Sizin için söylemedim firma bunu size bu şekilde yansıtıyor olabilir demek istedim.
Bir çok oyunda Türkçe olmaması normal, zaten bu oyunlarda her dil de yok benim söylemek istediğim fm de neredeyse bir tek Türkçe yok ve bu potansiyel futbol oyunları için (özellikle de manager oyunları) için var, diğer oyunlar için aynı potansiyel olmayabilir ama siz de bilirsiniz ki bizim insanımızın tamamı zaten teknik direktördür. mustafa denizliye maçta talimat veren polisi hatırlayın. biz böyleyiz ve şimdi genç kuşak fm/cm gibi teknik dir. fırsatlarını kaçırmaz gibi geliyor. ayrıca kullanıcı olarak var ama müşteri olarak yok demişsiniz sanırım şu klişeden bahsettiniz: fiyatı ucuz da olsa bizim insanımız korsan kullanır para vermez. buna nasıl bu kadar eminsiniz fiyat %50 ucuz olsa mesela bir çok insan orjinal alabilir bunu denemeden bilemeyiz tabi SI da bilemez !!!
bu yüzden herkesi bir kalemde yargılayıp nasılsa korsan alır demek biraz ağır. korsanın sebeplerini ortadan kaldırıp duruma bakmak tek çözümdür. herkes korsanın ne olduğunu iyi biliyor ama yine de kullanılıyorsa demek ki çoğunluk için başka sebepler var korsanı çözmek isteyen SI değil mi ? peki çözmek için ne yaptı ? güvenlik önlemlerini arttırsa ve insanları orjinal oyun almaya teşvik etse herkes kazançlı çıkmaz mı ?
Bizim için pahalı bu oyun bu açık. peki mesela Türkiye için bir versiyon çıkarsalar maliyeti düşük
sadece Türkçe ve ingilizce dilleri olsun, sadece avrupa ligleri olsun gibi. fiyatı buna göre düşük tutsa ve baksa korsan azaldı mı azalmadı mı... bir denese olmazsa bize siz korsancısınız size hiç bir şey yok dese kabul.. ama bu şartlarda orjinal oyun 5000 satıyorsa ikna yolu ile bu sayı 8000-10000 olur... biraz adım atsalar bu sayı belki 50 000 olur. ha olmazsa korsan devam ederse o zaman tamam koymasınlar Türkçe düşürmesinler fiyat suçlasınlar bizi..
sonuçta korsan SI'ın sorunu peki çözmek için ne yaptı bugüne kadar?