Arkadaşlar, hepimizin bir konu hakkında farklı görüş ve fikirleri olabilir.Bunları paylaşırken "bilgi sahibi olun ondan sonra konuşun" şeklinde bir ithamda bulunmak, yada "anlamadığımızı" iddia etmek hoş tutumlar değil.Lütfen bunu göz önünde bulundurarak yapalım yorumlarımızı.

Ben bilgi ve alakamın az olduğu konularda
pek fazla polemiğe girmeyi seven bir insan değilim.Özellikle ilk mesajımda vurguladığım bi husus var, sanırım bazı arkadaşlarımın gözünden kaçmış olsa gerek.

Hatta oyuna gerçekçilik katıyor, takımın politikası bu ve bu durumda oyuna yansıtılmış şeklinde düşünürdüm.
SI'nin bunu oyuna yansıtması hoş bir gerçekçilik detayı olarak devam edecek benim gözümde.
Buna rağmen bizim bu durumu oyunda eleştirdiğimizi düşünürcesine yorum yapan arkadaşların tutumu beni rahatsız ediyor.Bu konuyu oyun açısından tartıştığımız anlamını hangi cümlemden çıkarttın merak ediyorum?

Google'den araştırıp burda Bask ile ilgili bir takım bilgileri paylaşmanız, benim ve burock arkadaşımızın demek istedikleri yanında yüzeysel kalıyor.Bask bölgesiyle ilgili verilmiş bilgilerden ibaret bunlar sadece.

Ben Bask'ın kafatasıyla, coğrafyasıyla, bir takım topraklarının Fransa'yı da kapsamasıyla, taşıyla toprağıyla, yemek kültürüyle ilgilenmiyorum.Umrumda değil bu durum.Vedat arkadaşımın verdiği güzel Google bilgileri bazı arkadaşları etkilemiş olsada ben etanın bir yardım örgütü olmadığını tekrardan belirteyim.Ülkemizle ilişkilendirdiğimizde konunun hassasiyetinin daha iyi kavranacağını düşünüyorum.

Lütfen daha fazla "gelenek" lafından bahsetmeyin.Dominik Cumhuriyeti'nde yaşamıyoruz, bizde biliyoruz geleneğin ne olduğunu.Bunun adı gelenek falan değil.Bunun adı İtalyancada "razzismo", Almancada "Rassenlehre", İspanyolcada "racismo", Fransıcda "racisme", "İngilizdece "racism", Türkçe'de "ırkçılık"tır.

perpetua hocam, Bilbao 2 sezon önce küme düşüyordu neredeyse ve bunda bu mantalitelerinden ötürü kadro yapılarıın kısıtlı kalmasınında etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum.Kadro kaliteleri malum.Maddi açıdan sıkıntı çeken bir klüp değil.Eğer böyle bir durum söz konusu olmasa çok daha kaliteli bir kadroları olacağına hiç şüphem yok.Asıl geleceğim konu teknik direktör konusu.Luiz Fernandez bildiğim kadarıyla iyi bir teknik adam, Joaqin Caparros Deportivo'yu 2000li yılların başında İspanya ve Avrupada estiren hoca diye biliyorum, yanlış hatırlıyor olabilirim.Jupp Heynckes Real Madrid'i çalıştırmış ve bu takımla Avrupa Şampiyonu olmuş bir hoca.Söylermisiniz madem kadro konusunda böyle bir gelenekleri var ve sadece Bask bölgesinden olan oyunculara yer veriyorlar, neden teknik direktörlerinide sadece bu bölgeden seçmiyorlar?Zaten bu kısıtlı kadrolarıyla La Liga'da tutunmaları ne denli kolay olurdu bu durumda?

Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.Benim söylemeye çalıştıklarım oyundaki kısmıyla ilgili değil.Burada dile getirilemiyecek kısımlarla ilgili.

Örneğin Manchester City'de 23 numarayı veremiosunuz herhangi bi oyuncuya. Milanda 3 numara Maldini'nin soyundan gelenlere verebilyosunz sadece.. Bu da mı IRK'çılık.. ?
Bu konuyla ve bahsettiğimiz husularla ilgili bu kadar alakasız bir örnek verilebilirdi tebrik ederim.