Sayfa 19 / 57 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon
541 ile 570 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    türkiyedeki elit fm siteleriyle irtibata geçilseydi zaten kaç tane site varki?...
    Zaten FM adına Türkiye'de bir tane elit site var, oda bu mesajı okuduğun yer. Diğer içeriğinde FM'de bulunan sitelerden Soccercenter.net ile irtibata geçildi. Level, Goal.com ve diğer medya ilede paylaşıldı. Bayram sonrası dahada artacak.

Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Öncelikle bence burdaki insanlar bazı şeyleri düşünmelidirler. Burdaki insanlar derken, bütün Türk FM severlerden bahsediyorum.

Nedir bunlar ?

1- Yıllardır Türkçe dil desteği konusunda bir tek adım bile atılmamışken niye şimdi 10bin orjinal oyun alınması durumunda Türkçe dil desteği yapılacağı söyleniyor ?

1- Cevap basit, CM Türkçe dil desteği, düşük fiyat ve bir sürü yeni ve güzel özellikle karşımıza çıkınca bu kadar FM severi olan bir ülkedeki pazarı kaybetmemek için tabi ki, anlayacağınız tamamen duygusal (!). CM'nin bunca atılımına rağmen FM'nin ismi hala var ve 1-2 sene boyunca da bu durum değişmeyecek. FM de bu ismi değişik bir pazarlama stratejisiyle beraber kullanıyor ve 10 bin oyunun satılması durumunda Türkçe dil desteğini koyacağını söylüyor. İnsanlar da bu durumda maddi durum vs. demeden (büyük bir kısmın maddi durumu orjinal oyuna o parayı verecek seviyede değil) Türkçe dil hayalleriyle (hayal yani, adı üstünde) 10 bin rakamına ulaşılması için dua ederekten gidip orjinal oyun alacak. Ve bu durumda kazananı açıklıyorum: Sigames. Türkçe dil oyuna konulmayacak, Sigames ise sadece kazandığı parayla kalacak. Çünkü her ne kadar o rakam vadedilmiş olsa da bu vaade rağmen Sigames'in beklediği satış rakamı 10 binin çok altındadır. Tahminen 5-6 bin satış rakamı beklediklerini düşünüyorum. Bu rakama ulaşılması durumunda olacakları söylüyorum, Sigames'te Turksportal'le iletişime geçen kişi elinde bir kadeh 20 yıllık fransız şampanyası Turksportal'i arayacak ve diyecek ki: "Kusura bakma adamım, 3-4 bin eksik kaldık. Türkçe dil için de umarım gelecek sene". Surat ifadesi pişmiş kelle şeklinde pis pis sırıtan, telefonu (veya neyle konuşuyosa işte) kapatır kapatmaz da gülmekten yerlere yıkılacak ve bizim ne kadar saf insanlar olduğumuzu söyleyecek. Yani onlar için "10 bin oyun satılsın, Türkçe dil desteği koyarım" vaadinin şeklen "Fenerbahçe Sevilla'yı elerse sonraki programa bikiniyle çıkarım" veya "Galatasaray Elano'yu transfer ederse taksimde soyunurum" vaatlerinden bir farkı yok. %99.999 ihtimalle gerçekleşmeyecek bir şey olması durumunda normal bir günde %99.999 ihtimalle yapmayacağı bir şeyi yapma vaadi veriyor.

FM'nin de burada kaybı falan yok. Türkçe için adım perpetua'nın çabaları sonucu gerçekleşti ve somut bir adıma dönüştü. Yani CM'nin pazarı ele geçirme çabası vs. gibi korkuları hiç bir zaman yok, üstüne SI pazara o kadar önem veriyorlar ki Türkçe dil seçeneğin çıkacağını bile bizden öğrendiler..

SI'ın tutumunu bir yazılım mühendisi ve proje yöneticisi olarak doğru buluyorum. Bende aynı şekilde yapardım. Önce yapacağım yatırımımı garantiye alırdım. Zaten bana para kazandırmayan insanlara birde utanmadan kendi dillerini isteyen insanlara niye güveneyim ki ?

SI'ın bizlere başattırdığı bu kampanya sizlere zorla birşey yaptırmıyor. Oyunu satın alabileceğine inandığımız kişilerin katımını bekliyoruz. Aynı senin imzanda olduğu gibi bu oyunu Türkçe çıksa çıkmasa oynamayacak kişilerin katılımını beklemiyoruz. Bilmem anlatabildim mi? Kazanan para olarak Sigames olacak elbette. Ama maksat zaten para kazanmak değil mi? Sen hayrına mı iş yaparsın? Veya insanlar senin için hayrına mı çalışır? Bahsettiğin senaryolar sadece Türk filmlerinde olduğu için D Yeşilçam D-Smart 12.kanalı izlemeni öneririm.

Ben CM'de ise Türkçe dil seçeneği dışında çok fazla bir espri görmedim. Tabi bu bana göre ve herkese göre değişir, o yüzden insanlar oynayarak karar verecektir. CM'yi kötüleme gibi bir girişimim yok, Türkçe dil seçeneğini eklemelerini olumlu buluyorum, piyasaya rekabet katacaklarıda bir gerçek. Genel müdürünüde tanıyorum ve hatta Turksportal'ı çok yakından bildiklerini öğrendiğimde çok şaşırdım Hatta sitemizde CM bölümüde açarak bu oyunuda oynayan kitleye içerik sunacağımızı belirttik...

CM için şöyle bakıyorum ben olaya, İngiltere ve Avrupa'da taban yapmış bir oyun olarak genel müdür dahil Türkiye'ye gelip lansman yapıyor ve Türkiye'ye özel fiyat çıkartılıyor. Burada pazarı ele geçirme çabası mutlaka var fakat esas nokta buradaki futbol ve futbol konulu oyunlara meraklı olan genç nufüsa CM yi aşılamak ve buradan sürümden para kazanmak belki ilk yıl zararına satış yapmak.

Tamamen firma stratejileri arasında fark var. Firmalar arasında farklar elbet olacaktır.

2- Bu ülke insanı 60 TL verip de orjinal oyun alabilir mi veya yine aynı ülkenin insanı ortak oyun almaya karar verip de o işi sorun çıkmadan becerebilir mi ?

2- Hayır ve hayır. İki durumda da sorun çıkacağı aşikar, aksini düşünen abesle iştigal ediyor.

Almak isteyen alacaktır elbet, belli bir kesimi görmemezlikten gelemeyiz ama Türk FM Topluluğunun bu kampanyanın sonucu gerçek mantığını göreceğiz. Sonuçta 10bin imza almak kolay iş ama gerçekten oyunu satın alacak 10bin kişiyi bulmak gerçekten kolay değil. Özellikle geçen yıllara bakıldığında. Ama hayatta kendisine büyük hedefler koymayan insanlar hep aynı noktada kalmaya mahkumdur. Biz bu hedefe varmak için çabalayacağız. Arada paratizler elbet çıkacaktır.

3- Turksportal bu işte kimin tarafında ? Biz FM severlerin mi, yoksa Sigames'in mi ? (bence temel düşünülmesi gereken budur)

3- Turksportal uzun yıllardır bu oyun için gerçekten uğraşmış olabilir. Bir yandan siteyi yönetmek, bir yandan datalar, Türkçe çevirileri falan filan, bir de insanların kendi hayatları var, bunları da Turksportal'in karşılık bekleyerek yaptığını düşünmüyorum. Ancak iş biraz Türkçe dile geldiği zaman olaylar daha değişik bir hal alıyor. Turksportal biraz bu iş için Sigames ve Türk halkının arasını bulmaya çalışıyor, ancak bunu yanlış yolla yapıyor. Çok afedersiniz kıytırık ve kitipiyoz bir ithalat firmasının elinden orjinal oyun satışı işini almak gerekir. Turksportal'in (yine çok afedersiniz) kıytırık bir ithalat firmasına nazaran kitleye daha rahat ulaşabildiği ortada (yalansa yalan diyin). Eğer Turksportal insanları fahiş fiyatlardan orjinal oyun almaya teşvik etmek yerine işin bu kısmını yapmış olsaydı insanlar bu oyunu daha az fahiş fiyatlarla satın alırdı (Turksportal işin kâr kısmını ithalat firmasından daha az düşünüyor, bu kesin), daha çok oyun satılırdı, Türkçe dil ise şimdiye kadar çıkmış olurdu.

