Originally Posted by
Lim10
Ben bu durumdan ötürü SI yada Bilbao'yu şimdiye kadar yadırgamadım hiç.Hatta oyuna gerçekçilik katıyor, takımın politikası bu ve bu durumda oyuna yansıtılmış şeklinde düşünürdüm.Ama burock0 arkadaşıma katıldığım noktalar da yok değil.
Bence de bu durum tam olarak Türkiye'deki 6+2 yabancı kuralının karşılığı değil.Hele hele endüstriyel futbola karşı başkaldırı tanımı ile hiç alakası yok.Bu çok saçma ve komik bir yorum.O zaman Fb-Gs-Bjk sadece İstanbul'dan oyuncu alsınlar, görelim Endüstriyel futbola başkaldırmanın sonuçlarını.
Örnek veriyorum, bugün herhangi bir Karadeniz takımımız çıkıp, bundan sonra yalnızca Laz kökenli oyuncuları alacağız dese, sizce ne gibi sonuçlar doğurur?.Peki vedat1987 arkadaşımızın dediği gibi bundan 100 yıl sonra bu uygulama bir gelenek ve saygı duyulması gereken bir hal mi alıyor otomatikman?Yani böyle bir durumun normale indirgenmesi için 100 yıl geçmesi yeterli öyle mi?Asıl siz yüzeysel düşünüyorsunuz.Irkçılık sadece siyah-beyaz ayrımıysa, kusura bakmayın "Irk" kelimesinin tam olarak kelime karşılığını bilmiyorsunuz.
Velhasıl bu konudaki fikirlerim bu doğrultuda olsada, şimdiye kadar nasıl düşünüyorsam aynı şekilde düşünmeye devam edeceğim.Benim bu duruma üzülmem yada bu durumu yadırgamam bana Dünya Unicef ödülünü getirmeyecek.Çünkü bu bizim değil, Athletic ve İspanya'nın iç işleri sorunu.SI'nin bunu oyuna yansıtması hoş bir gerçekçilik detayı olarak devam edecek benim gözümde.Ben her zamanki gibi oyunumdan zevk almaya bakacağım...