1 ile 30 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    İBB'nin yedek orta saha, yedek kaleci, yedek defans oyuncularını sayar mısın allah aşkına?

Genel olarak baktığımızda Fenerbahçe en iyi kadroya sahip,bunu Fenerbahçeli olmayan arkadaşlarım da söyler hep. Öyle olmadığını iddia edenlerin kimin en iyi kadroya sahip olduğunu da belirtmeleri gerekiyor.
    Emre oLmadığında oynayacak adamınız kim ? Yobo ya da Lugano oynamasa yerine kim oynuyor kadronuzda, peki ALex oLmasa kim onun işini yapacak. Gökhan oLmasa sağ bekiniz varmı başka. Peki Andre Santos yokken Caner için saç-baş yoLan bizmiydik ? NasıL peki en kaLiteLi kadroya sahip oLuyorsunuz onu çözemedim. Bu adamLarın yerine oynayan adamLar da aynı verimi veriyorsa o zaman başımı öne öğer zaten sizinLE bu tartışmayı yapmam.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Emre oLmadığında oynayacak adamınız kim ? Yobo ya da Lugano oynamasa yerine kim oynuyor kadronuzda, peki ALex oLmasa kim onun işini yapacak. Gökhan oLmasa sağ bekiniz varmı başka. Peki Andre Santos yokken Caner için saç-baş yoLan bizmiydik ? NasıL peki en kaLiteLi kadroya sahip oLuyorsunuz onu çözemedim. Bu adamLarın yerine oynayan adamLar da aynı verimi veriyorsa o zaman başımı öne öğer zaten sizinLE bu tartışmayı yapmam.
    Emre olmadığında Mehmet'i ortaya çekiyoruz sağ kanatta Dia,Stoch oynuyor... Yobo-Lugano olmayınca Bilica oynuyor onların yerine ki o da her ne kadar davranışları beğenilmese de işini iyi yapan oynatıldığı zaman sırıtmayan bir stoper.Geçen yıl gayet başarılı olmuştu Lugano-Bilica ikilisi. Aslında bunları benim tek tek saymam yerine siz sadece şunu cevaplasanız ... Peki Hangi takım en iyi kadroya sahip?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Emre olmadığında Mehmet'i ortaya çekiyoruz sağ kanatta Dia,Stoch oynuyor... Yobo-Lugano olmayınca Bilica oynuyor onların yerine ki o da her ne kadar davranışları beğenilmese de işini iyi yapan oynatıldığı zaman sırıtmayan bir stoper.Geçen yıl gayet başarılı olmuştu Lugano-Bilica ikilisi. Aslında bunları benim tek tek saymam yerine siz sadece şunu cevaplasanız ... Peki Hangi takım en iyi kadroya sahip?
    Bana göre Trabzonspor un daha iyi bir kadrosu var. Hatta en kaLiteLi kadro da Beşiktaşta var. Zaten Beşiktaş ın kadrosunda ki adamLarda sadece 3 tanesi adam gibi performansını bütün sezona yayabiLseydi takım aLır giderdi başını. Ama bir tane biLe oyuncu bu performansını sezona yayamadığı için şu anda gerideLer. Tabi ben bazı arkadaşLar gibi bu fikrimde diretmiyorum. Sadece bana göre oLduğunu da beLirtiyorum. Zaten en başından yazan arkadaş bana göre keLimesini kuLLanıyor oLsaydı bu tartışmaya girmeyecektim biLe. Herkesin fikri kendisinedir. İsteyen istediği gibi düşünebiLir. Ama emrivaki tavırLar görünce dayanamam.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bana göre Trabzonspor un daha iyi bir kadrosu var. Hatta en kaLiteLi kadro da Beşiktaşta var. Zaten Beşiktaş ın kadrosunda ki adamLarda sadece 3 tanesi adam gibi performansını bütün sezona yayabiLseydi takım aLır giderdi başını. Ama bir tane biLe oyuncu bu performansını sezona yayamadığı için şu anda gerideLer. Tabi ben bazı arkadaşLar gibi bu fikrimde diretmiyorum. Sadece bana göre oLduğunu da beLirtiyorum. Zaten en başından yazan arkadaş bana göre keLimesini kuLLanıyor oLsaydı bu tartışmaya girmeyecektim biLe. Herkesin fikri kendisinedir. İsteyen istediği gibi düşünebiLir. Ama emrivaki tavırLar görünce dayanamam.
    Beşiktaş için tartışmaya girebilirim tek tek pozisyonları değerlendiririz falan ama Trabzon için kesnlikle kabul etmem. Trabzon'un tek +sı oturmuş bir takım ve oturmuş bir sistem. Yoksa aynı oyuncular bugün herhangi bir Anadolu kulübünde oynasa belli etmezler kendilerini Selçuk dışında.

