Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
Bizim kulüplerimiz oyunculara yeteri kadar değer veriyor fakat oyuncular kendilerine yeteri kadar değer vermiyor. Yusuf'u Fenerbahçe göndermemiştir. Yusuf daha fazla ilk 11'de oynamak istediği için kendisi gitmiştir. Sonuçta oyuncunun kafasına silah dayayıp kal diyemezsin. Veya oyuncunun kafasına silah dayayıp gece hayatını bitir diyemezsin. Bu işi gönülden yapmadığı sürece de oyuncu gerekirse aldığı maaşın yarısını ceza olarak kulübe geri öder ama yine de bildiğini okur.
Burda kimse yanlış anlamasın ama yerli futbolcularımız biraz cahil, bunu herkes, tüm yorumcular söylüyor, tabi insanın derdi küçüklüğünden beri top olunca, kendini geliştirmesi gibi durumdan mahrum kalmasını hiç bir zaman küçümsemiyorum, fakat Yusuf ve ya daha çarpıcı bir örnek Sergen; kendisi itiraf ediyor, Bayern beni izledi, şiddetle istedi, sonra biraz araştırıp vazgeçtiler diye, neden vageçtiklerini sorunca işin magazin kısmını öğrenmişler dedi, yani Sergen'e birileri yol gösterse,etkili bir akıl hocalığı etse, Sergen Bayern'e ordan da başka prestijli Avrupa kulüplerine yelken açabilirdi..
Tabi her oyuncu bunu yapabilcek diye birşey yok, Selçuk'u ben de beğenmiyorum, FB'de nasıl oynuyor bilmiyorum..
Gelmek istediğim nokta olmucak yabancı oyuncular ligimizde oynuyor, ben bunu kaldıramıyorum açıkçası.. eğer Yusuf 32'sinde milli takımda ise, Sergen bu magazinsel havası ile bunları yaptı ise, bu isimlerin bir de zamanında daha disiplinli olduklarını düşünsek, neler yaparlardı kim bilir?
Konunun yine başına dönüyorum, bir oyuncunun kafasına silah dayayıp bara, diskoya gitmeyeceksin diyemezsin, fakat bugün futbol abidesi isimler, nasıl oluyor da böyle yollara sarıp, disiplinden kopmadılar.. ciddi, işini bilen, aldıgı oyuncuyu çürütme değil, kazanma arzusunda olan teknik ekipler kurulmalı, bunun da ucu işi bilen yöneticilere değiyor, o zamanda ciddi spor yöneticileri kulüplerde yer almalı, parası olan değil.. iş gittikçe büyüyor yani.. ama adamlar bunu yapıyorlar, bizde agzımız açık premier ligi ya da la ligayı izliyoruz..
Bahsettiğimiz (Yusuf,Sergen gibi) isimler için bu takip süreci geç bile kalmıştı.. Bu sistem oyunculara Arda hatta Sercan Yıldırım gibi yaş aralıklarında uygulanmalıydı.. Bugün 18-20 yaşında bir insanın; (kendimden yola çıkarak örnekleyim) her hafta 30bin-40bin kişinin önüne çıkıp top oynama hazzını, milli takımda oynama hazzını tattıktan sonra; ciddi bir yönlendirme almazsa, kendini kaybedeceğini öngörebilirim.. yani oyuncuya ''ee biz seni bu takıma alıp, bu tesis imkanlarını sunduk, deli gibi para verdik, sen kendini yetiştirmedin!'' demek dogru değildir. Çünkü futbolcu; Allah vergisi yeteneğini kullanarak çok küçük yaşlardan beri futbolla haşır neşir olmuş, kendini geliştirmeye zaman ayıramamıştır(aynı zamanda çok kültürlü ve bilgili olan futbolcu yok mudur vardır ama nadir rastlanır), hele ki bizim eğitim sistemimizde normal bir insan adam gibi eğitim alamazken, eğitiminden çalıp spora yatıran bir insanın durumu daha vahimdir.. bunun için bir kulüpte antrenörler vardır.
Toparlayacak olursak, böyle bir zamanda, günü,sezonu kurtarmaya yönelik amaçlar içerisinde olan büyük kulüplerimiz bu ince detayı atlayıp, İstanbul gibi büyükşehire ya da üç büyükler gibi sağlam bi camiaya gelen bir gencin uyum sürecine yeterli destek vermeyerek ''senden adam olmaz'' diyerek takımdan göndermek ya da başka isimler için sağa sola takas vermek durumunda kalıyorlar.Bir sezonda Süper Lige tonlarca isim gelip her sezon sonu tonlarca isim serbest kalıyor ya da zararına satılıyor..Hele ki kulübün finansal durumu iyiyse bu hiç sorun olmuyor, olan futbolcuya oluyor, dünyada bunun büyük örneği Chelsea'nin ilk para babası oldugu zamanlardı, takıma Premier Lig'i, Chelsea'yi kaldıramayacak isimler, alıp sonra serbest bıraktılar, olan futbolcuya oldu.. Hadi orası İngiltere, bizim ülkemizde bir kulübün altyapısından yetişip, işinin ehli olmayan bir antrenörün bundan adam olmaz raporu ile futbolu genç yaşta bırakan nice yetenekli oyuncu vardır, ya da dışardan getirip denenip beğenilmeyen, sonra Milanlarda, Real Madridlerde oynayan isimler var..

Bu bir gerçek biz yerli oyuncuyu önemsemiyoruz, yeterli desteği vermiyoruz, içindeki ışığı göremiyoruz, yani biz bu işi beceremiyoruz.. onun için bir de paramız varsa, bi adam alıp hakkındaki fikrimizi sezon ortasında verip yallah yolluyoruz..