-
Sergen, Yusuf, Ceyhun gibi isimlerden büyüklerinin nasihatlerini eksik edeceklerini sanmıyorum. Kesinlikle birileri bu oyunculara bak yanlış yoldasın demiştir. Ama oyuncu maça çıkarken maçtan sonra nerede eğleneceğini düşünüyorsa o futbolcuya kim nasihat ederse etsin işe yaramaz. Sergen bu konuda en çarpıcı örnektir. Yeteneğine kimse birşey demez, diyemez. Ama bakalım bir Sergen'in kariyerine. Çorap değiştirir gibi takım değiştirmiş. Farzedelim ki A takımında kimse sahiplenmedi, B takımında kimse sahiplenmedi, C takımında kimse sahiplenmedi D takımında da mı kimse sahiplenmedi ? Ben özellikle de bu tarz oyuncuların bu tür durumlara düşmelerinde büyük suçun kendilerine ait olduğunu düşünüyorum.
Oyuncularımız öncelikle kendi yeteneğine sahip çıkacak. Futbolda yeteneğine ihanet edersen Sergen gibi Etimesgut Şekersporlara kadar düşersin, Yusuf gibi yetenekli bir adam tüm futbol kariyerini 3 büyüklerde hatta Avrupa'da geçirmesi gerekirken yıllarca Anadolu takımlarımızda oynadı. Ceyhun yine aynı şekilde. Adriano yeteneğinin değerini bilemedi Avrupa'da tutunamadı, daha doğrusu tutunmak istemedi. Bir zamanlar top ayağına geldiğinde spikerlere şiirler yazdıran Ronaldinho şimdilerde kilosuyla, yedek kulübesinde oturmasıyla konuşuluyor ve Maxi Lopez'den Gremio'ya davet alıyor. Yani Ronaldinho bile olsanız yeteneğinize sahip çıkmazsanız kimsenin uzattığı eli de tutamazsınız. Tıpkı bizim bu 3-5 tane meşhur oyuncumuz gibi.
Mesaj Yetkileri