En kaliteli kadro Fenerbahçe'de. Futbol, sadece gol atmak veya asist yapmak değildir. Senin beğenmediğin M.Topuz, bugün takımı sırtlayan bir isim. Bugün VATAN Gazetesi'nin bir haberi var, onu bir oku derim. M.Topuz ile G.Gönül'ün takıma olan katkısı istatistiklerle, apaçık ortaya konulmuş. M.Topuz senin sandığın gibi topu yanındaki adama vermenin ötesinde çok fazla iş yapıyor.

Bahsettiğim haber bu : http://haber.gazetevatan.com/fenerba.../377279/5/Spor

Ayrıca, Fenerbahçe'de Alex geçen sene de vardı, eveli yıl da, ama şampiyonluk gelmedi. Alex'in Fenerbahçe formasıyla kazandığı 2 tane şampiyonluk var. Sadece Alex ile iş bitiyor olsaydı, Fenerbahçe'nin kupalara ambargo koyması gerekirdi, zira Alex her yıl gol ve asist olarak çok üst düzeyde.

Şampiyonluk, bir tek futbolcuyla değil, takım oyunuyla, takımla kazanılır. Eğer bir oyuncuya bağlı olunsaydı, dediğim gibi Alex'li geçen her yıl Fenerbahçe'nin kupayı kaldırması gerekirdi. Quaresma, Guti gibi üst düzey yıldızların olduğu Beşiktaş'ın hali ortada. Beşiktaş, belki de tarihinde kurabileceği en iyi kadroyu kurdu, ama durum içler acısı. Sen forvete dünyanın en iyilerini koysan da takımın geri kalanı da çok iyi olmak zorunda.

Fenerbahçe'nin bugünkü kadrosu, hem yaratıcı hem çift yönlü futbolcularla dolu. Stoch, Dia gibi hızlı adamlar, Niang ve Semih gibi kaliteli forvetler, Selçuk ve Cristian gibi defansif isimler, Yobo, Lugano gibi sağlam stoperler hangi takımda var? Yerli kalitesine baktığımız zaman, bana göre Türkiye'deki en kaliteli yerli futbolcular Fenerbahçe'de. Volkan, G.Gönül, M.Topuz, Emre, Semih. Fazlasıyla kaliteli isimler. Onun dışında zaten Arda'yı sayabiliriz, Selçuk İnan'ı, Burak Yılmaz'ı, kaleci Onur'u.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    En kaliteli kadro Fenerbahçe'de. Futbol, sadece gol atmak veya asist yapmak değildir. Senin beğenmediğin M.Topuz, bugün takımı sırtlayan bir isim. Bugün VATAN Gazetesi'nin bir haberi var, onu bir oku derim. M.Topuz ile G.Gönül'ün takıma olan katkısı istatistiklerle, apaçık ortaya konulmuş. M.Topuz senin sandığın gibi topu yanındaki adama vermenin ötesinde çok fazla iş yapıyor.

Bahsettiğim haber bu : http://haber.gazetevatan.com/fenerbahcenin-uzaylilari/377279/5/Spor

Ayrıca, Fenerbahçe'de Alex geçen sene de vardı, eveli yıl da, ama şampiyonluk gelmedi. Alex'in Fenerbahçe formasıyla kazandığı 2 tane şampiyonluk var. Sadece Alex ile iş bitiyor olsaydı, Fenerbahçe'nin kupalara ambargo koyması gerekirdi, zira Alex her yıl gol ve asist olarak çok üst düzeyde.

Şampiyonluk, bir tek futbolcuyla değil, takım oyunuyla, takımla kazanılır. Eğer bir oyuncuya bağlı olunsaydı, dediğim gibi Alex'li geçen her yıl Fenerbahçe'nin kupayı kaldırması gerekirdi. Quaresma, Guti gibi üst düzey yıldızların olduğu Beşiktaş'ın hali ortada. Beşiktaş, belki de tarihinde kurabileceği en iyi kadroyu kurdu, ama durum içler acısı. Sen forvete dünyanın en iyilerini koysan da takımın geri kalanı da çok iyi olmak zorunda.

