Sayfa 73 / 483 İlkİlk ... 2363717273747583123173 ... SonSon
2,161 ile 2,190 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Herkes bir galeyan içinde.1-2 haftaya belli olur heralde her şey.Kişisel görüşüm Fenerbahçe bu sürecin ardından ceza almadan sıyrılamayacak gibi.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

net delilleri görmeden inanasım gelmiyor nedense..
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kanun onunde herkesin esit olmasi da sadece kagit ustunde Turkiye'de, yapmayin etmeyin. Bazi arkadaslar hukuk sistemine salliyor komplo diye, bazilari kanun onunde esit diyor. Turkiye'de boyle adamlari iceri atmak yurek ister. Baya buyuk bi yurek hem de

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by sananes View Post
    ee güzel kardeşim bu ülkede ergenekoncu diye tutuklanıp ceza evinde hastalanıp ölen sonra da adı iddianamede bile geçmeyen insanlar yaşadı.18 yaş bunu bilmeye yeter bence.
    Ben ülke meselelerinden ve siyasetten hiç anlamam. Ama bu ülkede parası olanın adı sanı geçenenin hakları geçtiğinden bu yüzden koskoca Aziz Yıldırım diyorum. Çünkü koskoca başkanı bile tutukladıklarına göre illaki vardır bişeyler.

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Hukuk fakültesi öğrencisiyim. Aklım mantığımla yorum yapıyorum burada. Ayrıca hukukta "koskoca Fenerbahçe başkanı" diye bir şey yoktur. Anayasanın 10. maddesi gayet açık, kanun önünde herkes eşittir. Mahkeme "Fenerbahçe başkanı" olmasına bakmaz. Bu tür yorumlar yanlış. Orgeneral bile bugün tutuklu.

Mahkeme demek ki kuvvetli suç şüphesinin yanı sıra Aziz Yıldırım'da kaçma şüphesi veya delilleri karartma tehlikesi de görmüş ki tutuklama kararı veriyor.
    Evet işte bunu diyorum zaten. Mahkemenin elinde sağlam delil yada belgeler varki Aziz Yıldırım için tutuklama kararı çıkartıyorlar. Bende buna dayanarak birşey varki işte şike yada başka bişey içeri alıyorlar Aziz Yıldırım'ı diyorum. Ama 6 ay sonra aklanırsada bişey diyemeyiz işte. 6 Ay içerde boşa yatmış olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Neyse olan oldu artık yapacak bir şey yok Aziz Yıldırım için mahkemesinin başlamasını bekleyecez. Artık top tamamen TFF'de onlarda büyük olasılıkla yarın yada Salı günü nihai kararı açıklarlar

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Aziz Yildirim'la beni ayni kefeye mi koyuyor saniyorsunuz mahkemenin Aziz Yildirim sucsuz bulunsa ona "pardon" diyebilirler mi? Hayatlari kayar, yasatmazlar bu ulkede o savciyi, o mahkeme heyetini. Ama beni tutuklayip sonra biraktiklarinda pardon derlerse ben "yarabbi sukur" der, gobek atarim. İnsanlar iste bunun uzerine diyorlar bunlari.
    Heh işte helal olsun kardeşim. Bunu düşünüyorum 2 saattir ama anlatamıyorum.

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Aziz Yildirim'la beni ayni kefeye mi koyuyor saniyorsunuz mahkemenin Aziz Yildirim sucsuz bulunsa ona "pardon" diyebilirler mi? Hayatlari kayar, yasatmazlar bu ulkede o savciyi, o mahkeme heyetini. Ama beni tutuklayip sonra biraktiklarinda pardon derlerse ben "yarabbi sukur" der, gobek atarim. İnsanlar iste bunun uzerine diyorlar bunlari.
    Anayasanın 10. maddesine göre kanun önünde herkes eşittir. Aziz Yıldırım ile sen aynı kefedesin kısacası. Eğer dediğin gibi olsaydı, Aziz Yıldırım da bugün tutuklu olmazdı, muvazzaf askerler de tutuklu olmazdı (orgeneral dahil). Bu da anayasanın 10. maddesinin açıkça uygulandığını, kanun önünde herkesin eşit olduğunu gösteriyor.

Aziz Yıldırım suçsuz bulunsa mahkeme heyetine de Cumhuriyet savcısına da hiçbir şey olmaz. Anayasada yargı bağımsızlığı ve yargıç teminatı düzenlenmiştir. Bu sebeple senin söylediğin gibi yürümüyor işler. Hakim-savcıya hiçbir şey olmaz. O kadar basit değil. Dizi-film değil bu arkadaşım.

Del Piero_10 Misafir

Anayasanın 10. maddesine göre kanun önünde herkes eşittir.

Aziz Yıldırım suçsuz bulunsa mahkeme heyetine de cumhuriyer savcısına da hiçbir şey olmaz. Anayasada yargı bağımsızlığı ve yargıç teminatı düzenlenmiştir. Bu sebeple senin söylediğin gibi yürümüyor işler. Hakim-savcıya hiçbir şey olmaz. O kadar basit değil. Dizi-film değil bu arkadaşım.
    En azından mesleki kariyerlerini riske atıp böyle bir tutuklamaya imza atmazlar bana göre.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Umarım hemen yarın karar verir TFF. yetti bu mesele artık.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    En azından mesleki kariyerlerini riske atıp böyle bir tutuklamaya imza atmazlar bana göre.
    Tutuklama kararını veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi. Mesleki kariyerlerini riske atmak diye bir şey yok, zira bu mahkeme özel yetkili bir mahkeme. Sürecin sonunda Aziz Yıldırım aklansa bile hakim-savcılar teminat altında oldukları için en ufak bir şey olmaz.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

TFF nin vereceği kararı şimdi daha iyi anLayabiLiriz. Tabi süreLer ne kadar oLur, onu biLemeyiz. Fenerbahçe nin üç yöneticisi ve Başkanı tutukLanmışken TFF nin Fenerbahçe için oLumLu kararLar vereceğini bekLeyemeyiz.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Tutuklama kararını veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi. Mesleki kariyerlerini riske atmak diye bir şey yok, zira bu mahkeme özel yetkili bir mahkeme. Sürecin sonunda Aziz Yıldırım aklansa bile hakim-savcılar teminat altında oldukları için en ufak bir şey olmaz.
    İyi güzeL diyorsunda bu durum farkLı bir durum. Şimdi bu karara istinaden TFF karar vericek. Daha sonra ki süreçte Aziz YıLdırım ın en ufak bir akLanma şansı biLe oLsa SavcıLar ve Mahkeme tutukLanmasına karar vermezdi. TFF nin yakında vereceği karar beLLi. Senin dedikLerine göre 6ay sonra Türk futboLu ne haLe geLir tahmin edebiLiyormusun. Bunu savcısı, mahkemesi düşünmemişmidir. BöyLe birşey yok bence. ELLerinde kesinLikLe çok net deLiL ve kanıtLar var. Yoksa 6 ay sonra Türk futboLu biter.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BaFraLı View Post
    Heh işte helal olsun kardeşim. Bunu düşünüyorum 2 saattir ama anlatamıyorum.
    Tesekkur ederim

@egowich dediklerinizde baktiginizda haklisiniz ama Fenerbahce taraftarini gunlerdir goruyoruz, elinde saglam bir delil olmadan destekcisi bu kadar cok ve aktif olan Turkiye'nin en buyuk camialaindan birinin baskanini iceri atmak imkansiza yakindir. Altindan kimse kalkamaz bunun, hesabi cok agir sorulur. Dediginizde teori olarak haklisiniz ama pratikte imkansiz bu is Turkiye'de.

Arkadasimi aradim az once caddede agliyordu cocuk benim gibi en az 100 kisi kaldirimlara oturmus agliyor dedi. İcim parcalandi yemin ederim. Kimsenin bunlari yasatmasina hakki yok insanlara. Aziz Yildirim eger sucluysa yazik, gunah degdi mi yahu? Zaten suclu degilse benden cok hesap soracak milyonlar var.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Revolution adlı arkadaşın tüm yazdıklarının altına imzamı atarım...Bundan sonra top federasyonda..Bence yeterli deliller olmasaydı Aziz Yıldırım tutuklanmazdı..Adli tatil başlıyo 15 gün sonra ekime kadar içerdeler.Ama Yıldırım sanırım hastanede yatar...Bide yarını bekleyelim sonra bu konu bence kapansın..Bi Galatasaray'lı olarak Fenerbahçe taraftarına haksızlık yapıldığınıdüşünyorum.Medya çok karaladı fb'nin üzerini...Hadi Hayırlısı...

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Olayı abartmaya gerek yok arkadaşlar.

Bu karar olağandı. Ya bu alınacaktı ya da tutuksuz yargılanması. Bu kararla Aziz Yıldırım, Fenerbahçe ve diğer yöneticilerimiz, Fenerbahçe dışında kalan diğer isimler suçlu ilan edilmiş değiller. Sadece yargılanacakları mahkemeyi tutuklu olarak bekleyecekler. Bu dava da sadece şike ve teşvik primi davası değil. Bu karar çıktı diye şike ve teşvik primi iddiaları da doğrulanmış olmuyor.

Özellikle Fenerbahçe taraftarı arkadaşlardan ricam, herkes soğukkanlı olsun, sağduyulu davransın. Ben inanıyorum ki bir suç varsa bu Fenerbahçe ile ilgili değil. Ortalığı velveleye vermeye gerek yok. Bence suçsuzdurlar. Ancak suçları da ispat edilirse, şahıslar Fenerbahçe'nin üzerinde değildir. Suçları ve suçlulukları kesinleşirse tepkimizi gösteririz.

Lütfen yazacağımız yorumlarda hassas davranalım.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kombine mi bile almıştım peh şimdi ne olacak bakalım

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

karar garip değil, bu karar verilmeseydi bu sefer diğer yöneticilerin durumu havada kalacaktı. Aziz Yıldırımın tutuklanması birşeyin ispatı değil aslında, sadece Fenerbahçenin yönetimsel bir değişiklik yapması gerekecek o kadar.

önemli olan TFF kararı, savcı gizlilik soruşturmasından TFF ye briefing vermeli kesinlikle. Aksi halde bütün sorumluluk TFF'ye kalacaktır.

TFF adaletin iki önemli kuralı arasında seçim yapacak.

1. Kimse suçu ispat edilene kadar suçlu değildir.
    2. Geç kalmış adalet adalet değildir.

Bu iki kural arasında bir karar vermeli TFF. Şimdilik en zor görev onlarda gibi duruyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Suçlu ya da değiller, Fenerbahçe taraftarı takımını her şartta destekleyecek mi ? Destekleyecek. Hangi takımın taraftarı takımından vazgeçer ki ? Suç varsa bu şahısların suçudur çünkü kulübü yöneten onlardır. Tabii ki bu durum kulübü etkiler, ciddi ve olumsuz bir biçimde ancak kulübü suçlu yapmaz. Şahısların yanlışı, kulübe bedel ödetir sadece.

En başından beri aynı şeyi düşünüyor ve kendime soruyorum, 13 yıllık bir başkan, başkanın avukatının hocamız dediği yılların hukukçusu bir yönetici. Kulübe her alanda fayda sağlamayı amaç edinmişler, hangi akıl ve mantıkla böyle bir amatörlük yapsınlar ki ? Bir şampiyonluk uğruna hem kendilerini hem kulüplerini yaksınlar ki ? Üstelik ligin üzerinde bir kadro kalitesi, en büyük camialardan birisi, şampiyon olması çok olağan karşılanan bir kulüp. Niye böyle riske girsinler ? Ben cevap veremiyorum bu sorulara.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Suçlu ya da değiller, Fenerbahçe taraftarı takımını her şartta destekleyecek mi ? Destekleyecek. Hangi takımın taraftarı takımından vazgeçer ki ? Suç varsa bu şahısların suçudur çünkü kulübü yöneten onlardır. Tabii ki bu durum kulübü etkiler, ciddi ve olumsuz bir biçimde ancak kulübü suçlu yapmaz. Şahısların yanlışı, kulübe bedel ödetir sadece.

En başından beri aynı şeyi düşünüyor ve kendime soruyorum, 13 yıllık bir başkan, başkanın avukatının hocamız dediği yılların hukukçusu bir yönetici. Kulübe her alanda fayda sağlamayı amaç edinmişler, hangi akıl ve mantıkla böyle bir amatörlük yapsınlar ki ? Bir şampiyonluk uğruna hem kendilerini hem kulüplerini yaksınlar ki ? Üstelik ligin üzerinde bir kadro kalitesi, en büyük camialardan birisi, şampiyon olması çok olağan karşılanan bir kulüp. Niye böyle riske girsinler ? Ben cevap veremiyorum bu sorulara.

Ben vereyim; koltuğunu sağlama almak, üçüncü bir facianın önüne geçmek. Herkes kendisini düşünür, diğerleri ikinci planda gelir. Üçüncü bir şampiyonluğu son haftada kaybetmek büyük bir başarısızlıktır (bizim için). Bizim gibi sabırsız bir millete bu durum pekte hoş karşılaşanmaz. bkz: Geçen sene stadın yakılması gibi
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Yarın ki TFF toplantısında kulüp baskanları arasında bir oylama yapılabilir düsürülme konusunda öyle birşey olursa düsürülmesin fazla çıkar bakalım neler olacak yarın ki toplantıdan sonra ...

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Varsayımdır, üzerinde konuşulması boşunadır ama şunu da yazayım; eğer Federasyon Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu iptal edip, Şampiyonlar Ligi hakkını elinden alır da, küme düşürme kararı vermezse bu büyük bir skandal olur.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Yarın ki TFF toplantısında kulüp baskanları arasında bir oylama yapılabilir düsürülme konusunda öyle birşey olursa düsürülmesin fazla çıkar bakalım neler olacak yarın ki toplantıdan sonra ...
    O işlere oylama ile karar verilmez.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Son dakika..Aziz Yıldırım'In avukatları başkanın hastaneye gitmesi için infaz savcısına rapor sundu..

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Böyle bir usul yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@ Del Piero_10

Şu Juventus'un tam düşme nedeni neydi usta

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by ancar View Post
    @ Del Piero_10

Şu Juventus'un tam düşme nedeni neydi usta

İki yöneticinin hakem atamalarından sorumlu şahıs ile telefonda görüşmesi. Görüşmelerde şike içeriği olmamasına rağmen yeni bir uygulama ile küme düşürüldü.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Ben olaya hukuki yanının dışında bakıyorum.Bunca sağlık sorunu varken gözaltına alındığı andan bu ana kadarki zamanın 3/4'ünü hastanede geçirmiş bir adamı tutuklu yargılamak zor iştir.Bunun için de bazı şeylerin az çok belli olması lazımdır bence.Allah korusun şimdi bu adama içerde bir şey olsa bundan bir süre sonra suçsuz olduğu belli olursa olacakları tahmin bile edemiyorum.Adamların elinde sağlam şeyler var demek ki Aziz Yıldırım şu an tutuklu.Yasayı,kanunu bilmem etmem.Mantıklı bir şekilde düşününce böyle bir kanıya varıyorum ben.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Son dakika..Aziz Yıldırım'In avukatları başkanın hastaneye gitmesi için infaz savcısına rapor sundu..
    BAŞVURUYA RET
    Avukatların infaz savcılığına başvurusu kabul edilmezken, Aziz Yıldırım Metris Cezaevi'ne götürüldü.

http://www.ajansspor.com/futbol/federasyon/h/20110710/yildirim_metrise_goturuluyor.html
    7

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Yarın TFF nin toplantısı var.Büyük ihtimal süreç ile ilgili bir açıklama yapacaklardır.Ben hiç bir ceza vermeden devam edeceklerini sanmıyorum.Heleki başkan ve bazı yöneticiler tutuklu yargılanırken.Ceza gelecektir ama nası bir ceza gelecek önemli olan taraf orası.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

aydınlar daha önce p.tesi bi karar çıkmaz demişti. ben bi karar beklemiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    aydınlar daha önce p.tesi bi karar çıkmaz demişti. ben bi karar beklemiyorum
    Yok yarın bende bir karar çıkacağını zannetmiyorum sadece süreç ile ilgili bilgi verilir.Mesela p.şembe günü yapacağımız toplantıda karar vericez tarzında.

Mesaj Yetkileri