Quote Originally Posted by mehmetd View Post
rehberi önceden kaydetmiş ama okumaya fırsat bulamamıştım.şimdi okudum ve bilmediğim bir çok şey öğrendim.hala da daha anlayamadığım birkaç husus kaldı özellikle de ilk kısımla alakalı; onları da sonra tekrar okuyunca anlarım. birkaç yerde kelime hatası gördüm ama sorun değil (doğal formda çok yerine öok,özetin altında herhangibibir gibi)güzel bir paylaşım olmuş.ilk konuyla sabit oladabiliniyor

çeviride bir yanlış var gibi sanki.en azından anlamda.

şöyle denmiş: a oyuncusu 15 b oyuncusu da 15 se aynı yere zıplar.

peki a adamı 1,80, b adamı 1,70 se de aynı yere mi zıplayacaktır?yada daha uçuk olarak

1,90 m. ile 1,65 olan aynı yere mi zıplayacaktır ikisi de 15 se? bence orada biraz hata olmuş.

uzun boylu daha yükseğe zıplayacaktır tabi. zıplaması düşükse: mesela onun 5 öbürünün 15 se belki aynı düzeye gelebilirler.
Rehberi okuduğunuz için teşekkürler , evet siz söyleyince farkettim kelime hatalarını uygun bir zamanda tekrar gözden geçireceğim , Evet jumping konusu ilk bakışta düz mantığa ters gelen bir boyut alıyor , Fm oyun dinamiğindeki tam anlamı oyuncu 190 cm yada 160 cm boyunda olsa dahi aynı jumping rakamında(örneğin ikiside 12) aynı yüksekliğe kadar ulaşabilir.Yani boydan bağımsızdır.
Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
Jumpingte verilen degerler oyuncunun max ulasabilecegi degeri veriyor diye tahmin ediyorum. Boydan ziyade zipladigi vakit ulasabildigi nokta olmali. O yuzden boydan ziyade ulastigi nokta onemli sanirim. Tabii dedigin gibi olma ihtimali de var, bunu oyunun yapimcilarindan ogrenmek gerek.
Sizinde açıkladığınız gibi Fm oyununda jumping boydan bağımsızdır.
Quote Originally Posted by mehmetd View Post
şunun için dedim:

çok basit bir hesaplama yapalım.o puanları + olarak düşündüğümüzde
1,90 olan 5 se 1.90+5=1.95 e zıplar.

1,65 olan 15 se 1,65+15=1,80 e zıplar.

gene de uzun boylu daha yukarıda oluyor.tabi bu benim dediğim en basitinden örnek.

bir de zıplamada 2.bir özellikten bahsedilmemiş.mesela top takibi tarzında.

suat usta,okan buruğun attığı goller örneğin.
Kafa karıştırıcı bir nokta gibi görünsede , en basit haliyle jumping oyuncunun boyu ile ilişkili değildir.Bu konu ile ilgili yapabileceğimiz en iyi şey sigames developerlarına mail atmak olabilir belki nedenini daha iyi açıklayabilirler.
Quote Originally Posted by eng1n View Post
Tam aradığım türde bir rehber işime çok yaracak teşekkürler. decisions özelliği gerçekten çok kritikmiş.
Olumlu görüşleriniz için ben teşekkür ederim , Bu makaleyi çevirmeden önce oyunu yalayıp yuttuğumu düşünüyordum ama gerçekten bazı özelliklerin anlamını hiç bilmediğimi farkettim