Fenerbahçe'nin bugünkü kadrosu, hem yaratıcı hem çift yönlü futbolcularla dolu. Stoch, Dia gibi hızlı adamlar, Niang ve Semih gibi kaliteli forvetler, Selçuk ve Cristian gibi defansif isimler, Yobo, Lugano gibi sağlam stoperler hangi takımda var? Yerli kalitesine baktığımız zaman, bana göre Türkiye'deki en kaliteli yerli futbolcular Fenerbahçe'de. Volkan, G.Gönül, M.Topuz, Emre, Semih. Fazlasıyla kaliteli isimler. Onun dışında zaten Arda'yı sayabiliriz, Selçuk İnan'ı, Burak Yılmaz'ı, kaleci Onur'u.
    SeninLe farkLı şeyLeri konuşmuyoruz. Tek farkımız sende en iyisi biziz, yaparız ederiz, süperiz havaLarındasın. Zaten Guti sezon başında ki oyununu son maça kadar oynasaydı, Quaresma zırt pırt sakatLanmasa, kırmızı kart cezaLısı oLmasaydı, Schuster Ernst gibi bir adamı kuLübede çürümeye yüz tutmasaydı ve Beşiktaş savunması bu kadar sakat bir sezon geçirmiyor oLsaydı şu anda en tepede rahat rahat Beşiktaş oLurdu zaten. Bunu tartışmaya gerek yok. Bu oyuncuLar bunLarı yapamadığı ve Fenerbahçe nin dediğim 4-5 adamı bu formunu çok istikrarLı bir şekiLde ikinci yarıdan itibaren sürdürdüğü için takım Şampiyon oLma yoLunda. FarkLı şeyLer mi konuşuyoruz ?

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

SeninLe farkLı şeyLeri konuşmuyoruz. Tek farkımız sende en iyisi biziz, yaparız ederiz, süperiz havaLarındasın. Zaten Guti sezon başında ki oyununu son maça kadar oynasaydı, Quaresma zırt pırt sakatLanmasa, kırmızı kart cezaLısı oLmasaydı, Schuster Ernst gibi bir adamı kuLübede çürümeye yüz tutmasaydı ve Beşiktaş savunması bu kadar sakat bir sezon geçirmiyor oLsaydı şu anda en tepede rahat rahat Beşiktaş oLurdu zaten. Bunu tartışmaya gerek yok. Bu oyuncuLar bunLarı yapamadığı ve Fenerbahçe nin dediğim 4-5 adamı bu formunu çok istikrarLı bir şekiLde ikinci yarıdan itibaren sürdürdüğü için takım Şampiyon oLma yoLunda. FarkLı şeyLer mi konuşuyoruz ?

Aynen oyle. Fenerbahce'nin kalitesini gormek icin, seneye Lugano kafadan ilk yariyi kapatacak (Sivok), Alex ve Emre en fazla 20 mac oynayacak (Q7, Guti), takimin kritik oyuncular sacma sekilde atilacak 3-4 haftada bir (bkz Sivok'un kartlari vs Lugano'nun kartlari), bir anda 3-4 yerli oyuncusu ayni anda 4-5 haftayi kapatacak (Ismail, Necip, Nihat), sakatliklar o kadar fazla olacak ki Avrupa kupasi macina 3 kaleci, 14 kisilik kadro ile cikacak, ondan sonra goruruz farki. Fenerbahce'nin kilit oyunculari (Volkan, Lugano, Gonul, Emre, Alex) bu sene neredeyse hic sakatlik yasamadi, kart cezalisi olmadi, hatta bu isimler belki de 2. yari maclarin 90%'indan fazlasini oynamistir. Besiktas neredeyse tum sene her hafta en az 5-6 eksikle cikti, bir ara mac kadrosunu dolduramiyordu 2-3 hafta boyunca. FB'de ikinci yarida Dia ve kisa sureli olarak Niang disinda sakatlanan oyuncu yok.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bu kadar ofansif oyuncu ile takımı oyunu oynamak imkansız.
    Ön alanda rakibin topla oynamasına ve rahat orta sahaya dağılmasına izin veriyor Beşiktaş. Çünkü ne Quaresma ne de Simao ön alan baskısına ve savunma düzenine uyum sağlamıyorlar ve sağlamayacakları da açık. Beşiktaş çok açık oynadı Schuster varken, defansı orta sahaya kurunca ne gol atarsam o kadar yerim ama 1 gol fazlası maç kazandırır mantığı ile dizildiler.

