Quote Originally Posted by derossi View Post
bu sefer de o zaman bize yatırım yapmıyo firma gibi bir sorun çıkıyor... bu bana firmanın bahanesi gibi geliyor bu iş işte başka bir iş olmalı... iskandinav ülkeleri örnek verilmiş satış çok oraya yatırım da çok gibi.. yahu bizim iskandinav ülkelerinin toplam nüfusundan fazla genç nüfusumuz var ve bu nüfus futbol hastası herkes teknik dir. o ülkelerde gençlerin çoğu kayak, tenis oynar... bizde şartlar uygun olduğunda 10.000 değil milyon satışlardan bahsedilir bu potansiyeli görmemek görüp de değerlendirmemek akıl alır gibi değil... iyi bir reklam Türkçe dil ve uygun fiyatla tüm avrupadan fazla satış elde edilmesi bile mümkünken firmanın bunu görmeyip (görmezden gelip nedense) yatırım yapmaması imkansız... ben firmanın sahibi olsam bu potansiyeli kullanmayan yöneticiyi (ceo vs.) anında sepetlerdim.. yani satış falan bana inandırıcı gelmiyo bu işin arkasında bir iş var ama ne bilemiyorum... olaya biraz da bu açıdan bakılmalı sanırım...
Kisaca bu konuda yalan soyledigimizi ve insanlari yanlis yonlendirdigimizi soyluyorsunuz.

Bir de soyle bakabilirsiniz duruma. Belki de bu potansiyel yok. Yani kullanici olarak var belki potansiyel ancak musteri olarak potansiyel yok.

Bu potansiyel eger varsa ve degerlendirilmiyorsa, bu isin basindaki sorumlu cok cabuk gorevinden alinir dusuncesini cok dogru dile getirmissiniz. Ancak bunun karar merciileri yillardir gorevlerinin basinda ve gorevlerinden alinacak gibi gorunmuyor. Zira Turkce'yi Turk insani sadece FM'de degil, bir cok oyunda yillardir istiyor ancak Turkce'yi oyuna eklemek bir cok sirketin hedefi degil. Bu sonucun da bir anlami olmali, degil mi?