konu Trabzonspor olmayınca ciddi anlamda savunmalar oluyor, ama Trabzonsporda ince olarak suç aranıyor. İçerde olan Fenerbahçe yöneticileri haksızlığa uğrarken, serbest bırakılan başkan tutuksuz yargılatıyor. Sende 'Sadri Şener serbest' yazarsan binlercesini bulursun. Ama aynısı Fenerbahçe için olurmu bilemem.
Başta dediğimi tekrarlıyorum. Adli tedbir 3 yıl ve az cezalar için uygulanır. (CMK 109) Şikenin cezası 5 yıldan başlıyor. Ayrıca soruşturma savcısı kefalet ile serbest kalması için mahkemeye sevk ediyor. Mahkeme de kefalet yerine tedbir koyuyor. Yurtdışına çıkmasın diyor. Serbest bırakılan biri bile Yurt dışına çıkmayabilir. Bunun için yargılanması gerekmez.
Ve bu konu hakkında tartışmanın da anlamı yok. Ne Fenerbahçe taraftarı ne de bizim konu hakkında suçumuz yok. Filler güreşiyor çimler eziliyor. Olan taraftarlara oluyor. Ben birşey diyemiyorum. Fenerbahçe taraftarının bugün düştüğünü düşündüğü haksızlığı biz de yaşadık. Kolay değil.
CMK'da atladığın bir nokta var.
Tutuklama sebeplerinden kastedilen nedir? CMK m.100'de gösterilen suçların işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi, kaçma ve delilleri karartma şüphesi vb.Madde 109 - ( 1 ) 100 üncü Maddede belirtilen tutuklama sebeplerinin varlığı halinde, üst sınırı üç yıl veya daha az hapis cezasını gerektiren bir suç sebebiyle yürütülen soruşturmada, şüphelinin tutuklanması yerine adlî kontrol altına alınmasına karar verilebilir.
Sen neyin haksızlığından bahsediyorsun? Aynı soruşturmada sen de varsın, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eleniyorsun, UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam ediyorsun ve saçma sapan, hiçbir hukuki gerekçesi olmayan bir kararla piyangodan Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorsun.
eğer olayı kişiselleştirip basitleştirirsek olay uzar gider. sana burada 3. kez yazıyorum. umarım 4. 5. ye gitmez. şike cezası 5 yıldan başlar. şike olmayan bir cezadan da uefa karar veremez. bu davada a klübü herhangi bir adamı tehdite azmettirse adam şike davasında yargılanır. ama uefa şikeye adı karışan klüplere ceza verir. adamın sportif kimliği yok uefa neyine el atsın olayın. olayın adli yanı var idari yanı var. uefa idari yanına bakıyor bu işin. ayrıca tekrar söylüyorum, serbest bırakılan biri de tedbir altında olabilir. BU YARGILANIYOR ANLAMINA GELMEZ. 20-30 yıldır yurtdışına çıkamayan insanlar var bu ülkede. hapishanelerde ömrünü tükettikten sonra serbest kalan insanlar bile bazen tedbire uğrarlar.
ikinci olarak şu 2. cümlende konuştukların. valla federasyon biraz düzgün davransaydı da keşke ön elemeleri oynamadan gitseydik. daha takım dağılmadan, 1 ay önce sezonu açmadan bir karar verilseydi. ben de mutlu olurdum. ikincisi de piyango değil. bu bize gelen bir lütuf ta değil. TFF'nin kararı idari bir karardır. Herhangi bir memurda tutuklanırsa dava sonuna kadar açığa alınır. Bu da böyledir. tff'nin, uefa'nın hatasını A,B klübüne mal etmeyin. unutmayın, Fenerbahçenin avrupaya gidememe gerekçesi kötü tezahürat değil..
HeheEstağfurullah, hukukçu değil, hukukçu adayıyım, çok fırın ekmek yememiz gerek
Israr ettiğin ve anlamak istemediğin noktalar var.
Sorularıma yanıt verebilecek misin?
