Quote Originally Posted by Gullo View Post
Kısa dönemli olanlar eklenmemeli diyorsun , İsrail'i neden 40 ile girdin o zaman ? İsrail girilmişse Ermenistan hayli hayli girilmeli.

Yunanistan niye rival ise Ermenistan da o yüzden olmalı. Bu kadar basit. Yunanistanla rival olmamızın aramızdaki son senelerdeki çekişmelerle hiçbir alakası yok. Ermenilerle de savaşmışız , Yunanlılarla da işte bu yüzden rivaller. Sadece sportif sebeplere bakılsaydı dünya çapındaki bütün araştırmacıların girdiği değerlerin %50 sinin girilmemesi gerekirdi.

Bulgaristan ve Romanya maçlarına mı Türk oyuncular daha fazla motive oluyor yoksa Ermenistan maçlarına mı ? Her dediğinizle çelişiyorsunuz , kanıt yok diyorsunuz. Konuya yazacak fazla bir şeyim yok artık. Boşuna yazıyormuşum gibi geliyor çünkü...
Veritabanlarini tesim ettikten sonra, Israil arastirmacisi SI'dan kendisine eklenmesini isterken, bize de girilmesininin dogru olacagini soylemis. Benim karsi gelmeye firsatim olmadan da SI'daki arkadaslar da bu istegi yerine getirmis. Ben dogru bulmuyorum acikcasi ama en azindan zamanla azalan rekabet olarak girmisler.

Yunanistan ile olan rekabet belki savas nedeniyle, belki de uzun sure Yunanistan'in Osmanli'nin himayesinde olmasindan dolayi basladi herhalde ama sportif alanda yillardir rakibiz Yunanistan ile. Ermenistan ile durum gercekten boyle mi?

Ben kendi bakis acimi anlattim. Baska ulkelerin politik nedenlerle girdigi rekabetlere karsi savas aciyorum arastirma forumlarinda. Sonucta birlik olarak bir karara variriz ve ona gore duzenlemeler yapariz. Ya biz, ya da onlar.