5300 lerde Olmayacak gibi
5300 lerde Olmayacak gibi
Turkiyede ikamet etmememe ragmen kampanya icin oy kullandim.Korsanada karsiyim.Amacim fm'yi baltalamakta degil.Fakat baskalari turkce yapiyor ve korsanin onune gecmek icin cesitli fiyat alternatifleri sunuyorsa bu iyi niyet gostergesi ve Turkiye kullanicilarina karsi guzel bir yaklasimdir.Dikkatimi cekti fm icin adimlar hep Turkiyeden atiliyor.Bir kerede onlar adim atsin.Oyun turkce olmazsa kendi adima fm defterini kapaticam.Cogunluk korsan kullaniyor diye banada korsan kullanicisi muammelesi yapilmasina daha fazla izin vermek istemiyorum.
Bu arada çok fazla orjinal satmasını istiyorsan koy Türkçe dilini sadece orjinal oyunlara. Nasıl yapılabilir bilmiyorum ama heralde imkansızda degildir.
beyler lütfen hadi şu 10000 i aşalım rezil olmayalım SI ya hadi be arkadaşlar. anlarsınız ya ip değiştirmedir felan olsun işte ....
Hile yapmaya gerek yok bence. İstenilse 1 günde 10000 olur. Bence gerek yok. Eğer 10000'i geçemezsek neden olarak 3 farklı ihtimal çıkar.
1- Kampanyanın reklamı yeterince iyi yapılamadı
2-Türkiyede zannedildiği kadar FM oynayan yok.
3- Türkçede olsa kimse 90tl veremiyor. O yüzden sözde vermiyor.
Benim fikrim ümitsizliğe kapılamamak lazım. Daha kampanyanın bitmesine var. Her türlü geçeriz gibime geliyor.
peki neye göre anlaşılacak benim kaç kere kullandığım bu aktivasyon kodunu ? Steam ile olduğunda internetten aktivasyon, deaktivasyon işlemleri oluyormuş anladığım kadarıyla. Kutulu aldığımda neye göre yapılacak ki ??
Bir de bu 5 aktivasyon olayı bu fm2010 için de geçerli midir, o konuda kesin bir bilginiz var mı acaba ??
Teşekkürler...
Bu yazıya katılmamak elde değil.Ben bu korsan-orjinal oyuna farklı açıdan değerlendiricem.eminimki burdaki kardeşlerimin hiç biri korsan oyunu sevmiyor.ama ülkemizin ekonomik durumu belli.90 milyon ona vereceğime 5 milyon para veririm yine aynı oyunu oynarım diyor.yani burda korsanı savunan arkadaşların hepsinin derdi tamamen maddi.ama bu olayı yapan sigames futbol manager değil tamamen ithalatçı firmadan kaynaklanıor.ithalatçı firmada ülkeye oyunu ithal ederken ödediği vergileri oyun satışlarına yansıtıyor.bizler 1996 yılında gümrük birliği anlaşması yapıldı.AB üye ülkeler arasında yapılan anlaşmalarda mal giriş çıkışlarında vergi alınmayacak.türkiyeye mal ihracatı yapan AB ülkeler Gümrük vergisi ödemiyorlar.ama türkiye AB ülke olmadığı için bunun ödemesini yapıyor.yani biz bile bile lades yapıyoruz.Bu olayı anlatmamın nedeni tamamen çarpık ekonomi.
Size kabataslak bir olay açıklicam.düşününkü tüm dünya korsan fm kullanıyor.Ve bu firmaya gelir gelmiyor.gelir gelmediği sürece bu oyunu bizlere sunamazlar.onlar sunamazsa başkası sunar diyeceksiniz bakın CM ye sunabiliyormu?Yani biz korsan alarak emek hırsızlığı yapmış oluyoruz.
Şunuda söylemeden geçemicem bugüne kadar hep korsan kullandm.ama maddi kazanç elde ettiğimden beri orjinal alıyorum.
kampanya 19 unda başladı ve 10 Ekimde sona erecek
10 günde %50 lerde, bir çok yerde reklamı yapıldı. Ama maksat gerçekten alabilecek kişilerin katılımını sağlamak.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
tamam ben de katılıyorum bir oyun için 90 tl pahalı bir rakam. Ama 5 aktivasyon hakkı bu yıl da olacaksa eğer 5 arkadaş olarak ortakça alın orjinali. Steam den alırsanız kişi başı 12 tl, kutulu alırsanız 18 tl ödeyeceksiniz. Korsan olarak cd ciden almaya kalksanız 5-6 lira, arada öyle uçurum bir fark göremiyorum ben!?!?