1. Sadri Şener neden yargılanıyor? Hangi suç atfediliyor? Bilmediğin bir konu: Cezası 3 yıldan az olan bir suça "özel yetkili mahkeme" bakmaz.
2. İdari yöne bakan UEFA'nın idari raporu nerede? "Şike tespiti yapılmıştır, şu maçlarda şikeye karışılmıştır vb." yönündeki. İdari yargılamalar tek yanlı mı olur? Yoksa, savunma alınarak mı idari yargılama yapılır?
2. Herhangi bir memurun açığa alınması ile bu olay arasındaki irtibatı açıklayabilir misin? Açığa alınan memur, açığa alındığı süre içerisinde görevini yapmaz ve maaşının belli bir kısmı kesintiye uğrar. Yargılama sonucunda, memur beraat ederse görevine devam eder ve kesentiye uğrayan maaşlarını da alır. Hukuken kaybı olmaz. Ancak bir spor kulübüne böyle bir yaptırım uyguladığınız zaman 25 milyon Euro'luk bir kayıp ortaya çıkar, bir turnuvadan oynama hakkı elinden alınır. Geri dönüşü olmayan bir karardır bu, memur örneğinle hiçbir alakası yok. (FB beraat ettiği halde, "Hadi Şampiyonlar Ligi'ni en baştan oynayalım" denmeyecek)
3. Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gidememesinin sebebi "şikeden dolayı şüpheli olması" ise, Trabzonspor da Beşiktaş da "şikeden dolayı şüpheli" değil midir? Fenerbahçe soruşturmada şüphelidir, Trabzonspor, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehirspor da şüphelidir. Şüpheli kulüplerden neden sadece Fenerbahçe aleyhine bir yaptırım uygulanırken, diğer kulüplere dokunulmamaktadır?
Trabzonspor değil de, Bursaspor ligi ikinci bitirmiş olsaydı, Şampiyonlar Ligi'ne Bursaspor'un gönderilmesinin hiçbir mahsuru olmayacaktı, zira şüpheli sıfatına sahip değil.
4. ve 5. kez yazışların umarım aynı argümanlar üzerine kurulu olmaz, hukuk ve mantık çerçevesinde bir şeyler yazabilirsin.
teşekkürler izin için, hukuk ve mantık çerçevesinde yazmak için çok çabaladım.
özel yetkili değil, kararı nöbetçi mahkeme verdi. ikinci olarak uefanın tff ve savcıyla yaptığı görüşmeleri bilemeyiz. ama bu görüşmelerden sonra Fenerbahçe yerine Trabzonspor gönderildiyse bunu değerlendirmekte fayda var. veya da belgeleri görmesine rağmen iddanemeyi bekleyeceğini söyleyip ertesi gün zoru görünce aniden karar değiştiren TFF nin tavrını da incelemek gerekir. Futbolda geriye dönük yaptırım olmaz doğru. Ama fenerbahçe devre arasında suçlanırsa da o zaman da olmayacak. O zaman da geri dönüş olmayacak.
Şimdi Sadri Şener'i bu kadar suçlamaya, şüphelemeye çalışıyorsun, sorumu tersten soruyorum. Eğer Sadri Şener'in gerçekten şike ya da şikeye teşebbüs gibi bir şuçu ya da ihtimali olsaydı, en ufak şüpheyi kaçırmayan savcı tutuklanmasını istemez miydi?
Fenerbahçe soruşturmada şüphelidir, Trabzonspor, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehirspor da şüphelidir. demişsin. Bu klüplerden birinin başkan, yardımcısı 7-8 tane yöneticisi, diğerinin başkan yardımcısı ve teknik adamı, diğerinin teknik ekibi içerde. Bizim başkandan da görünüşe göre sadece bazı fenerbahçeliler şüpheleniyor. Ama onun da şu anda bir yaptırımı yok.
bu tartışmanında faydası yok, Fenerbahçenin şampiyonlar liginden alınmasının sorumlusu Trabzonspor değil. iyi geceler.