Bu yazdıklarım son arkadaşlar. Bana yazılanlara cevap verip konudan çekiliyorum, forumda tartışma yaratmamak için. (belki ilk yazdıklarımla o ortamı yaratmış olabilirim kusura bakmayın)
----------------------------------------------------------------------------
1- Yukarda yazdığımı ikinize hitaben yazmıştım. Sende beni haksız çıkarmadın beklediğim gibi.
2- Sana güzel bir şeyler yazardım da burası yeri değil. Saygı duyduğum bir ortam, bu yüzden susuyorum.
2- Herkesi yanıtlama konusuna gelince, benden pekte geri kalır bir yanın yok. Sayfalardır tartışmaya girmediğin kimse kalmadı. En son oda yetmedi yöneticilere laf attın.
---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
Sizde haklısınız, ancak CM'nin Türkçe çıkmasıyla FM konusundaki bu olayın gündeme gelmesinin aynı zamana rast gelmesi bir tesadüf. Ya CM bu sene Türkçe çıkmasaydı o zaman konuya nasıl yaklaşacaktınız? Ayrıca bakın sizde söylüyorsunuz "başka Türkçe oyun mu var" diye. Eğer SI'yi bugüne kadar Türkçe konusunda bir adım atmadı diye eleştireceksek önce piyasada makul bir sayıda Türkçe oyun olması lazım ki bu eleştirinin bir anlamı olsun. Ancak tekrar ediyorum, sen kendi düşüncelerini dile getiriyorsun ve buna saygı duyuyorum. Saygı duyuyorum çünkü üslubunla ve yaklaşımınla "köstek" olmaya çalışanlardan değil de "kendi düşüncelerini dile getirmeye" çalışanlardan olduğunu gösteriyorsun. Ha bu yazdığımla destek olmayanlara saygı duymuyorum anlamı çıkmasın, benim saygı duymadığım tavrıyla köstek olmaya çalışanlar.
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
Son olarak; bu girişimi başlatan Perpetua ileri düzeyde İngilizce bilgisine sahip ve oyunu çok rahat bir şekilde İngilizce oynayabilen bir arkadaşımız. (Kendisiyle hiçbir muhabbetim yok ve tanımam ancak belirli bir düzeyde İngilizcem var. Sitede başka konularda yaptığı çevirilerden ve Miles Jakobson'a derdini rahatlıkla anlatabilmesinden bu sonucu çıkarıyorum). Keza ben ve bu kampanyaya destek veren bazı arkadaşlarda Perpetua düzeyinde İngilizcemiz olmasa da oyunu rahatlıkla İngilizce oynayabilen kişileriz. Hatta ben Türkçe çıksa bile gene İngilizce oynamaya devam edeceğim. Çünkü bugüne kadar İngilizce olan bu oyunlar ve programlar sayesinde anlamını bilmediğim kelimeleri mecburen araştırarak dilimi bir miktar geliştirebildim.
Anlatmak istediğim, burada oyun Türkçe çıkmasa bile bir sıkıntısı olmayan insanlar, Türkçe çıkmasını çok daha fazla isteyen arkadaşlar için bu kadar uğraşırken bir tek şeyi dile getirmeye çalışıyorlar. "kampanyaya katılmayan, saçma bulan, Türkçe çıksın sonra bakarız diyen herkese saygı duyuyoruz. SI'yi eleştiren, yerin dibine vuran arkadaşların da düşüncelerine saygı duyuyoruz. İnanmayın, desteklemeyin sizden bunu beklemiyoruz, sadece köstek olmayın! Bizim size saygı duyduğumuz gibi sizde bu kampanyaya az yada çok inanan insanlara azıcık saygı gösterin."