1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by igneli View Post
    Tamam çok güzel söylüyosun pazarlaması var şusu var busu var diye ama bu oyun sadece bizim ülkemizde satılmıyor ki. Fiyatını Aşağı çekenler nasıl kazandı peki. Crysis ve CM buna bir örnek.

Ayrıca benim demek istediğim kutu olarak 50 lira olması. Ben steam üzerinden satın alıyorum ama bizim ülkemizde kredi kartına güvenipte steam üzerinden alacak çok az insan var.
    Crysis ornegi surekli verliliyor. Hic oynamadim, hatta hic arastirmadim da. Yapimcilarin Turk olmasinin tabii onemli bir payi vardir. Ancak esas merakim Crysis'in ne kadar satildigidir.

CM ornegine bakarsak, bariz bir sekilde para kaybetme ihtimalini goze alarak Turkce eklediler. Artik CM ya tamam, ya da devam durumunda. Oyunun ismi zedelenecegi kadar zedelendi. Biraz kurtarmaya, yeni CM severler yaratmaya calisiyorlar ama karsilarindaki rakibin cok onde olmasi nedeniyle isleri cok zor. Bu nedenle de CM ucuza satildi. FM'in yerinde CM olsa oyunu Turklerin guzel gozlerinin hatirina ucuza satmayacagini tahmin etmek pek de zor degil.
    \

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Crysis ornegi surekli verliliyor. Hic oynamadim, hatta hic arastirmadim da. Yapimcilarin Turk olmasinin tabii onemli bir payi vardir. Ancak esas merakim Crysis'in ne kadar satildigidir.

CM ornegine bakarsak, bariz bir sekilde para kaybetme ihtimalini goze alarak Turkce eklediler. Artik CM ya tamam, ya da devam durumunda. Oyunun ismi zedelenecegi kadar zedelendi. Biraz kurtarmaya, yeni CM severler yaratmaya calisiyorlar ama karsilarindaki rakibin cok onde olmasi nedeniyle isleri cok zor. Bu nedenle de CM ucuza satildi. FM'in yerinde CM olsa oyunu Turklerin guzel gozlerinin hatirina ucuza satmayacagini tahmin etmek pek de zor degil.
    \
    Crysis çıktığı ilk gün 3000 sattı.. Kaynak Aral forumları..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Crysis çıktığı ilk gün 3000 sattı.. Kaynak Aral forumları..
    Fiyati ne idi peki?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fiyati ne idi peki?
    39 liraydı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by welet1905 View Post
    39 liraydı.
    http://www.pcworld.com.tr/crysis-tam...aber_1355.html

2007'de ilk ciktiginda 49'mus gibi duruyor.

Toplam satis ise bir yerde gordugume gore 10 bin'in birazcik ustundeymis.

Crysis icin bu rakamlar gerceklestiyse, FM icin neden gerceklesmesin demekten alikoyamiyorum kendimi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Crysis icin bu rakamlar gerceklestiyse, FM icin neden gerceklesmesin demekten alikoyamiyorum kendimi.
    Ben 39 liraya aldım Çok da iyi hatırlıyorum.

Ayrıca son cümleden ben, FM'nin Crysis'ten daha iyi bir oyun demek istediğini anladım. Eğer onu kastettiyseniz, bana göre Crysis FM'den her yönden çok çok üstün bir oyun. Grafik motoru, son yıllardaki PC oyunları içinde kullanılan en iyi grafik motoru. Oynanış, gerçekçilik vb. açıdan her yönden Dünya'da çok büyük yankı uyandırmış bir oyun. Kaldı ki bunun sonucu olarak, yanlış hatırlamıyorsam son 3 yıl içinde çıkan en iyi FPS oyunu seçildi.

Bu oyun için bu satış rakamlarına ulaşılması çok normal. FM gibi hata dolu, Türkçe dil seçeneği bulunmayan ve 90 lira gibi uçuk bir rakama satışı yapılan oyunun Türkiye'de 10 bin satmasını beklemek hayalcilikten başka birşey değil bence.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Aylardır foruma yazılıyor zaten. Crysis Türkçe çıktı 49 (veya 39) tl ye satıldı. Sonuç: ilk gün birinci parti tükendi. İkinci parti sanırım 1 ay sonra geldi. Oda tükendi. Ardından zamanla 3. parti oyunlarda tükendi. Şuan raflarda gördüğünüz crysis 4. parti.

