pek fazla yazmam ama yıllardır takip ederim siteyi ve 11 yıldır fm/cm bağımlısıyım. en büyük hedefim orjinal oyun almaktı fakat sanırım bu sene de olmayacak (90 tl !!!). neyse belki seneye...
maalesef tartışmalar çok sertleşti burda hepimizin amacı aynı birbirimize yüklenmeye gerek yok. elbette bir kısım orjinal alın diyor bir kısım da çeşitli sebeplerden alamam diyor. bunun üstüne gitmeye fazla gerek yok kimse korsan almakatan keyif duymaz zaten korsan alanları suçlamak yargılamak da emniyetin işi. açıkçası bu konu kapanana kadar forumdan uzak durmayı düşünüyorum bu tartışmalar can sıkmaya başladı.
yalnız son bir söz söylemek istedim... korsanı önlemenin çeşitli yolları vardır üretici/satıcı bunları uygularsa zaten sorunun %90'ı biter (bkn. geçen sene sanırım korsan satış biraz düşmüştür).
bizim ülkemizde korsanı önlemenin iki yolu var: 1- Türkçe dil 2- Uygun fiyat... bunlar dışında önlem alınsa da bu iş bir şekilde devam eder maalesef korsanı önlemek isteyen önlemi kendisi alır müşteri olarak ben bunu düşünmem...
bu sefer de o zaman bize yatırım yapmıyo firma gibi bir sorun çıkıyor... bu bana firmanın bahanesi gibi geliyor bu iş işte başka bir iş olmalı... iskandinav ülkeleri örnek verilmiş satış çok oraya yatırım da çok gibi.. yahu bizim iskandinav ülkelerinin toplam nüfusundan fazla genç nüfusumuz var ve bu nüfus futbol hastası herkes teknik dir. o ülkelerde gençlerin çoğu kayak, tenis oynar... bizde şartlar uygun olduğunda 10.000 değil milyon satışlardan bahsedilir bu potansiyeli görmemek görüp de değerlendirmemek akıl alır gibi değil... iyi bir reklam Türkçe dil ve uygun fiyatla tüm avrupadan fazla satış elde edilmesi bile mümkünken firmanın bunu görmeyip (görmezden gelip nedense) yatırım yapmaması imkansız... ben firmanın sahibi olsam bu potansiyeli kullanmayan yöneticiyi (ceo vs.) anında sepetlerdim.. yani satış falan bana inandırıcı gelmiyo bu işin arkasında bir iş var ama ne bilemiyorum... olaya biraz da bu açıdan bakılmalı sanırım...