Peki bu özellliklerden en önemlisi hangisi?Yani içlerinden sıralama yaparsak olmazsa olmaz kararlar mı , konsantrasyon mu, çalışma azmi mi,kararlılık mı ya da diğerleri mi ?Daha önemlisi hangisi olmazsa hangisi olmaz bu özelliklerden hangisinin takımında 20 olmasını en çok isterdin mesela?Konsantrasyon(Concentration)=Sahada neler olup bittiğinin farkındamıyım?Önsezi(anticipation) ve kararlar(decisions) özelliklerimi kullanmak için olayları takip etmeliyim.
Kararlılık(Determination)=Hala özelliklerimi kullanmakta kararlımıyım yoksa vaz mı geçtim?
Takım Oyunu(Team Work)=Bu yaptığım hareket takım içinmi yoksa benim içinmi en iyi hareketti?
Çalışma Azmi(Work Rate)=Bişeyler yapmalımıyım yoksa başka bir takım arkadaşımın birşeyler yapmasınımı beklemeliyim?
Asal(Prime) özellikler hareketlerin başarılı olup olmayacağını belirler.
Teknik(Technique)=Bu hareketi başarabilirmiyim , dağarcığımda bu hareket varmı?
Önsezi(Anticipation)=Bir sonraki hareketi kestirebilecekmiyim?
Yaratıcılık(Creativity)=Seçeneklerimin neler olduğunu biliyormuyum?
Kararlar(Decisions)=Hangi hareketi nasıl , ne zaman ve nerde yapmalıyım?
Diğer bütün özellikler isabet ve durum temelindeki özelliklerdir.
Bir de dayanıklılık sadece kondisyonu mu etkiler.Eğer öyleyse kondisyon maçta yüzde kaç düşüş sağlar.Mesela kondisyonu 70 bir adamın diyelim ki ca sı 100 bu adam 70 ca ile mi oynuyor o an maçta.Ya da kondisyonu 50 diyelim adamın CA sı normalde 130 olsun o an maçta 65 CA ile mi oynuyor o oyuncu?yani kondisyon-CA kıyaslamasına göre 1. CA sı 100 olan o an daha mı iyi oynar ?
Sorularım daha çok var da bunları öğrenmek öncelikli hedefim.İngilizcem olsa yabancı forumlardaki rehberleri okuyabilirdim ama malesef.
Edit:Bu rehberden ben konsantrasyonu ve kararları 20 olan oyuncu nin diğer tüm özellikerli 10 olsa dahi, diğer tüm özellikleri 20 konsantrasyonu ve kararları 1 olan oyuncudan daha iyi oynadığını anlıyorum.Sanırım birşeyleri ters anladım.