Turksportal, FM Türkiye Topluluğunun sesi, firma ile sizler arasında köprü kurmaya çabalıyor. Turksportal, zaman zaman gerek ithalatçı firma ile gerekse SI ile iletişim halinde. Kendi ekonomik gücü olsa zaten satış işine girerdi. Bu satış mevzuları bizleri aşan bir nokta. Biz sadece sizlerin düşüncelerini firmalara iletir ortak bir nokta arayabiliriz.

4- 10 bin oyun hasbel kader satıldı diyelim, sizce Sigames gerçekten Türkçe dil desteği koyacak mı ? Bu adamların sözüne ne kadar güvenilebilir ?

4- Ben açıkçası 10bin rakamına ulaşılması durumunda da Türkçe dil desteğinin bu oyunda olacağını düşünmüyorum, Sigames yine sağdan soldan bahaneler bulacaktır, elindeki sahte rakamlarla 10bine ulaşılmadığını iddia edecektir, veya çok geç ulaşıldığını falan filan söyleyip işi FM 2011 veya 2012'ye postalayacaktır. Bu adamların sözüne bu kadar güvenip 10 bin oyunu satın almaktan daha başka şeyler bulmalıyız Türkçe dil için. Bu da Turksportal çeviri ekibi veya bu işi yapabilecek bu gibi başka oluşumların eline kalacaktır (2010 sürümü için böyle olacak, 2011 ve gerisi için bilmiyorum). Sonuçta ilk maddede belirttiğim vaatlerde olduğu gibi Ahmet Çakar bikini giymedi, Elano Galatasaray'a transfer olduktan sonra da ana haber bültenlerinde taksimde soyunan kimseyi görmedik. Bu yüzden bunun da olacağına inanmıyorum.

Ben bunun olacağına ihtimal vermiyorum, bizim çabamızı gördüklerinde bunu mükafatlandıracaklarını inanıyorum. Biz organize olalım, siz istediniz biz yaptık, bundan sonraki aşama satış rakamlarına kalıyor. Ha satılmadı mı ? Eklemediler mi? O zaman google translate ile çevrilmiş piyasadaki sözde %90larda ki yamalar ile idare eder insanımız : ) Nasıl olsa çoğu kişiye bu bile yetiyor
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Ben yine ve tekrar söylüyorum orijinal oyunu 5 lira yapsan dahi bu ülkede kopya oyun 3 lira ise kopya oyun alınır hatta şimdi internetin yaygınlaşmasıyla "nasıl olsa internete para ödüyorum çekerim biryerden" denir. Önce zihniyeti değiştirmek lazım.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by igneli View Post
    Tamam çok güzel söylüyosun pazarlaması var şusu var busu var diye ama bu oyun sadece bizim ülkemizde satılmıyor ki. Fiyatını Aşağı çekenler nasıl kazandı peki. Crysis ve CM buna bir örnek.

Ayrıca benim demek istediğim kutu olarak 50 lira olması. Ben steam üzerinden satın alıyorum ama bizim ülkemizde kredi kartına güvenipte steam üzerinden alacak çok az insan var.
    Crysis ornegi surekli verliliyor. Hic oynamadim, hatta hic arastirmadim da. Yapimcilarin Turk olmasinin tabii onemli bir payi vardir. Ancak esas merakim Crysis'in ne kadar satildigidir.

