucakti. simdi ben ve benim gibi yurtdisinda yasiyanlarda bu imza kampanyasina katilabilirmi sonucta bizde türkce oynamak istiyoruz oyunu. zaten yurtdisindan siparis vermeyi izin veriyorlarsa eger ozaman bizimde nerden aldigimizi anlamazlarki

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

en son 550 lerdeydi.. ben de imza attım..
    Sentugo.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

532.......

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by Osman_873 View Post
    Ben de D&R'dan orjinal olarak temin edicem İmzayı attım
    CMyi alırken bir tane ön sipariş fm görmüştüm seninki miydi Osman .Alacağın zaman beraber gidelim .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Kesinlikle geyik20'ye katılıyorum. Madem bizden 10000 kişinin almasını istiyorlar. Kendilerininde fiyat düşürmeleri lazım.

İyi güzel diyosunuz 5 kişi birleşin alın diye ama herkes böyle düşünüp 5 kişi bir tane alırsa 10000 rakamınada ulaşılamaz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxvolkan09xx View Post
    bi sorum daha olucakti. simdi ben ve benim gibi yurtdisinda yasiyanlarda bu imza kampanyasina katilabilirmi sonucta bizde türkce oynamak istiyoruz oyunu. zaten yurtdisindan siparis vermeyi izin veriyorlarsa eger ozaman bizimde nerden aldigimizi anlamazlarki
    Aktivasyon Turkiye'den yapiliyorsa Turkiye'den alinmis sayiliyor oyun.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by geyik20 View Post
    Merhabalar Yıllardır Fmdir Cmdir Takip ederim Bir gün oldu Türkçe çıkartıyoruz diyorlar ama neden diyen olmadı kimse
    10 bin yakalanırsa diyip afedersiniz 1 kuyuya taş atarmış misali bizi sevmiyen Sigames e Türkçe çıkartırmak amacımız çok güzel ama Yine türkleri düşünmüyorlar hala parayı düşünüyorlar hala diyorlarki 10 Bin kişi alsın 10 bin kişi imzalasın Cm yi örnek vermek zorundayım bu Durumda Bu ülke niye korsana Yöneliyor Pahalı Yada oyundaki hatalar yada bahane üretmek kolay ama bizim ülkede orjinal almamının Sebebi kısacası ilk baştaki pahalılık ilk baştan bizim ülkede oyunlar 20-30 lira hatta kampanya ile 15 lira olmadıgı için bu hallerdeyiz Cm ne yaptı Hem türkçe ekledi hem 25 lira yaptı hemde Şampiyon versiyon adında Not defteri kalem poster ve cm season live adında 3 lü paket yaptı Niçin yaptı Tükleri Düşündükleri için neden bu kanıya varıyoruz Adamlar para gütseler fiyatı 50 olurdu 25 lira olmazdı türklerin ne kadara alacağını bildikleri gibi fiyatını çook ucuza sürdüler bu örnekten çıkarak Aral ve Sigames birleşip kampanya yapmalılardı Sigames Eidos ile korktuklarından Türkçeyi çıkartırırz ama 10 bin kiş imzalayıp alacağına söz verecek böyle bişi var mı dünyada zorlana satacaz türklere diyorlar.Ben böyle Söz isteyen bir oyunu almam bana kızmayın ama herşey ortada bu adamların oyunu alınmaz Türkçeyi vericez diyip ya seneyede böyle yaparlarsa sonuçta her sene 10 bin kişi almayacak herhalde korsana yönelen bir ülkeyiz malesef
    Ama Ben gidip Cm 2010 destek çıkmak amaçlı Türkçe aldım Sigames görüp utansın para hırsı olsaydı maliyetli emekli bir işe giren Eidos Bgs görmeli zaten korktuklarından ekleriz mekleriz demeye başladılar Ama yok oyle sigames 10 bin kişi imzalasın ama kimse almasın böyle söz isteyen şirkette ilk kez gördüm Miles Jacobson çok akıllı Türklere her sene aynı olayı yapacaklar bu iş burda kalmaz sanmıyorum korsan kullanım fazlasaysa Fiyatını çekersin aşagıya bakarsın yine çekmezsen Türkiyeden çekilirsin korsan kullanım çoksa türkiyeye oyun yollamıyacaksın o zaman...Orjinal Cm alın görsünler günlerini bize özel koleksiyon yapmışlar yurtdışında satılmıyor
    Mantik cok ters.

