-
Arkadaşlar sorun Daum dan kaynaklandığını sanmıyorum daha önceleri gençlere önem veren teknik adamlar gördük mesela Tigana ne oldu hangi genç çıktı şimdi nerde bizdeki gençler kendilerine iyi bakmıyorlar gelişmek için çaba sarf etmiyorlar takımlarda forma giyince herşey bitityor hedefleri küçük hemen kendilerini oldum sanıyorlar kendilerine iyi bakmıyorlar para,şöhret tamamen hayatını değiştiriyor (C.Ronaldo oda genç oda yaşıyor ama hocası ne demişti antremanlarda en çok o çalışıyor.Manu ya ilk geldiği yıllardaki haline bakıyorum şimdiki haline fiziği ne kadar gelişti )Bizim oyuncuların en büyük eksiği mentalitedir .Türkiye de futbolculara çok iyi paralar ödenmekte oyuncular rahat bir şekilde rekabet ortamından yoksun para kazanıyorlar kaliteli yabancıda fazla gelmiyor isteyen istediği ücreti istiyor bizimkilerde veriyor neden aman diğer takıma gitmesin hep amatörce yaklaşım.Bence yabancı transferine İngilteredeki gibi olmasada bir sistem getirilmeli belli kalitede yabancı getirip sınırsız olmalı hem rekabet artmalı hem ücretler düşmeli bizim oyuncularda avrupanın herhangi bir takımına gidip oynamalı(Çağdaş,Sinan gibi)Dar bir pazarda dar oyuncularla bu işin gelişmesi zor.Özellikle Türk oyuncuları arkadan itmezsen, belli kontrolleri yapmazsan zor.Profesyonellik kavramını yerleştiremediğimiz müddetce olmaz biz hala hadi koçum,hadi aslanım dediğimiz müddetçe ,küçük bir başarıda göklere çıkardımız ,bir mağlubiyetde vatan haini ilan ettiğimizde yani o anki duygularımızla hareket ettiğimiz müddetce ,istikrar olmadığı takdirde nasıl gelişecek sadece suç teknik adamlarda demek kolay taraf.Biz taraftarlar günlük başarılarla avunuyoruz kalıcı başarılar istiyoruz ama sabretmiyoruz o zaman herkes günlük başarı için kısa yolu deneyip gidiyor diğer yola girenleride biz yolluyoruz(biz herkesten daha iyi bildiğimiz için).
Mesaj Yetkileri