Ayrıca övdüğünüz CM nin şuan raf fiyatı 25 tl, CMden bile ucuza gelecek 5 kişi ortak alırsanız
Sizde karalayin bişeyler...
http://community.sigames.com/showthread.php?t=151008
beyler şimdi anlamadığım konu şu. bu oyun gerçekten türkiyeyi yok sayıyor yani bakın oyunun sanal zekasında türkiyenin durumu ortada en büyük takımlar fenerbahçe , beşiktaş, galatsaraya bile ünlü bi futbolcu gelmiyor. ama gerçekte hepsini transfer edecek güçleri var. yani bu oyunun türkiyeyi her bakımdan biraz daha iyi anlaiz edip ona göre yapmaları gerekmiyormu???
pek fazla yazmam ama yıllardır takip ederim siteyi ve 11 yıldır fm/cm bağımlısıyım. en büyük hedefim orjinal oyun almaktı fakat sanırım bu sene de olmayacak (90 tl !!!). neyse belki seneye...
maalesef tartışmalar çok sertleşti burda hepimizin amacı aynı birbirimize yüklenmeye gerek yok. elbette bir kısım orjinal alın diyor bir kısım da çeşitli sebeplerden alamam diyor. bunun üstüne gitmeye fazla gerek yok kimse korsan almakatan keyif duymaz zaten korsan alanları suçlamak yargılamak da emniyetin işi. açıkçası bu konu kapanana kadar forumdan uzak durmayı düşünüyorum bu tartışmalar can sıkmaya başladı.
yalnız son bir söz söylemek istedim... korsanı önlemenin çeşitli yolları vardır üretici/satıcı bunları uygularsa zaten sorunun %90'ı biter (bkn. geçen sene sanırım korsan satış biraz düşmüştür).
bizim ülkemizde korsanı önlemenin iki yolu var: 1- Türkçe dil 2- Uygun fiyat... bunlar dışında önlem alınsa da bu iş bir şekilde devam eder maalesef korsanı önlemek isteyen önlemi kendisi alır müşteri olarak ben bunu düşünmem...
bu sefer de o zaman bize yatırım yapmıyo firma gibi bir sorun çıkıyor... bu bana firmanın bahanesi gibi geliyor bu iş işte başka bir iş olmalı... iskandinav ülkeleri örnek verilmiş satış çok oraya yatırım da çok gibi.. yahu bizim iskandinav ülkelerinin toplam nüfusundan fazla genç nüfusumuz var ve bu nüfus futbol hastası herkes teknik dir. o ülkelerde gençlerin çoğu kayak, tenis oynar... bizde şartlar uygun olduğunda 10.000 değil milyon satışlardan bahsedilir bu potansiyeli görmemek görüp de değerlendirmemek akıl alır gibi değil... iyi bir reklam Türkçe dil ve uygun fiyatla tüm avrupadan fazla satış elde edilmesi bile mümkünken firmanın bunu görmeyip (görmezden gelip nedense) yatırım yapmaması imkansız... ben firmanın sahibi olsam bu potansiyeli kullanmayan yöneticiyi (ceo vs.) anında sepetlerdim.. yani satış falan bana inandırıcı gelmiyo bu işin arkasında bir iş var ama ne bilemiyorum... olaya biraz da bu açıdan bakılmalı sanırım...
evet haklısın kardeş bu söylediğinde , ama yeter artık yani türkçe dünyanın en zengin dillerinden biri nasıl oluyoda saçma sapan diller eklenmişken bizimki olmuyor. SI çok ayıp ediyor. büyük potansiyelide kaçırıyor.