CM ornegine bakarsak, bariz bir sekilde para kaybetme ihtimalini goze alarak Turkce eklediler. Artik CM ya tamam, ya da devam durumunda. Oyunun ismi zedelenecegi kadar zedelendi. Biraz kurtarmaya, yeni CM severler yaratmaya calisiyorlar ama karsilarindaki rakibin cok onde olmasi nedeniyle isleri cok zor. Bu nedenle de CM ucuza satildi. FM'in yerinde CM olsa oyunu Turklerin guzel gozlerinin hatirina ucuza satmayacagini tahmin etmek pek de zor degil.
    \

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    Ama şöyle bir şey var.. Daha Türk.çe çıkmadı ki insanlar alsın.. Sadece bir ihtimal var ve bu 10000 ve üstü satış ihtimali ve eğer 10000 olmazsa Türkçe eklenmeyeceği için "Türkçe olsun alırım" diyenler pek ala almazlar.. Çünkü bu olayda büyük risk var..

Diğer dediklerine kayılıyorum..

ve bana kalırsa daha imza bile toplayamayacağoız..
    Orjinal oyun almak risk değildir.
    Korsan kullanmak terbiyesizliktir.

Mustafa sana rica ediyorum korsanı haklı çıkarmaya çalışan herkese ceza verilsin lütfen.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Orjinal oyun almak risk değildir.
    Korsan kullanmak terbiyesizliktir.

Mustafa sana rica ediyorum korsanı haklı çıkarmaya çalışan herkese ceza verilsin lütfen.
    Ceza vererek mantalite degismez Cengiz. Ancak dusunduklerinin ne kadar yanlis oldugunu anladiklari zaman mantalite degisir. Aksi takdirde ezber devam eder.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Crysis ornegi surekli verliliyor. Hic oynamadim, hatta hic arastirmadim da. Yapimcilarin Turk olmasinin tabii onemli bir payi vardir. Ancak esas merakim Crysis'in ne kadar satildigidir.

CM ornegine bakarsak, bariz bir sekilde para kaybetme ihtimalini goze alarak Turkce eklediler. Artik CM ya tamam, ya da devam durumunda. Oyunun ismi zedelenecegi kadar zedelendi. Biraz kurtarmaya, yeni CM severler yaratmaya calisiyorlar ama karsilarindaki rakibin cok onde olmasi nedeniyle isleri cok zor. Bu nedenle de CM ucuza satildi. FM'in yerinde CM olsa oyunu Turklerin guzel gozlerinin hatirina ucuza satmayacagini tahmin etmek pek de zor degil.
    \
    Crysis çıktığı ilk gün 3000 sattı.. Kaynak Aral forumları..

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Quote Originally Posted by Notts County96 View Post
    CMyi alırken bir tane ön sipariş fm görmüştüm seninki miydi Osman .Alacağın zaman beraber gidelim .
    Yok daha sipariş vermedim Olur beraber gideriz

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Crysis çıktığı ilk gün 3000 sattı.. Kaynak Aral forumları..
    Fiyati ne idi peki?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fiyati ne idi peki?
    39 liraydı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by welet1905 View Post
    39 liraydı.
    http://www.pcworld.com.tr/crysis-tam...aber_1355.html

2007'de ilk ciktiginda 49'mus gibi duruyor.

Toplam satis ise bir yerde gordugume gore 10 bin'in birazcik ustundeymis.

Crysis icin bu rakamlar gerceklestiyse, FM icin neden gerceklesmesin demekten alikoyamiyorum kendimi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Crysis icin bu rakamlar gerceklestiyse, FM icin neden gerceklesmesin demekten alikoyamiyorum kendimi.
    Ben 39 liraya aldım Çok da iyi hatırlıyorum.

Ayrıca son cümleden ben, FM'nin Crysis'ten daha iyi bir oyun demek istediğini anladım. Eğer onu kastettiyseniz, bana göre Crysis FM'den her yönden çok çok üstün bir oyun. Grafik motoru, son yıllardaki PC oyunları içinde kullanılan en iyi grafik motoru. Oynanış, gerçekçilik vb. açıdan her yönden Dünya'da çok büyük yankı uyandırmış bir oyun. Kaldı ki bunun sonucu olarak, yanlış hatırlamıyorsam son 3 yıl içinde çıkan en iyi FPS oyunu seçildi.

