eğer olayı kişiselleştirip basitleştirirsek olay uzar gider. sana burada 3. kez yazıyorum. umarım 4. 5. ye gitmez. şike cezası 5 yıldan başlar. şike olmayan bir cezadan da uefa karar veremez. bu davada a klübü herhangi bir adamı tehdite azmettirse adam şike davasında yargılanır. ama uefa şikeye adı karışan klüplere ceza verir. adamın sportif kimliği yok uefa neyine el atsın olayın. olayın adli yanı var idari yanı var. uefa idari yanına bakıyor bu işin. ayrıca tekrar söylüyorum, serbest bırakılan biri de tedbir altında olabilir. BU YARGILANIYOR ANLAMINA GELMEZ. 20-30 yıldır yurtdışına çıkamayan insanlar var bu ülkede. hapishanelerde ömrünü tükettikten sonra serbest kalan insanlar bile bazen tedbire uğrarlar.
ikinci olarak şu 2. cümlende konuştukların. valla federasyon biraz düzgün davransaydı da keşke ön elemeleri oynamadan gitseydik. daha takım dağılmadan, 1 ay önce sezonu açmadan bir karar verilseydi. ben de mutlu olurdum. ikincisi de piyango değil. bu bize gelen bir lütuf ta değil. TFF'nin kararı idari bir karardır. Herhangi bir memurda tutuklanırsa dava sonuna kadar açığa alınır. Bu da böyledir. tff'nin, uefa'nın hatasını A,B klübüne mal etmeyin. unutmayın, Fenerbahçenin avrupaya gidememe gerekçesi kötü tezahürat değil..