Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
Teknik direktörler, ortamlar oyuncunun gelişmesini sağlayan 2. etmenlerdir. Öncelikle oyuncu kendisine güvenip, çalışmalıdır. Fenerbahçe'nin bu oyuncularla ilgilenmediğine katılmıyorum ama, diyelim ki Kemal Aslan ile Fenerbahçe yeteri kadar ilgilenmedi, önemsenmedi. Peki bu adamın Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra oynadığı diğer Anadolu takımlarında da mı kimse bu oyuncularla ilgilenmedi ? Özellikle düşmeme mücadelesi veren takımlarda bile başarılı olamamalarının nedenini kimsenin oyuncuyla ilgilenmemesine bağlayamayız. Çünkü bu tip takımlar özellikle 4 büyüklerden gelen oyuncularla daha fazla ilgilenirler. Onları takımın beyni yapmaya uğraş verirler. Ama oyuncu orda da tutunamıyorsa aynaya bakmalıdır. Sadece Kemal için değil bu diğer oyuncular için de aynı.
Benim dediklerimi anlamamak için çabalıyorsun.. Ben zaten ne bütün suç oyuncu da ne de kulüpte diyorum.. sadece FB değil... tüm takımlarda diyorum.. ama konu dönüp dolaşıp sende kısırlaşıyor.
Söylediklerimin son bir özetini geçicem..
Oyuncu genç,güzide,gelecek vaad eden biri olabilir.. bu ismi büyük takıma aldıgın zaman arkasını kollayıp, destek vermen lazım.. haa verildi başaramadı diyorsun, daha sonraki küçük çaplı kulüplerde de iyiye gitmedi diyorsun.. o zaman oyuncu kötüdür fakat kulüp için de bunun adı yanlış transferdir bunu bir kere kabul edelim.. Eğer Yusuf desteklenip, motive edildiği halde, büyük takımda oynamanın mantalitesi öğretilmeye çalıştığı halde başarılı olamıyorsa, tamam Yusuf kötü oyuncudur.. fakat bunun adı FB için yanlış transferdir, büyük takımda yapabilecek ve yapamayacak oyuncuyu ayırt etmek önemlidir... Aynı şekilde tüm takımlarımız için sezon başında gelip sezon sonu kovalanarak giden tonla adam da yanlış transferdir, bunları almadan önce iyi analiz etmek gerekir, bilhassa büyük kulüplerimizin daha iyi etüd etmesi gerekmektedir..

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
Arkadaşlar sorun Daum dan kaynaklandığını sanmıyorum....... hedefleri küçük hemen kendilerini oldum sanıyorlar kendilerine iyi bakmıyorlar para,şöhret tamamen hayatını değiştiriyor........ Bizim oyuncuların en büyük eksiği mentalitedir .Türkiye de futbolculara çok iyi paralar ödenmekte oyuncular rahat bir şekilde rekabet ortamından yoksun para kazanıyorlar kaliteli yabancıda fazla gelmiyor isteyen istediği ücreti istiyor bizimkilerde veriyor neden aman diğer takıma gitmesin hep amatörce yaklaşım................Bence yabancı transferine İngilteredeki gibi olmasada bir sistem getirilmeli belli kalitede yabancı getirip sınırsız olmalı hem rekabet artmalı hem ücretler düşmeli bizim oyuncularda avrupanın herhangi bir takımına gidip oynamalı(Çağdaş,Sinan gibi).......................Özellikle Türk oyuncuları arkadan itmezsen, belli kontrolleri yapmazsan zor.Profesyonellik kavramını yerleştiremediğimiz müddetce olmaz....................kalıcı başarılar istiyoruz ama sabretmiyoruz o zaman herkes günlük başarı için kısa yolu deneyip gidiyor......
Abimizin dediği bu noktalara katılıyorum, anlaşamadığımız bir nokta var kendini salan futbolcu suçlu oldugu gibi aynı şekilde bu oyuncuları bu duruma getiren sistemin mimarları olan yöneticiler, antrenörler de suçludur..
Yabancı konusunda yerden göğe kadar haklısın senin gibi düşünüyorum.. hatta gelen basit,kötü, yeteneksiz yabancılar bizim yerli oyuncularımız önüne bile geçiyorlar.. ee genç yetişmekte olan bir adama böyle yaparsan, ben de gitmek isterim tabi takımdan...