Korsan kullanim fazla ise, o ulkede oyunu satma ki 3-5 tane satin alanlar bile korsan kullanmak zorunda kalsin diyorsunuz kisaca.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Mantik cok ters.

Korsan kullanim fazla ise, o ulkede oyunu satma ki 3-5 tane satin alanlar bile korsan kullanmak zorunda kalsin diyorsunuz kisaca.
    Olay şu Eğer satılmıyorsa bilemedin 100 adet satıyorsa Türkiyede
    fiyat düşersin olmazsa fiyat düşünce olmadımı yine Tekrar Türkçeyi eklersin oyuna Fiyatı biraz daha düşersin Bu seferde olmadısa Türkiyeyi Listeden silersin oyun satamıyorsa Ağlanıp sızlanıyorlar korsan kullanım fazla diye her yerde çok mu satıyorda oraya dil yapıyorlar Bunu yıllardır bize karşı kullandılar ama işin siyasi boyutları olduğunu düşünüyorum bazı zamanlar bunlarıda konuştuk Satıştan Memnun değilsen ne yapabiliriz ki ülke böyle 90 lira 80 lira Bir oyuna (şahsen ben verdim Pes serisine)nedenide online oyunlardı
    şimdi duruma şöyle baktığımızda Türkçeyi koy fiyatı 50 ye atıyorum 35-40 a düşür ne kaybedeceksin Bir türkiye ile batacağını sanmıyorum Fmnin yine fazla 35-40 ama ne yaparsın 80 liralık oyuna bu kadar düşürürler herhalde...
    Birde Cm gibi Koleksiyon bir versiyon yap tutuyor mu tutmuyor mu Görelim yine olmuyorsa Sigamesin Fazla birşey kaybedeceğini sanmıyorum.
    Çevirmen ücreti kampanya ücretleri gibi şeylerden yanarlar çok fazla yazmaya çizmeye gerek yok bu kadar

Nesil
    2004
    Yer
    İstanbul

yeter ki Türkçe olsun parası neyse alırız.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by geyik20 View Post
    Olay şu Eğer satılmıyorsa bilemedin 100 adet satıyorsa Türkiyede
    fiyat düşersin olmazsa fiyat düşünce olmadımı yine Tekrar Türkçeyi eklersin oyuna Fiyatı biraz daha düşersin Bu seferde olmadısa Türkiyeyi Listeden silersin oyun satamıyorsa Ağlanıp sızlanıyorlar korsan kullanım fazla diye her yerde çok mu satıyorda oraya dil yapıyorlar Bunu yıllardır bize karşı kullandılar ama işin siyasi boyutları olduğunu düşünüyorum bazı zamanlar bunlarıda konuştuk Satıştan Memnun değilsen ne yapabiliriz ki ülke böyle 90 lira 80 lira Bir oyuna (şahsen ben verdim Pes serisine)nedenide online oyunlardı
    şimdi duruma şöyle baktığımızda Türkçeyi koy fiyatı 50 ye atıyorum 35-40 a düşür ne kaybedeceksin Bir türkiye ile batacağını sanmıyorum Fmnin yine fazla 35-40 ama ne yaparsın 80 liralık oyuna bu kadar düşürürler herhalde...
    Birde Cm gibi Koleksiyon bir versiyon yap tutuyor mu tutmuyor mu Görelim yine olmuyorsa Sigamesin Fazla birşey kaybedeceğini sanmıyorum.
    Çevirmen ücreti kampanya ücretleri gibi şeylerden yanarlar çok fazla yazmaya çizmeye gerek yok bu kadar
    Ben kısmen katılıyorum. SIgames çok katı davranıyor bana göre. Ama savundukları şey sonuçta korsan oyunun azaltılması olduğu için birşey diyemiyorsun.

Katılmadığım nokta olayı cm ile bağdaştırman. Eidos bunca zamandır TR yatırımı yapmadı da neden birden yatırım yaptı? Neden ucuzlattı? Pazarlama stratejisi bunlar. FM menajerlik oyun piyasasını domine ediyor. Adamlar rahat. Dediklerinde bana göre haklılık payın olsa da böyle bir oyun için bu bir fırsattır sonuçta.

Sayfa 17 / 57 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon

Mesaj Yetkileri