Arkadaşım. Tepki falan koyduğumuz yok. Yukarıda arkadaşımız sana cevap vermiş ama bir kere de ben vermek istedim... Zaten kampanyayla ilgili büyük bir çalışma yapıyoruz. Kişileri doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Siz ve sizin gibiler fitne kokan yorumlarla kafa karıştırıyorsunuz... Burada emek var. Sadece biz araştırma ekibi olarak ne kadar emek veriyoruz bu oyuna biliyormusunuz acaba... Bizim gibi 40 tan fazla araştırma ekibi var. Bir de bunun SI ayağı var. Tabi ki belirli bir bedel istenecek... Bu hizmetin yanında firma Türkçe' yi eklemeyi taahhüt ediyor ve bizden orjinal almamızı istiyor. Bu kadar basit. Sizin paranız yoksa almaya. Başım, gözüm üstüne... Ama fikren gerek yok orjinal almaya. Bizim ayağımıza gelsinler, onlar kampanya yapsınlar demek pek mantıklı ve efektif değil... Biz bu işe baş koyduk... Gölge etmesin kimse başka ihsan istemez
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaşım. Firma bir şey talep ediyor sizden. Dünya sadece sizin etrafınızda dönmez. Bu kalıpları aşın... Vizyonunuz genişlesin. Böyle deyince de adminler, yetkililer fırçalıyor oluyor...
Last edited by EL-Hadji : 30.Eylül.2009 at 17:39 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Kutulu aldiginizda da ya internet uzerinden oyunun aktivasyonunu yapmaniz gerekli, ya da telefon ederek aktivasyonu yapmaniz gerekli.
Aynen olmasa da bir benzeri olacaktir. Son dakikada karar degisimi olmazsa tabii. 5 aktivasyon vermenin amaci, satin alan birisinin kendine ait bir kac bilgisayarda oyunu oynayabilmesi. Aktivasyon ile oyun baslatildigi surece, coklu aktivasyon firsati verilecektir.Bir de bu 5 aktivasyon olayı bu fm2010 için de geçerli midir, o konuda kesin bir bilginiz var mı acaba ??
Teşekkürler...
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Kisaca bu konuda yalan soyledigimizi ve insanlari yanlis yonlendirdigimizi soyluyorsunuz.
Bir de soyle bakabilirsiniz duruma. Belki de bu potansiyel yok. Yani kullanici olarak var belki potansiyel ancak musteri olarak potansiyel yok.
Bu potansiyel eger varsa ve degerlendirilmiyorsa, bu isin basindaki sorumlu cok cabuk gorevinden alinir dusuncesini cok dogru dile getirmissiniz. Ancak bunun karar merciileri yillardir gorevlerinin basinda ve gorevlerinden alinacak gibi gorunmuyor. Zira Turkce'yi Turk insani sadece FM'de degil, bir cok oyunda yillardir istiyor ancak Turkce'yi oyuna eklemek bir cok sirketin hedefi degil. Bu sonucun da bir anlami olmali, degil mi?
Pekala olabilir. Kampanya sayfasinin sag alt kosesinde simdiye kadar bu kampanyaya destek verenlerin logolari cikiyor. Aralarinda goal.com, chip, level, PC World, merlin'in kazani gibi sitelerin disinda bir cok blog da yer aliyor.
Veya Turkiye'de FM oynayanlarin onemli bir kismi FM'i internet sitelerinde tartismayi dusunmuyor. Biraz daha farkli olarak da yazabiliriz bu durumu. Mesela FM'i cok yakindan takip eden ve forumlarda dolasan kisi sayisi zannedildigi kadar degil.2-Türkiyede zannedildiği kadar FM oynayan yok.
(3- Türkçede olsa kimse 90tl veremiyor. O yüzden sözde vermiyor.) Veya 60 TL veya 43 TL.