Bu oyun için bu satış rakamlarına ulaşılması çok normal. FM gibi hata dolu, Türkçe dil seçeneği bulunmayan ve 90 lira gibi uçuk bir rakama satışı yapılan oyunun Türkiye'de 10 bin satmasını beklemek hayalcilikten başka birşey değil bence.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Şu anda imza atıp almaya söz verenlerin sayısı 900'e yaklaştı.Forumda aktif olan kişilere bakacak olursak normal bir rakam. Ancak imza kampanyasının daha görünür olmasını sağlamak için başka şeyler düşünmek lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Şu anda imza atıp almaya söz verenlerin sayısı 900'e yaklaştı.Forumda aktif olan kişilere bakacak olursak normal bir rakam. Ancak imza kampanyasının daha görünür olmasını sağlamak için başka şeyler düşünmek lazım.
    İmza kampanyasına bakacaklarını hiç sanmam. Sonuçta oraya imza atıp korsan alan veya indiren birçok kişi olacaktır. Orada 10 bin kişi imza atsa bile bana inandırıcı gelmezdi SiGames'de yetkili birisi olsam. Bunun sebebi de dediğim gibi imza atıp oyunu orjinal almayanların sayısının çok olacağı gibi.

Sigames'i inandırmak için daha somut bir yöntem kullanılabilirdi.

Nesil
    2003

İmza kampanyasına bakacaklarını hiç sanmam. Sonuçta oraya imza atıp korsan alan veya indiren birçok kişi olacaktır. Orada 10 bin kişi imza atsa bile bana inandırıcı gelmezdi SiGames'de yetkili birisi olsam. Bunun sebebi de dediğim gibi imza atıp oyunu orjinal almayanların sayısının çok olacağı gibi.

Kullandigimiz yontem, SI'in bizden kullanmamizi istedigi yontem.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

başka bir yöntem nasıl olsun ki ?

imza kampanyasında 10 000 kişiye ulaşılırsa zaten demoda tsl quick start ı olacak.

..... Gelecek 3 hafta içerisinde eğer 10 bin imzaya ulaşılırsa Football Manager Demo'ya, Türkiye Ligi Quickstart eklenecek ve Türkiye liglerini erken deneme imkanına sahip olunacak. Eğer bu imzalar gerçek satışa dönüşürse (sözler tutulursa), Football Manager 2010 için Türkçe dil dosyası resmi olarak STEAM üzerinden ücretsiz indirilebilecek .....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    başka bir yöntem nasıl olsun ki ?

imza kampanyasında 10 000 kişiye ulaşılırsa zaten demoda tsl quick start ı olacak.
    Demo'da Türkiye Ligi'nin olması için değil bi çabalar, FM'ye Türkçe dil seçeneğinin eklenmesi için.

İmza kampanyasında 10 bin kişiye ulaşılabilir,ona bir lafım yok. Fakat orjinal satış kısmında imza atanlardan çoğunun orjinal alacağını sanmıyorum. Umarım 10 bin satılır da ben de bu sözlerimi yutarım.

Nesil
    2006
    Yer

ama az önce imzaların gerçekçi olmayacağından bahsettiniz;

Orada 10 bin kişi imza atsa bile bana inandırıcı gelmezdi SiGames'de yetkili birisi olsam...........
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

Demo'da Türkiye Ligi'nin olması için değil bi çabalar, FM'ye Türkçe dil seçeneğinin eklenmesi için.

İmza kampanyasında 10 bin kişiye ulaşılabilir,ona bir lafım yok. Fakat orjinal satış kısmında imza atanlardan çoğunun orjinal alacağını sanmıyorum. Umarım 10 bin satılır da ben de bu sözlerimi yutarım.

zaten 10.000 satış olduktan sonra kimsenin edeceği laf kalmaz ki..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Türkçe yapılmamasına ve bu konunun üzerine gidilmemesine en çok karşı olanlardan biriyim,hala da bazı konularda öyleyim.Ama bir aşama kaydedilmişken biraz daha olumlu düşünelim.

Şu açıdan sana katılıyorum abisi, oran olarak düşünürsek genelde bu tür imza olaylarında imzalayanların yüzde 30-50 arasında bir miktarı alımı gerçekleştirir.Yani kampanyada en az 20 bin imza olması gerekiyor.

