Quote Originally Posted by kralksk View Post
Ben bu oyunu oynuyorsam, bırakın oynamayı buna benzer bir oyun oynuyorsam ben fm firması için potansiyel müşteriyimdir. Çeviriye verilecek paranın hesabını yapan bir firma bunlarıda düşünür merak etmeyin. Asıl amaçları benim gibi potansiyel müşterilerini, gerçek müşterileri haline getirmek zaten adamların.
Fiyat konusunda da Türkçe çıkmadığı halde korsanını bile oynamayacağımı söyledim oyunun zaten. Ben enayi değilim kimse kusura bakmasın. Vay efendim alırsan Türkçe çıkartabiliriz diyen bir firmanın ürünlerini alıyım. Bukadar savunduğunuz firma madem bukadar dürüst ozaman Türkiye satış rakamlarını anlık olarak açıklasın internet sitesinde bizlerde görelim nekadar satılmış ya da satılmamış. Hem satış rakamlarını açıklamayacak, hemde açıklamadığı satış rakamları üzerinden şukadar alırsanız Türkçe yaparız diyecek. Türk milletini bukadar safmı görüyor bu firma ?
Söylediğim gibi herşeyi geçtim, madem çok dürüstler Türkiye satış rakamlarını en azından 2-3 günlük periyodlarda güncelleyerek yansıtsınlar sitelerine bizde diyelimki 3 bin kişi daha alırsa Türkçe çıkaracakmış Onu bile yapmıyorki adamlar. Kooperatifmi bu adamlar önce para sonra ürün diyorlar ?
Hem şeffaf olmayacak, hemde gizli kapaklı satış rakamları üzerinden pazarlama stratejisi geliştirecek. Hey gidi hey
Satis rakamlarinin ne kadar oldugunu bilmek sizin satin alma veya almama kararinizi nasil etkileyecegini bir bakima anlamakta zorluk cekiyorum.

Diger yandan bu ogretmene gidip notunu ogrenmek ve finalden kac alirsan dersi gececegini hesaplayip o notu alacak kadar ders calismaya benziyor bu. Hic bir zaman bu tip bir ogrenci olmadigim icin belki de kararinizi nasil etkileyecegini anlamakta zorluk cekiyorum. Sanki "aman bir hata olmasin, 10,000'den fazla satis yaparsak kazik yemis oluruz" dusuncesi bu. Aman bizim uzerimizden kar etmesin bu sirket diyorsunuz yani.

Turkce'nin oyunda olmasinin degeri sizin icin 60-90 TL'nin altinda mi? O zaman almazsiniz. Turkce'nin oyunda olmasi sizin icin 60-90TL'nin ustunde mi? O zaman alirsiniz. Esasinda karar bu kadar basit olmali bence.

Tabii sunu da dusunen cikabilirdi. Bu yil 1 degil 2 alayim. Turkce'nin oyunda olmasini saglayayim. Nasil olsa gelecek 3-4 yil ben bu oyunu korsan oynarim. Hem de Turkce dili ile. Ne de olsa dil bir defa Turkce eklendikten sonra cikartilmayacaktir. O zaman her oyunun maliyeti duser 30-45 TL'ye (paranin zaman degerini gozardi edersek).

Siz diyorsunuz onlar bize guvensin, Turkce cikarsa biz aliriz. Bu satis rakamlarinin gizlenmesi ve once satis dusuncesi bize guvenmediklerini gosteriyor.

Onlar diyor siz bize guvenin, siz alirsaniz Turkce cikarilacaktir. Sizin satin almamaniz da Turkce ciksa bile satin almayacaginizi gosterdigi icin Turkiye'yi kotu bir yatirim haline getiriyor. Yani onlarin size guvenmesinin onune geciyor.

Ben musteriyim, sirket benim ayagima gelmeli diyorsunuz.

Sirket de Turkiye ile ugrasacagima o parayi oyunlarima deger veren ve satin alan Ingilizlere yatiririm diyor. Bunun icin mesela gidip Ingiltere 2. liginin oyuncu resimlerini ve logolarini ekliyor oyuna.

Inatlasma devam ettikce zarar goren SI olmuyor cunku onlarin Ingiltere'de (veya Danimarka'da, veya Norvec'de, veya Italya'da, veya Ispanya'da vs.) yaptiklari yatirim zaten satislari yukseltiyor. Oraya yatiracagi parayi Turkiye'de buyuk ihtimalle satilmayacak oyun icin yatirmak ne kadar mantikli olur ki? Bu nedenle de kaybeden Turkce'nin eklenmesini umit edenler oluyor.

SI'in nezdinde eliniz guclu degil. Sorun da bu zaten. Ya oyunu satin alarak elinizi guclendirmeniz gerekli. Ya da hem sizi hem de SI'i memnun edecek farkli fikirleri uretmek gerekli. Yani biraz daha yaratici olmak gerekli.

Hoslanmayacaksiniz belki de yazdiklarimdan. Ama benim gorus acimdan olayin genel degerlendirmesi bu sekilde.