Kampanya'ya katilmamis ve oyunu satin alacak kisiler olacagini da tahmin ediyorum. Dedigim gibi FM'i oynayan ancak FM ile ilgili sitelere girmeyen bir cok kisinin oldugunu dusunuyorum. Gonul ister ki bu haber onemli gazetelerin ilk sayfasinda ciksin ve cok buyuk bir kitle bundan haberdar olsun ancak boyle bir sey tabii cok kisitli bir butce ile pek de mumkun degil. Bence FM'i Turkce oynamak isteyen herkezin olabildigince cok farkli yerlere bu bilgiyi tasimasi ve baskalarinin da haerdar olmasini saglamasi en dogru olani. Simdiye kadar imza atmis 5 bin kusur kisi sadece tanidigi bir diger kisiye soylese 10 bin rakaminin devrilmemesi icin hic bir neden dusunmuyorum.Benim fikrim ümitsizliğe kapılamamak lazım. Daha kampanyanın bitmesine var. Her türlü geçeriz gibime geliyor.
bi dakika ya ne oluyo yani ben ne dedimki şimdi. benim demek istediğim para ve ya başka şeyler değil . merak etme ben hep orjinal alan biriyim zaten. benim demek istediğim adamlar türkiyeyi pek sallamıyolar açık ve net. vizyondan bahsetmişsin ne yaptın bugüne kadar senki bana vizyondan bahsediyosun. yani benim eleştirdiğim nokta adamların bize ciddiyetle bakması gerektiği asıl sen onların düdüğünü çalarak nasıl bi vizyon izlediğin belli zaten...
Sizin için söylemedim firma bunu size bu şekilde yansıtıyor olabilir demek istedim.
Bir çok oyunda Türkçe olmaması normal, zaten bu oyunlarda her dil de yok benim söylemek istediğim fm de neredeyse bir tek Türkçe yok ve bu potansiyel futbol oyunları için (özellikle de manager oyunları) için var, diğer oyunlar için aynı potansiyel olmayabilir ama siz de bilirsiniz ki bizim insanımızın tamamı zaten teknik direktördür. mustafa denizliye maçta talimat veren polisi hatırlayın. biz böyleyiz ve şimdi genç kuşak fm/cm gibi teknik dir. fırsatlarını kaçırmaz gibi geliyor. ayrıca kullanıcı olarak var ama müşteri olarak yok demişsiniz sanırım şu klişeden bahsettiniz: fiyatı ucuz da olsa bizim insanımız korsan kullanır para vermez. buna nasıl bu kadar eminsiniz fiyat %50 ucuz olsa mesela bir çok insan orjinal alabilir bunu denemeden bilemeyiz tabi SI da bilemez !!!
bu yüzden herkesi bir kalemde yargılayıp nasılsa korsan alır demek biraz ağır. korsanın sebeplerini ortadan kaldırıp duruma bakmak tek çözümdür. herkes korsanın ne olduğunu iyi biliyor ama yine de kullanılıyorsa demek ki çoğunluk için başka sebepler var korsanı çözmek isteyen SI değil mi ? peki çözmek için ne yaptı ? güvenlik önlemlerini arttırsa ve insanları orjinal oyun almaya teşvik etse herkes kazançlı çıkmaz mı ?
Bizim için pahalı bu oyun bu açık. peki mesela Türkiye için bir versiyon çıkarsalar maliyeti düşük
sadece Türkçe ve ingilizce dilleri olsun, sadece avrupa ligleri olsun gibi. fiyatı buna göre düşük tutsa ve baksa korsan azaldı mı azalmadı mı... bir denese olmazsa bize siz korsancısınız size hiç bir şey yok dese kabul.. ama bu şartlarda orjinal oyun 5000 satıyorsa ikna yolu ile bu sayı 8000-10000 olur... biraz adım atsalar bu sayı belki 50 000 olur. ha olmazsa korsan devam ederse o zaman tamam koymasınlar Türkçe düşürmesinler fiyat suçlasınlar bizi..
sonuçta korsan SI'ın sorunu peki çözmek için ne yaptı bugüne kadar?
FM'yi bazı kişiler "çok zaman aldığı", bazı kişilerse "onu oynayacağıma PES oynarım" diyerek çok yakından takip etmiyor. Hatta bu siteye üye olanların da büyük kısmı, bu iki sebepten dolayı pasif kalıyor. Ancak ben orjinal oyun satın alımıyla, FM'yi yakından takip etmek arasında çok fazla bir ilişki göremiyorum. Çünkü bu neredeyse tamamen ekonomiyle alakalı diyorum ve şu anda 6000 e yakın imza olduğunu görüyorum. Sonuçta tahmin ettiğim gibi 10.000 imza çıkacak ama 10.000 orjinal olmayacak ama buna rağmen bu sene Türkçe'nin çıkacağını düşünüyorum.