Schuster de biliyordu takım savunmasını doğru kurmanın imkansız olduğunu. Bu kadar yüksek tempo ile oynamak da Beşiktaş'ın her maçta erken yorulmasına ve pozisyon hatalarına yol açtı. Ayrıca pas hataları sıklaştı, İngiliz takımı değil ki Beşiktaş fizik avantajını kullanarak oyunu 3. bölgeye uzun toplar ile taşısın, saklayabilsin.

Tayfur savunmayı geriye çekince Beşiktaş'ın hızı kesildi, rakiplerin ön alan baskısından ötürü 2 ya 3 göbek orta saha oyuncusu defansın önüne kadar gelmek zorunda kalıyor, 3. bölgeye uzak kalıyorlar.

İmkansız Beşiktaş'ın böyle şampiyon olması. Quaresma ve Simao'nun aynı anda oynaması Beşiktaş'ın bir senesini daha yok eder ki keza Guti de pası hızlandırmak için orta alana yaklaşıp 3. bölgeden uzaklaşıyor ve skora etkisi azalıyor. Aynı zamanda kondüsyon problemi olduğu için prese ve savunmyaa yardımı sıfır. Beklerin pozisyon alma zaafiyeti stoperlerin açıklarını ortaya çıkardı, takım daha fazla önde oynadığında da daha fazla açıklarını gösterdiler stoperlerin. Kalecilerin istikrarsızlıkları da etki etti. Yabancı kontenjanının temelde teknik kapasitesi yüksek oyuncular da olsa yanlış bölgeler için seçilmesi yerli stoperlere zorlanmasına sebebiyet verdi. Sivok'un zorunlu kadroya girişi ile orta sahadan bir yabancı çıkınca kadroyu kullanmak imkansız hale geldi.

Beşiktaş seneye de aynı zaafiyetleri yaşar.
    Bunun zaman içinde yaşanan istikrarsızlıklar ya da sakatlıklar ile alakası yok.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

emre olmadığında mehmet topuz var. yobo ya da lugano yoksa eski gaziantep kaptanı bekir ya da eski gençlerbirliği kaptanı ilhan var. bu oyuncular kalburüstü anadolu kulüplerinde kaptanlık yapmış defans oyuncuları. fenerbahçe'de dikiş tutturamadılar. bilica'yı adamdan saymıyorum ki ligin ortalama üstü bir defans oyuncusu olduğu aşikar.

gökhan gönül olmadığı zamanlarda yine mehmet topuz iyi bir alternatif olabilir. ancak aykut hoca pek düşünmedi. okan alkan bile o bölge için iyi bir alternatif. ancak hoca sağ bek oynamayı bir türlü beceremeyen bekir'e güvendi.

valla andre santos oynarken de saç baş yolduğumuz zamanlar oluyor. ancak caner de elinden geleni yapıyor sol tarafta.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    emre olmadığında mehmet topuz var. yobo ya da lugano yoksa eski gaziantep kaptanı bekir ya da eski gençlerbirliği kaptanı ilhan var. bu oyuncular kalburüstü anadolu kulüplerinde kaptanlık yapmış defans oyuncuları. fenerbahçe'de dikiş tutturamadılar. bilica'yı adamdan saymıyorum ki ligin ortalama üstü bir defans oyuncusu olduğu aşikar.

gökhan gönül olmadığı zamanlarda yine mehmet topuz iyi bir alternatif olabilir. ancak aykut hoca pek düşünmedi. okan alkan bile o bölge için iyi bir alternatif. ancak hoca sağ bek oynamayı bir türlü beceremeyen bekir'e güvendi.

valla andre santos oynarken de saç baş yolduğumuz zamanlar oluyor. ancak caner de elinden geleni yapıyor sol tarafta.
    Yahu zaten İLhan,BiLica ve Bekir i kuLLanmak zorunda kaLmadığınız için zaten Ligin tepesindesiniz. İLhan,BiLica ve Bekir in oynadığı maç sayısı 10 oLsaydı zaten buraLarda oLmayacaktınız. AnLatmak istediğim bu zaten.

Mesaj Yetkileri