Quote Originally Posted by perpetua View Post
FM oynayanlari 4 kategoriye ayiralim:

1. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

2. Oyunu satin almiyor ama oynuyor (Korsanci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

3. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 1), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli degil

4. Oyunu satin aliyor ve oynuyor (Orjinalci 2), Turkce'nin oyunda olmasi onun icin onemli

Korsanci 1'in zaten satin almaya niyeti yok cunku bir beklentisi yok. Oyunun Turkce olmamasi onu rahatsiz etmiyor.

Beklenen Korsanci 2 grubuna kendisini katanlarin bu beklentilerini karsilamak amaci ile oyunu korsan kullanmayi birakip, oyunu satin alarak oynamalari.

Turkiye'de FM oynayan kisilerin %3'u Orjinalci 1 ve Orjinalci 2 kategorisine giriyor.

%97 ise Korsanci 1 ve Korsanci 2 kategorisine giriyor. Onemli olan Korsanci 2 kategorisinin bu %97'nin icinde ne buyuklukte oldugu.

Mevcut satislar (ve imza kampanyasinda bile 10 bin rakamina ulasilamamasi) gosteriyor ki bu Korsanci 2 kategorisinde olanlar oldukca az sayida. Oyle gorunuyor ki Turkiye'deki kullanicilarin cok onemli bir bolumu Kategori 1'e giriyor.

Goruntu bu sekilde ise, Turkce'nin eklenmesi alinabilecek bir riskmidir?
Ben fm 2010 a kadar bahsettiğiniz 2. gruptaydım korsan oynuyordum ama Türkçe çıkarsa orjinal alırm diye düşünüyordum. fm 2010 daki yaklaşımları ise daha önce söylediğim gibi aşırı derecede soğuttu beni oyundan. Ne korsan oynuyorum ne orjinal aldım. KAldıki yine daha önce söylediğim üzere ben müşteriyim, firma yatırım yapsın diye ona destek olmak zorunda değilim. Bugün Türkiye pazarına daha çok önem veren cm daha kötü olsada, fm Türkçe çıkarana kadar her zaman cm yi tercih edeceğim. Cmnin işten kimleri çıkardığıda beni ilgilendirmez onların şirket politikasıdır, ben önüme sunulan ürüne bakarım. Ucuz işçi çalıştırsın seneye önüme gelen ürün bir öncekinden +1 daha fazla ise yine orjinal cm alırım. Ama seneye fm Türkçe çıkarmaz ise yine fm almam.
Fm nin şartları kesinlikle yerine getirilmemelidir. Eğer siz oyunu satın alın sonra Türkçe eklerim mantığı tutarsa diğer oyun firmalarıda aynı dayatmalarıda yapacaklardır. Söylediğim gibi ben fm nin bu mantığına destek olmamakla birlikte protesto ediyorum. Fmnin bu yaptığı satış stratejisi falan değil resmen bağış toplamaktır. Çevirinin maliyeti örneğin 100 bin dolar ise bu 100 bin dolarlık satış Türkiye`den yapılana kadar Türkçe çıkmayacak demektir. Söylediğim gibi Fm yapımcı firmasının kafasındaki alıcı-satıcı profilinde bir yanlışlık var ya da biz Türkleri enayi olarak görüyorlar. Kimse bana korsandır odur budur demesin, bugün dünyanın en büyük ***** sitelerinin sahibi yabancılardır.
Koysun Türkçe dil desteğini, fiyatıda 50 liraya çeksin bakın nasıl satılıyor oyun. Abartmıyorum öyle bir durumda 3 tane oyun alırım 1 tanesi kendime diğerleri hediye olmak üzere.