Bu güzel haber... Umarım hedeflenen satış yapılır, Tek Türkçe için değil yapılan bu satışlarla hem devlet, hem şirketler hem Türk Halkı kazanacak. Kayıtlı ekonomi...
An itibariyLe 6137.
Suc her gece pencerenin onunde silahla beklemeyende, hirsiz ise sucsuz degil mi?
Ayrica tekrar hatirlatayim. SI yazilim sirketi. Oyunu pazarlayan Sega.
Guzel yaziyorsunuz, hos yaziyorsunuz ama dediklerinize itirazim olmasa zaten cevap yazmam. Bizim insanimiz zaten teknik direktordur diyorsunuz, belki de yabanci kimse tanimiyorsunuz diye dusunuveriyorum. Bu sadece biz Turklere mahsus bir durum degil. Futbolu daha hayatinda ilk defa izleyen bir Amerikali bile neden soyle yapmiyor, neden boyle yapmiyor gibi cumleler kurabiliyor. Bu konuda ozel degiliz, hatta futbol sporu da bu konuda ozel degil.
Fiyat %50 ucuz olursa cok insan orjinal alabilir diyorsunuz, bu halde fiyat mevcut durumunda oldugu zaman da pekala 10 bin satabilir. Gerekirse sansimizi denemek icin bir de o anketi yapariz mevcut anket sonuclandiktan sonra. Sonuclarin farkli olacagindan hic umidim yok maalesef. Zira satin alma secenekleri arasinda 43 TL'lik Zavvi secenegi mevcut. Ve tabii 60 TL'ye Steam uzerinden satin alma secenegi de. Bu konuda kampanya istiyorsaniz, tabii bu kampanyayi ozellikle ithalatci firmayi etkilemek icin yapabilirsiniz. Ancak bir gercek var ki oyunu Turkiye'ye ithal etme ve 90 TL'ye satma kararini tek basina bir sirket veya kurum vermiyor. Sega'dan baslayan, ithalatci sirket ile devam eden ve devletin de vergisini almasi ile sona eren bir zincir bu.
Mesela Istanbul'da benzin fiyati da inanilmaz yuksek seviyede. Ustelik hemen yanibasimizda bu petrolun cikartildigi ulkeler olmasina ragmen. ABD'de litresi 1 TL'ye satilan benzin, Turkiye'de 3 TL. Ama buna tepki olarak insanlarin "korsan benzin" kullandigindan haberdar degilim. Veya tepki olarak benzinli arac yerine her yere bisiklet ile de gidebilir pekala insanlar. Benzin fiyati neden bu kadar yuksek peki? Eh tabii vergilerden dolayi. Yazilimda vergiler ne durumda? Yanilmiyorsam %20 kurumlar vergisi, %18 de KDV var 90 TL'lik satis fiyatinda.
Ama nedense herkez SI veya Sega'ya catiyor. Sega'nin satis fiyati buyuk ihtimalle 40-50 TL civarindadir. Bunun ustune ithalatci firmanin masraflari, karlari ve vergiler eklenince demek ki fiyat 90 TL oluyor.
Eh o zaman siz dusunun oyunun fiyati ne kadar dusebilir, ne kadar dusemez.
Veya Sega fiyatini %50 kirsa, size etkisi ne kadar olur.
Bu benzin konusunu çok araştırdığım için yazıyorum. Türkiye'de benzinin üstünde çok büyük vergiler var. Türkiye'de benzin fiyatları US ile aynı. Sadece Türkiye'de inanılmaz büyük vergiler var. Zaten Türkiye'de kaçak mazot'u tartışmaya gerek yok. Haberlerde gördüğümüz gibi eşşekler ile sınırdan geçiriliyor. Terör örgütlerinde bu yolları keserek vergi alıyorlar. Kaçakcılık yapanlardan.Originally Posted by perpatua
Türkiye'de vergiler çok yüksek. Bunun nedeni insanların vergi ödememesi veya ödeme gibi alışkanlıkları olmadığı için. Eğer insanlar vergi ödemeyi alışkanlık edinirse, arabalarda ki, benzinde ki teknolojide ki vergiler düşer. Ama ne yazıkki böyle bir alışkanlığımız yok.