O yüzden diyorum bu imza kampanyasının iyice yayılması gerekiyor diye.Belki o iş içinde işlemler yapılmış,diğer sitelerde de aynı kampanya vardır bilemiyorum.Ya da imza kampanyası daha çok kişinin göreceği şekilde sunulmuştur.Ama site içinde kalırsa ve sadece bu siteden çıkarsa 2 bini zor geçer.Bu da gerçekler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    ama az önce imzaların gerçekçi olmayacağından bahsettiniz;
    10 bin imzaya ulaşılamaz demedim ama. Hala imzaların inandırıcı olmayacağı kanısındayım. Bu kampanya sonucu ulaşılabilecek maksimum nokta Demo'ya Türkiye Ligi'nin eklenmesi olur.

Crysis gibi bir oyun o kadar ucuz fiyata 10 bin satıyorsa, FM'nin satması imkansız gibi birşey olur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Türkçe yapılmamasına ve bu konunun üzerine gidilmemesine en çok karşı olanlardan biriyim,hala da bazı konularda öyleyim.Ama bir aşama kaydedilmişken biraz daha olumlu düşünelim.

Şu açıdan sana katılıyorum abisi, oran olarak düşünürsek genelde bu tür imza olaylarında imzalayanların yüzde 30-50 arasında bir miktarı alımı gerçekleştirir.Yani kampanyada en az 20 bin imza olması gerekiyor.

O yüzden diyorum bu imza kampanyasının iyice yayılması gerekiyor diye.Belki o iş içinde işlemler yapılmış,diğer sitelerde de aynı kampanya vardır bilemiyorum.Ya da imza kampanyası daha çok kişinin göreceği şekilde sunulmuştur.Ama site içinde kalırsa ve sadece bu siteden çıkarsa 2 bini zor geçer.Bu da gerçekler.
    Acikcasi ben uye oldugum ve insanlarin toplandigi diger yerlerde bunu belirttim.

Kendini onemli FM sitesi olarka ilan etmis bazi topluluklarin bu kampanyayi sansurlemesi ile de karsi karsiyayiz acikcasi. Acilan konular kapatiliyor veya bu konu hakkinda bu sitelerin adminlerine verilen bilgilendirmeler karsiliksiz kaliyor. Maalesef bu FM "alemi" biraz da kendi borusunu otturme yarisi.

Bu kampanyayi daha genis tabana yaymak biraz da siz uyelerin elinde. Yazistiginiz veya okudugunuz sitelerde FM severlerin okuyacaklari konulari ozellikle hedefleyerek

http://www.turksportal.net/turkcefm/

linkini kendilerine iletmeniz herkezin yararina olacaktir.

Nesil
    2006
    Yer

10 bin imzaya ulaşılamaz demedim ama. Hala imzaların inandırıcı olmayacağı kanısındayım. Bu kampanya sonucu ulaşılabilecek maksimum nokta Demo'ya Türkiye Ligi'nin eklenmesi olur.

Crysis gibi bir oyun o kadar ucuz fiyata 10 bin satıyorsa, FM'nin satması imkansız gibi birşey olur.
    eğer imzalar 10.000 e(ama maalesef az şuanda bence mevcut rakam..1000 bile olmadı 2 günde) ulaşırsa ve doğal olarak demoda TSL quick start eklenirse ciddi bir hareketlenme olacaktır kanımca. Ama mevcut imza atanların yarısı oyunu almayacak olanlardır, doğrudur. fakat quick start eklenmesi ciddi bir artırım sağlar orjinal oyun satışında..

açıkçası ben daha önce bu kadar düşük orjinal oyun satıldığını bilmiyordum. korsan oranı gerçekten çok fazla.. ama umutları da bitirmemek lazım.. belli olmaz bu işler.. imza 10 bine ulaşırsa, ve dediğim gibi quick start eklenirse imza kampanyasına katılmayanlar için bile bir "acaba orjinal alsam mı?" soru işareti oluşur çok yüksek ihtimal..

crysis in fm kadar yaygın bir oyun olmadığını düşünüyorum. yanlışsam düzeltin. ama fm, cm dönemini de sayarsak yaklaşık 10 yıldır aktif şekilde oynanıyor. yani ciddi bir potansiyel kitle var orjinal oyun almak için.. umarım bu potansiyel rakam açığa çıkar..

