Ben anlamıyorum, orjinal almayacak arkadaşlar almasın oyunu orjinal. Türkçe çıkmadan almam, alın Türkçe çıkıyor ama niyette alma yok ki, bu nedenle ne yapılırsa yapılsın bir bahane mutlaka bulunacaktır.

Bizim bu kampanyadan bir çıkarımız yok ama alınmamasından sizlerin çıkarı var sanırım. Ortaya koyulmuş taahhütler var, ne demek 10 bin satış olsa çıkacağına inanmıyorum, böyle büyük bir firmanın bu sözü verdikten sonra gerçekleştirmeyeceğini düşünmek???

Eğer 10 bin sayısına ulaşılmazsa ne olur? Hayatınızda 1 defa olsun, saatlerinizi, günlerinizi verdiğiniz oyunu orjinal edinmiş olursunuz. Bunun neresi kötü olur olur ki?

Almayacaklar yine almasın, atmasın imzalarını. Düşüncelerini de yazsınlar ama neden alınmaması yönünde prorapanda yapıp, Türkçe olma umudunu elimizden alıyorsunuz ki?

Ama ben şunu öğrendim, demek ki sadece laftaymış Türkçe çıksın alırım diyenlerin sözü. Çok emindiler kendilerinden Türkçe çıkmaz diye ve her fırsatta bunu kullanıp konuşuyorlardı. Türkçe çıksın alırım diyenler şimdi fiyat düşsün alırıma döndü, fiyat düşse başka şey bulursunuz eminim.

Oyunda orjinal Türkçe'ye bu kadar yaklaşmışken, gölge etmeyin, bize yeter. İmzanızı, oyunu almanızı zaten beklemiyoruz, bırakın destek olmayın bu olaya, Türkçe eklendiğinde siz de alır oynarsınız nasılsa.

Bir de açıklamaları iyi okuyalım, dendi ki demo çıkmadan ben oyunu alıp almayacağıma karar veremem, bu nedenle demo çıkmadan almam diye. Eğer sayı 10 000 olursa zaten satışlara bakılmaksızın demoya Türkiye girecek, orada incelemeleri yapıp, alıp almamaya karar verirsiniz. Ve 10 000 sayısına ulaşıldığında Türkçe kullanılabilir olacak.

Evet bu sene ulaşılmadı, sayı 5-6 binde kaldı. Hadi kapatalım bu defteri mi diyeceğiz, önceki sene yaptığınız satışlara bakın bir de Türkçe olması durumunda yaptığınız satışlara, eğer Türkçe olursa inanın daha fazlasını satarsınız gibisinden baskı uygulanmayacağını mı sanıyorsunuz? Sizin için makul gördüğünüz ve 6 bin civarı satışın bile çok etkisi olacaktır.

Gönül isterdi ki hiç böyle işler olmadan oyun Türkçe çıksın, 40-50 lira fiyatı olsun ama olmuyor işte. Ve ben 1 sene boyunca devamlı bu oyunu oynuyorum, bu oyun için harcadığım zamanı düşündüğümde, bu fiyat çok da yüksek gelmiyor. Başka şeylerle eğlenmeye kalksam, aynı harcanılan zamanda çok daha büyük paralar harcarım muhtemelen.

Bir de ülkemizde oyunu aldım orjinal şu fiyata dediğinde, enayi, bende netten indirdim bedava, ne o kadar para vercem ki, bendeki de Türkçe, diye tepki verenlerin/vereceklerin sayısı azınmanmayacak düzeyde. Bunun da FM ile alakası yok, yerleşmiş zihniyetimiz bu yönde ve bunu zaten ne Turksportal değiştirir ne de şurada Türkçe çıksın diye çırpınan, FM severler için uğraşan insanlar.