Hatta aral forumlarını incelerseniz Arala olan tepkileride görürsünüz. Çünkü ilk parti 3000 adetti. Eğer bir seferde 10 000 oyun getirselerde ilk hafta kesinlikle tükenirdi. İkinci partinin 1 ay sonra gelmesinden dolayı birçok kişi dayanamayıp korsan aldı oyunu. Birçok sitenin ve Türk torrent sitesininde sırf destek olmak için oyunu sitelerine koymadıklarınıda hatırlatırım.

Ancak aynı olay FM de olurmu? Bence zor. Türkçe çıkartmak için bin dereden su getireceksin 90 tl satış fiyatı koyacaksın ve 10 000 satış rakamı bekleyeceksin

Kimse bana steam falan demesin. O kadar para veriyorsam elimde en azından cd sinin olmasını isterim.5 Aktivasyon falan bana karışık geliyor bu işler.

Crysis ile Fm yi de karşılaştırmayın bence. Arada vizyon bakımından çok fark var Umarım satış rakamları iyi olur. 10 000 satarmı onu bilemem ama cmyi geçemeyeceği kesin.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Aylardır foruma yazılıyor zaten. Crysis Türkçe çıktı 49 (veya 39) tl ye satıldı. Sonuç: ilk gün birinci parti tükendi. İkinci parti sanırım 1 ay sonra geldi. Oda tükendi. Ardından zamanla 3. parti oyunlarda tükendi. Şuan raflarda gördüğünüz crysis 4. parti.

Hatta aral forumlarını incelerseniz Arala olan tepkileride görürsünüz. Çünkü ilk parti 3000 adetti. Eğer bir seferde 10 000 oyun getirselerde ilk hafta kesinlikle tükenirdi. İkinci partinin 1 ay sonra gelmesinden dolayı birçok kişi dayanamayıp korsan aldı oyunu. Birçok sitenin ve Türk torrent sitesininde sırf destek olmak için oyunu sitelerine koymadıklarınıda hatırlatırım.

Ancak aynı olay FM de olurmu? Bence zor. Türkçe çıkartmak için bin dereden su getireceksin 90 tl satış fiyatı koyacaksın ve 10 000 satış rakamı bekleyeceksin

Kimse bana steam falan demesin. O kadar para veriyorsam elimde en azından cd sinin olmasını isterim.5 Aktivasyon falan bana karışık geliyor bu işler.

Crysis ile Fm yi de karşılaştırmayın bence. Arada vizyon bakımından çok fark var Umarım satış rakamları iyi olur. 10 000 satarmı onu bilemem ama cmyi geçemeyeceği kesin.
    Crysis 1 milyondan fazla satti yanilmiyorsam.

Bildigim kadari ile FM bu rakama yaklasamiyor.

Steam alternatifi neden kucumseniyor anlayamiyorum.

Ilk olarak dukkanda arayip bulma sorununuz yok. Ikincisi, oyun ciktigi gun indirip hemen oynayabiliyorsunuz. DVD'nin kayip edilme, kirilma, cizilme riski yok, eger oyun silinirse tekrar indirebiliyorsunuz. Ve tabii Turkiye'de dukkanlarda satilanin 2/3 fiyatina.

Hatta Steam uzerinden onceden ismarlarsan ikinci bir oyunu da bedava veriyorlar (OutRun 2006). Nereden baksaniz 10 TL degerinde oyun. Belki bu oyun ile ilgilenmiyorsunuz ama sonucta ikinci bir oyunun da orjinalini veriyorlar.

5 kurusluk bir kutunun insanin elinde olmasinin bundan daha buyuk avantaj sagladigina inanmiyorum acikcasi.

Tek dezavantaj kullanim kilavuzunun basilmis olarak elinize gelmemesi. Ancak PDF halindeki kullanim kilavuzunun da dogaya katkida bulundugu bir gercek..

Tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönmeli yurdumda.

Mesaj Yetkileri