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Aylardır foruma yazılıyor zaten. Crysis Türkçe çıktı 49 (veya 39) tl ye satıldı. Sonuç: ilk gün birinci parti tükendi. İkinci parti sanırım 1 ay sonra geldi. Oda tükendi. Ardından zamanla 3. parti oyunlarda tükendi. Şuan raflarda gördüğünüz crysis 4. parti.

Hatta aral forumlarını incelerseniz Arala olan tepkileride görürsünüz. Çünkü ilk parti 3000 adetti. Eğer bir seferde 10 000 oyun getirselerde ilk hafta kesinlikle tükenirdi. İkinci partinin 1 ay sonra gelmesinden dolayı birçok kişi dayanamayıp korsan aldı oyunu. Birçok sitenin ve Türk torrent sitesininde sırf destek olmak için oyunu sitelerine koymadıklarınıda hatırlatırım.

Ancak aynı olay FM de olurmu? Bence zor. Türkçe çıkartmak için bin dereden su getireceksin 90 tl satış fiyatı koyacaksın ve 10 000 satış rakamı bekleyeceksin

Kimse bana steam falan demesin. O kadar para veriyorsam elimde en azından cd sinin olmasını isterim.5 Aktivasyon falan bana karışık geliyor bu işler.

Crysis ile Fm yi de karşılaştırmayın bence. Arada vizyon bakımından çok fark var Umarım satış rakamları iyi olur. 10 000 satarmı onu bilemem ama cmyi geçemeyeceği kesin.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Bütün üyelere mail atılmalı bu konu hakkında.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Bence SI oyuna çoktan Türkçeyi ekledi CM'nin sonuçlarını görünce , şimdi bu kampanya ile ne kadar çok rakama ulaşırsak kar diyorlar... SAdece düşünce ....

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Acikcasi ben uye oldugum ve insanlarin toplandigi diger yerlerde bunu belirttim.

Kendini onemli FM sitesi olarka ilan etmis bazi topluluklarin bu kampanyayi sansurlemesi ile de karsi karsiyayiz acikcasi. Acilan konular kapatiliyor veya bu konu hakkinda bu sitelerin adminlerine verilen bilgilendirmeler karsiliksiz kaliyor. Maalesef bu FM "alemi" biraz da kendi borusunu otturme yarisi.

Bu kampanyayi daha genis tabana yaymak biraz da siz uyelerin elinde. Yazistiginiz veya okudugunuz sitelerde FM severlerin okuyacaklari konulari ozellikle hedefleyerek

http://www.turksportal.net/turkcefm/

linkini kendilerine iletmeniz herkezin yararina olacaktir.
    Yani. Aslında yaptıkları hoş bir şey değil. Etik olan bu tür konularda birlikte hareket edip, eğer daha iyiyse o siteler farklarını yaptıklarıyle göstermeleridir. Çünkü burdaki ortak bir amaç. Ama dinlememekte diretiyolarsa yapacak bir şey yok. Eğer sitenin direkt herkesi bilgilendirme otomatik sistemi varsa ki üyelerin yüzde 10'u dışındakiler o an bir şeyden faydalanmak için üye olmuş kişilerdir,herkese standard e-mail yollanabilir site tarafından.

Aktif üyelerde kendi platformlarında ya da kendi arkadaş çevrelerine bu durumu bildirirler.

Aslında bu imza kampanyasını blog tarzı bir sayfa haline getirip verilecek anahtar kelimelerle daha ok kişiye ulaşmak da mümkün.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Aylardır foruma yazılıyor zaten. Crysis Türkçe çıktı 49 (veya 39) tl ye satıldı. Sonuç: ilk gün birinci parti tükendi. İkinci parti sanırım 1 ay sonra geldi. Oda tükendi. Ardından zamanla 3. parti oyunlarda tükendi. Şuan raflarda gördüğünüz crysis 4. parti.

