hazırlık maçında çift sarı kart görerek oyun dışı kalmış oyuncu.
şimdi gördüğü kartları biraz önce izledim. artık insaf diyorum, insanda peygamber sabrı olsa ortadan çatlar. abicim, bu nasıl faullerdir böyle ya? özel maçta da kırmızı kart görülür mü denmiş. yavrucum özel maçta rakibe de böyle tekme tokat girilir mi?
maçın görüntülerini izliyoruz,
emre'ye arkadan faul
emre'ye yandan faul
emre'ye önden faul
emre'ye tepeden faul
1 değil 2 değil 3 değil. adam habire yere indiriliyor. sabır, sabır, sabır. en son pozisyonlardan birinde artık sinirden gülerek arkadan kendine çift dalmış koreliyi saçından okşayıp yerden kaldırıyor. yüzünden belli, bir daha olursa patlayacak emre.
ve ardından gelen ilk sarı karta sebep olan pozisyon. yine bir koreli arkadan çift dalmış. direk sakatlamaya yönelik hareket. bir de ayağıyla ittiriyor emre'yi, cesedini itekler gibi. hakemin derhal koşup iki oyuncuyu ayırması ve koreli'ye sarı kartı (kırmızı da pekala olabilir) vermesi gerekiyor. ama ne yapıyor, hakem etrafta dolanıyor, kart çıkarmamak için binbir dereden su getiriyor. koreli de özür dileme bir yana pişkin pişkin sırıtıyor. hakem de sırıtıyor ya, ben asıl ona takıldım. nasıl bir hakemsin ki bir oyuncunun futbol hayatını bitirecek derecede ciddi bir faul yapılmış, faulü yapan sırıtıyor marifet etmiş gibi, sen de onla beraber sırıtıyorsun. orada artık değil emre, dalai lama olsa sigortası atmaz mı? ondan sonra cezayı kesmek için emre'nin yaptığı hareket tabi ki ikinci sarı kartı ve kırmızıyı gerektirir, de o oyuncuyu gazozuna oynanan özel bir maçta bu hale getirenlerin hiç mi suçu yok?
(so far so good so what, 11.02.2011 11:34 ~ 11:45)
ben bu adamı sevmiyorum, en başta gelen sebebi de galatasaraylı olmam ve malum galatasaray-fener mevzusu falan. açıklamama gerek yok heralde aşağı yukarı bütün galatasaraylılar görüşümü paylaşıyordur bu konuda.
maç içinde yaptığı hareketleri onaylamamamdan tutun da kolundaki kaptanlık bandında kadar bi milyon tane eleştiri yazabilirim buraya. ama bunların hepsi zaten çoktan yazılmış son bi kaç yılda.
benim değinmek istediğim nokta, ben bu adamı televizyondan izlerken kendimden bişeyler buluyorum onda, yaptığı hareketi halı saha maçında olsam ben de yaparım; ki ben de saha dışında efendiyimdir. tamam profesyonel bi futbolcu bunları yapmaması lazım falan filan ama adam doğal. diyor ki ben bu hareketlerimden besleniyorum, tam bir türk insanı. dediğim gibi onu burda eleştiren insanlar olarak biz de orda olsak belki aynı şeyi yaparız.
(karsten, 11.02.2011 11:37)