Quote Originally Posted by Chinatown View Post
ters ayak geliştirme yok ama bu bir eksiklik ya da yanlışlık değil gayet doğru bir durum.çünkü sağak ya da solak olmak fiziksel değil beyinsel-sinirsel az da genetik bir durum.

misal roberto carlos 10 yıl dünyanın en iyi sol bekiydi ama sağ ayağı alçıda gibidir hiç oynayamaz. o yüzden onu en çok zorlayan adamlar hep sol çizgiden değil içe kateden oyuncular olmuştur.

bir diğer örnekte bir cafu belgeseli izlemiştim ben, orada adam 12 yaşına kadar insanların onun sağ ayaklı mı sol ayaklı mı olduğunu anlayamamalarından bahsediyordu. o yetenek ona doğuştan gelmişti.

biyoloji bilgim beni yanıltmıyorsa dediğim gibi sağak solak olmak tamamen beyinsel ve sinirsel karışımı birşey, hatta sağaklar az da olsa sol ayağını belli ölçüde kullanabiliyor, ama solakların sağ ayaklarını kullanabilmesi oldukça sınırlı ya da tamamen yok, buna da sol ayaklı oyuncuların tahta bacak sorunu diyorlar. çok az sol ayaklı oyuncu sağ ayağını kullanabiliyor. misal mustafa keçeli bu konuda başarılı ama hiç özel çalışma yaptığını sanmıyorum

dil yuvarlama da kolay ama işte uğraşınca yapılmıyor
Yani sen şimdi diyorsun ki bir futbolcu ters ayağını geliştiremez neyse odur ?

Futbolculardan örnek vermeyi geçtim benim durumumu açıkla istersen ? nasıl oluyorda sol elimi daha sık kullanmaya başladıktan sonra o elimde daha önce yapamadığım bir çok şeyi yapar hala geliyorum ?