Hatta aral forumlarını incelerseniz Arala olan tepkileride görürsünüz. Çünkü ilk parti 3000 adetti. Eğer bir seferde 10 000 oyun getirselerde ilk hafta kesinlikle tükenirdi. İkinci partinin 1 ay sonra gelmesinden dolayı birçok kişi dayanamayıp korsan aldı oyunu. Birçok sitenin ve Türk torrent sitesininde sırf destek olmak için oyunu sitelerine koymadıklarınıda hatırlatırım.

Ancak aynı olay FM de olurmu? Bence zor. Türkçe çıkartmak için bin dereden su getireceksin 90 tl satış fiyatı koyacaksın ve 10 000 satış rakamı bekleyeceksin

Kimse bana steam falan demesin. O kadar para veriyorsam elimde en azından cd sinin olmasını isterim.5 Aktivasyon falan bana karışık geliyor bu işler.

Crysis ile Fm yi de karşılaştırmayın bence. Arada vizyon bakımından çok fark var Umarım satış rakamları iyi olur. 10 000 satarmı onu bilemem ama cmyi geçemeyeceği kesin.
    Crysis 1 milyondan fazla satti yanilmiyorsam.

Bildigim kadari ile FM bu rakama yaklasamiyor.

Steam alternatifi neden kucumseniyor anlayamiyorum.

Ilk olarak dukkanda arayip bulma sorununuz yok. Ikincisi, oyun ciktigi gun indirip hemen oynayabiliyorsunuz. DVD'nin kayip edilme, kirilma, cizilme riski yok, eger oyun silinirse tekrar indirebiliyorsunuz. Ve tabii Turkiye'de dukkanlarda satilanin 2/3 fiyatina.

Hatta Steam uzerinden onceden ismarlarsan ikinci bir oyunu da bedava veriyorlar (OutRun 2006). Nereden baksaniz 10 TL degerinde oyun. Belki bu oyun ile ilgilenmiyorsunuz ama sonucta ikinci bir oyunun da orjinalini veriyorlar.

5 kurusluk bir kutunun insanin elinde olmasinin bundan daha buyuk avantaj sagladigina inanmiyorum acikcasi.

Tek dezavantaj kullanim kilavuzunun basilmis olarak elinize gelmemesi. Ancak PDF halindeki kullanim kilavuzunun da dogaya katkida bulundugu bir gercek..

Tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönmeli yurdumda.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by thehell61 View Post
    Bütün üyelere mail atılmalı bu konu hakkında.
    Bunu Mustafa yapacakti. Saniyorum ki bugun/yarin yapacaktir.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

mailing yapacağız bu akşam 200binine yakın üye mail atmak biraz masraflı oluyor kabul edersiniz ki hemende olmuyor spam olarak algılanmamak nedeniyle
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer

.....
    Hatta Steam uzerinden onceden ismarlarsan ikinci bir oyunu da bedava veriyorlar (OutRun 2006). Nereden baksaniz 10 TL degerinde oyun. Belki bu oyun ile ilgilenmiyorsunuz ama sonucta ikinci bir oyunun da orjinalini veriyorlar.

5 kurusluk bir kutunun insanin elinde olmasinin bundan daha buyuk avantaj sagladigina inanmiyorum acikcasi.

Tek dezavantaj kullanim kilavuzunun basilmis olarak elinize gelmemesi. Ancak PDF halindeki kullanim kilavuzunun da dogaya katkida bulundugu bir gercek..

Tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönmeli yurdumda.

şimdi cahilliğimi dışa vuracağım ama ben bu kullanma kılavuzunun steam'de olmadığını düşünmem nedeniyle sırf bunun için (bir de kredi kartı vs olayı) mağazadan alacağımı söyledim(90 tl).. oraya da öyle imza attığım için; eğer steam'den alırsam bir problem olur mu? imzadan cayanlar listesinde % 0,00000000..01 de olsa artış olmasına sebep olmak istemem şimdi açıkçası

Sayfa 19 / 57 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon

Mesaj Yetkileri