Quote Originally Posted by Sekopej View Post
Rıdvan'ı dinlemedim ama bazı oyuncuların Rijkaard kovulduğu anda keyiflendiğini ben de düşünüyorum. Hagi'nin katkısı elbette vardır (Tugay zaten takımın başında olacaktı Hagi gelmese de, katkısı her türlü olacaktı yani). Orta sahayı kalabalık tutacak bir anlayışla başlamasaydı (mesela sakat olanlar sağlam olsa bu kadar kalabalık orta saha olmayabilirdi maçın senaryosu başka olurdu) sonuç farklı olabilirdi.

Örnek olarak da Elano, Servet verilebilir mesela ilk aklıma gelen. Elano'nun morali 10 seviyesindeyse Rijkaard ayrıldığında 50 ye çıkmıştır, Hagi ile konuştuktan sonra da 70-80'e mesela. Hagi'nin beraberlikte payı büyük ama asıl Galatasaray'ı başka havaya sokan etken Rijkaard'ın gönderilmiş olması, Hagi'nin etkisini uzun vadede göreceğiz. Hatta devre arasına kadar başarısız sonuç alırsa bile eleştirilmeye hakkı yok Hagi'nin, onun kurduğu takım değil çünkü.
Keyiflenme olayı kişisel olarak olmuş olabilir, hiç ummadığımız isimler sevinmiş olabilir bunu bilemeyiz ama işin Galatasaray'ı sabote ediyorlardı boyutu biraz komplo teorisi gibi geliyor bana.

Elano'nun bugünki performansı doğru yerde oynamasından, Rijkaard sistem hocasıydı ve Elano için pek uygun bir sistemi yoktu. Hagi bugün onu Brezilya milli takımında alışkın olduğu yerde oynattı diyebiliriz. Servet iyi değildi bugün bana göre, zaten çoğu zaman vasat oynuyor. Onun Rijkaard ile olayı şu klasik topu oyuna sokma/sokamama muhabbetiydi bence. Rijkaard ve Neill gelmeden önce Servet dan dun oynuyordu şişiriyordu topları, özgürlüğü kısıtlanınca hoşuna gitmedi. Ben görüyorum Servet istedi Rijkaard gitti tarzında yazıları koca Galatasaray Servet'e mi kaldı...

Hagi mutlaka takviyeler yapacak bence de ona sunulan imkanlar dahilinde, santrafor kesin diğer mevkiler şimdiki oyuncuların performansına göre belli olur muhtemelen.