Originally Posted by
eXcitinG
Ben asLa Beşiktaş gözLüğü iLe bakmadım. Bakmayada gerek yok zaten. Herşey ortada. Zaten Beşiktaş gözLüğü iLe bakıyor oLsam en iyi kadro bizde, en iyi oyuncuLar bizde gibi saçma sapan şeyLer yazardım senin yazına cevap oLarak. En çok goL atıyor oLmanız, en iyisi oLduğunuz anLamına geLmiyor.Lider oLmanız da bu fikrimi değiştirmez. Yukarıda şu anda takımın bu durumda oLmasının sebebini beLirtmiştim zaten. Tekrar sana da yazmama gerek yok. Emre ve Topuz sağa soLa pas atmaktan ve koşmaktan başka birşey yapmıyor. Lugano ve Yobo biLe daha çok dikine pas deniyor takımda. Baktı Emre ve Topuz sağında soLunda adam yok hemen ALex e atayımda kurtuLayım mantığı iLe oynuyor. ALex bu kadar muhteşem ve istikrarLı 25 Lik genç deLikanLıLar gibi oynamıyor oLsaydı şu ana kadar Trabzonspor zaten ŞampiyonLuğunu iLan etmişti.
Senin dediğin mantığa göre o zaman diğer oyuncuLarında fark yaratıyor oLması gerek. Gökhan GönüL ve ALex ten başka ara sıra da Niang dışında kaçtane oyuncu bu sezon Fenerbahçe yi taşıdı. KiLit açan oyuncu oLduLar ya da takımı sırtLayan adam oLduLar. Evet iyi kadro, neye göre iyi, kime göre iyi kadro yahu.
Emre ve Topuz sağa sola koşmaktan başka bir şey yapmıyor diyen biri ile futbol konuşamam.
Futbol cahilliğidir bu, Emre bu ligin en iyi yerli orta sahası. Ne demek sağa sola koşmaktan başka bir işe yaramıyor?
Kanat oyuncularının asıl görevi gol atmak değildir, asist yapmaktır. Gol sayısı ile sorgulanmaz orta saha oyuncuları.
Alex tek başına taşıyamaz asla. Bir oyuncu ile şampiyon olunmaz.
Emre > Alanzinho
Topuz = Colman
Alex > Jaja
Selçuk İ. > Selçuk Ş.
Cristian = Ceyhun
Niang > Umut
Semih > Brozek
Andre Santos > Cale
Volkan > Tolga
Dia = Burak
Lugano > Egemen
Yobo > Giray/Glowacki
Bu mu daha iyi takım dediğiniz?
Tamamen Beşiktaşlılık gözünden bakıyorsunuz ve Fenerbahçe'nin şampiyon olmaya az kalmasında da payı var bunun.
Fenerbahçe ligin 2. yarısında farklı bir formatta oynadı. Asla ve asla Alex'e dayalı da değildi. Ön alan baskısı ile rakibi yarı sahasında sıkıştıran ve baskı sonucu kaptığı topları sonuca etki edecek şekilde kullanan bir Alex vardı, ön alan baskısından dolayı zaten önde kalan oyuncular fazla olduğu için pas verecek oyuncuyu bulması kolaylaşıyordu Alex'in. Dolayısı ile daha hızlı oynayama başladı takım ve daha fazla dribbling yapmaya başladı. Drill sayıları da arttı, Lig Tv bunların istatisiğini tutuyor. Koşu mesafesi bir önem taşımaz, ne kadar dribbling yaptığın önemlidir. Süratli katettiğin alan sana skoru sağlar. Ligin 2. yarısı bu kadar baskılı oynayınca takımın akıcılığı arttı, teknik kapasitesi yüksek oyuncuların daha fazla öne çıktığı bir oyun formatı oldu.
Aksine Alex'e atıp kurtulmak yerine top daha fazla dönüp Emre'nin ve Dia'nın üzerine daha fazla yük bindi. Topuz'un orta saha direncini yaratması takdir edilesi bir konudur. Ligde hiçbir kanat oyuncusu rakibin peşinden koşmaz, topla/topsuz çok yönlü oynamaz.
Topuz ve Emre çok formda, saygı gösterilmesini beklerim.
edit: Yobo ligin en hızlı stoperi, hiç tanımıyorsanız bile en azından açık FM datasına bakabilirsiniz. Bunun tartışması bile olmaz.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı