"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Kulübümüz avukatları yarın sabah saat 09:00'da TFF Tahkim Kuruluna kulübümüz ile ilgili olarak alınan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması başvurusunda bulunacaktır. Kulübümüze tanınan sürenin de kısıtlı olmasını TFF'nin göz önüne alması ve Şampiyonlar Ligi kura çekiminden önce başvurumuzu değerlendirmesini bekliyoruz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
danıştay a da gidilmeli!
Demek ki kararını değiştirdi adamlar,Uefa'nın içinde olsam yorum yapabilirdim ama şu an diyebileceğim tek şey demek ki Uefa ya birşeyden kıllandı ya da arkasını sağlama almaya çalışıyor,kura çekimine 24 saat kala verilen kararın nedeni bu olabilir anca.
Porto,Milan örneklerine gelince belki de yemedi men etmek,Milan'ın veya Porto'nun işine geldi onların Cl'de oynaması.Belki de Uefa'nın hukukuna göre ceza teşkil etmiyordu yaptıkları.Sonuçta federasyonların ve Uefa'nın kararı bir olmayabilir.
Bu kararın beklenip beklenip son saniyede verilmesi de ayrı olay.İtiraz şansımızı elimizden alıyorlar resmen oldu bittiye getirerek.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Federasyonun kararlarına takıldıkça ben madalyonun bir yüzünü anlatacağım, lafımdan kendine pay çıkaran herkeste diğer yüzünden anlatacak ve anlaşamayacağız. Gerçi anlaşmamız şart değil. Fikir çarpıştırıyoruz fakat en azından birbirimizi anlayamayacağız.
Ben söylenileni anlıyorum. Sizin doğrunuz Fenerbahçe'nin ligde kalmasıydı ve federasyon bu yönde bir adım attı. Çünkü elde delil olmadığı için bir takımı düşürmesi mantık çerçevesinde olamaz. Federasyonun bu hamlesini bende doğru buluyorum. Siz bu karar üzerinden yorumluyorsunuz.
Bende diyorum ki federasyon Fenerbahçe'yi düşürmemekle doğru yapmış olabilir. Ancak süreci yanlış yönettiler. Tüm takımların hakkı yendi ve Türk futbolunun geleceğini zarar altına soktular. Bunu yaparkende tek dertleri bu kararı verirken adımız tarihe geçmesindi. Bu yanlışları görmek için 6-7 göze gerek yoktur.
Fenerbahçe'nin düşürülmemesi doğru karardı. Çünkü deliller yoktu. Federasyon buna rağmen bu işi yanlış yürütmüştür. Siz Fenerbahçe ile ilgili karar verilirken iyi federasyon, zararına karar verildiğinde kötü yaptınız.
Bu federasyon baştan beri kötüydü zaten. Sizler bana dokunmayan yılan bin yaşasın dediniz.
Ee Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne alınırsa bu sefer Trabzon'a haksızlık olacak . Adamlar Bilbao maçı iptal edildi diye belki antremanı kestiler o maç için . Gruplara kalmak için hazırladılar kendilerini .
Biraz alakasiz olacak ama, Disco abiye soru?
Imzanda niye fenerbahce imzasi var? Galatasarayli oldugun halde? sadece merak ediyorum dikkatimi cekti?
Benim anlamadığım; FB yöneticileri TFF'nin aldığı her karara eleştirecek birşey bulabiliyorlar. Bu olaylardan anladığım kadarıyla men etme kararını UEFA almış, TFF de amiri olan UEFA'nın sözünü dinlemek zorundadır, sonuçta UEFA'nın elinde kozlar var, tüm Türk takımlarını belli süreler boyunca men edebilir. Anlatmak istediğim bu kararın verilmesi sürecinde TFF'nin eli kolu son derece bağlı durumdadır. Biz FB'yi men edemiyoruz diyecek bir güçte değildir.
Ayrıca M.A.A.'ı şu Nihat Özdemir hadisesinden sonra daha iyi anlamaya çalıştım. Sürecin en başından beri adam TFF adına ne yapsa birilerinin hoşuna gitmiyor. Sonuç olarak adama 'önce alkışladınız doğru dediniz şimdi ne yaptın sen yaa' dedirttiler. TFF'nin süreç boyunca bi suçu olduğuna inanmıyorum. Büyük bir kulübü hukuki süreç başlamadan ya da bitmeden, sonuç kesinleşmeden, belgeleri inceleyip düşürmek kolay birşey değil. ayrıca sadece FB olsa tamam diyecem, işin içinde Digiturk ve diğer mali konular da var.
Şimdi Trabzonspor 2010-2011 yılı lig şampiyonu mu oldu ?
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Eğer Fener başvurabileceği her yere başvurdu ve sonucunda haklı çıkmış oldu ve hakkı yendiği mahkemelerce anlaşıldı,bu arada da Cl maçlarının ortalarına gelindi.Fener bu işten sadece maddi bir kazanç mı sağlayabilecek?
Bu sezon Galatasaray çok kötü günler geçirdi. Ne olursa olsun Galatasaray, Galatasaray'dır gerçeği değişmezdi. Kendi takımım için böyle düşünüyorum.
Bugün Fenerbahçe'li yöneticilerde yanlış işlere girdiler mi bilmiyorum. Eğer girmişlerse Fenerbahçe, Fenerbahçe'liğinden birşey kaybetmez. Onu anlatıyor.
Şampiyon fenerbahçe trabzon değil.
El insaf.
http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?Newsid=189699
Bu da ilk karara yapılan itirazın sonucu, yani nihai karar:
Bu ilk karar:Sadri Şener'in yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasına ilişkin itiraz da reddedildi.
SADRİ ŞENER’E DE RET
Öte yandan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılmasına da avukatları itiraz etmişti. Bu itirazı da değerlendiren İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Sadri Şener hakkında yurtdışı çıkış yasağı uygulanmasının devamına karar verdi
Selahattin GÜNDAY İSTANBUL DHA
UZUN LAFIN KISASI:Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında nöbetçi mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.
Nöbetçi hakimlik, savcı Berk'in 200 bin liralık kefalet talebini uygun görmeyerek, CMK'nın 109. maddesinde düzenlenen ve adli tedbir uygulaması olarak geçen yurt dışına çıkış yasağı koyarak Sadri Şener'i serbest bıraktı.
Sadri Şener hakkında şike soruşturması kapsamında yurtdışına çıkış yasağı konmuştur.
Bu haberi bile kabul etmeyen sana tek yorumum: "El insaf."
Yurtdışına çıkış yasağı da koruma tedbiridir, tutuklama da koruma tedbiridir. Haliyle tutuklama daha ağır bir tedbirdir.
Sıfır toleransı (UEFA'nın sözde sıfır toleransı - sadece Fenerbahçe'ye uygulanan bir tolerans bu, TFF de öyle yapıyor) mantıklı ve gerekçeli olarak izah edebilecek biri varsa, her Şampiyonlar Ligi maçında Trabzonspor forması giyip maç izler, sonuna kadar desteklerim.
MAA:"Fenerbahçe genel kurul kararı alsaydı Şampiyonlar Ligi'ne katılabilirdi"
Programı izlemedim,cidden dedi mi böyle birşey?
Samimi bir Fenerbahce li olarak bir takımın bir cezası varsa çekmelidir bu her takım olursa olsun isterse Türkiye milli takımı olsun Ben işin içinde sadece Fenerbahce olduğunu düşünmüyorum
Fakat bulunan deliller sadece Fenerbahce yi gösteriyorsa ceza Sadece FB ye verilmelidir
şuan daha soruşturma bitmedi inşallah futbolun daha temiz olabilmesi için herkez açık sözlü olur Tek Ümidim artık Türk futbolunun daha temiz bir şekilde yönetilmesidir.
Bence şu saatten sonra kimse hiçbirşey yok kimse suçlu değil diyemez herkez elini vicdanına koyup gerekenleri yapması gerekiyor...
@eGowich
şimdi ben sana Sadri Şener'in neden şikeyle alakalı olmadığını söyledim, sen yurt dışına çıkış yasağı belgesini sunuyursun bana. Ben bu cezayı almadı demiyorum. Kefalet ile serbest bırakıldı. Yurt dışına da çıkışı yasaklandı. Tamam. Ama tutuklanmadı, yargılanmıyor da. Yani Sadri Şener neyse şu anda, Emre, Sezer, Emenike öyle. Sadece yurtdışı yasağı o kadar.
Yani 7-8 yöneticisi tutuklu (yargılanacak) olan takımını bir tane yurtdışı çıkış yasaklı başkanla (eğer yeni bir dalga olmazsa yargılama gözükmüyor) bir tutuyorsun, bir de el insaf diye bana sitem ediyorsun.birşey diyemeyeceğim..
Bir de o Benfica maçından önce verilen itiraz reddi doğaldı, zaten karar açıklanalı 3-5 gün olmuştu. bir anda karar değişmesi beklenemezdi zaten.
Başkanımızı satmadık diye bu dertleri çekiyoruz.
Bunların amacı Fenerbahçe'nin yönetiminin değişmesini sağlamak mı, adaletli, hukuka uygun kararlar alıp Türk futbolunu kaostan kurtarmak mı? Gördüğüm kadarıyla, Fenerbahçe'nin iç işlerine müdahaleye varan şeyler var. Genel kurul kararıyla falan ilgisi yok bunun. Trabzonspor genel kurul kararı mı aldı ki Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor?
Aydınlar bugün Teke Tek programında açıklamalarıyla büyük bir hüsrana uğratmıştır beni. Nihat Özdemir'in söylediklerine tek laf edemedi, savunma dahi yapamadı. Aydınlar'a karşı alınan, Acıbadem'le yolların ayrılması kararı çok yerinde ve doğru oldu. Ve derhal Aydınlar'ın kongre üyeliğinden ihracı da sağlanmalı.
**
Yarın Tahkim Kurulu'ndan karar çıkarsa -ki hemen karar verilmeli, acil değerlendirme yapılmalı- benim beklentim, kurul TFF'nin aldığı kararı iptal edecek ve yürürlüğü de durduracaktır. Yargıtay eski Başkanı Hasan Gerçeker gibi değerli bir hukuk adamının başında bulunduğu Tahkim Kurulu, büyük olasılıkla Fenebahçe lehine bir karar verecektir.
Atladığın noktayı yazacağım sadece, gerisini sen anlarsın zaten:
"... tutuksuz yargılanmak üzere Sadri Şener'i serbest bıraktı."
Fenerbahçe'nin başkanı tutuklu yargılanıyor. Trabzonspor'un başkanı tutuksuz yargılanıyor (+ Trabzonspor başkanı hakkında yurtdışına çıkış yasağı var.)
Umarım bunca mesajın sonunda bir çıkarıma varırsın.